Zamunda.net (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата amon.amarth9
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи преку шо гледате, и ја така се заебав, симнав цела сезона од Friends, ја пуштив и кога слушнав дека звукот (говорот) е на бугарски ја избришав, ама од после ми текна дека на BS Player има опција да се смени. Ако треба помош за BS Player кај се мењава ќе ви кажам.

Пред да симнете ќе видите во nfo фајлот дали пишува нешто во стилот на audio #1 и audio #2. Ако нема таква работа, значи има само бугарска синхронизација. Ако има две аудио траки, во VLC - десен клик - Audio - Audio Track - Audio Track1/2. За BSP - десен клик - Audio - Audio Streams.

Иако еднаш намерно си симнав епизода од Lost колку ради зафрканција. Секој филм и серија со бугарска синхронизација преминуваат во ненамерна комедија.

Зависи преку шо гледате, и ја така се заебав, симнав цела сезона од Friends, ја пуштив и кога слушнав дека звукот (говорот) е на бугарски ја избришав, ама од после ми текна дека на BS Player има опција да се смени. Ако треба помош за BS Player кај се мењава ќе ви кажам.

Немаат тие опција да смениш аудио.

Немаат тие опција да смениш аудио.
Како немаат, кога јас сменив и ја гледав серијата со англиски говор и српски превод?!
29bklc2.jpg

значи ако го има ова ретардирано знакче, филмот/серијата е со bg audio
flag_bgaudio.gif

(во случај да има филм/серија со bg audio а да го нема ова знакче, ве молам линкајте ме по пп)
ако има бугарско знаме, тоа значи има бугарски превод(not necessarily залепен)
не знам шо комплицирате :D

Стрпете се. Другар ми е тамо модератор. Ми кажа, земале нови сервери. Кај и да е ќе ја пуштат ;)

Arrow серијата не ми ја симнува да и се плукнам во торентот и кај вас е така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom