Еден и единствен...

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
сум била во ситуации да изневерам ама не сум го направила тоа, се познавам доволно себеси:) никогаш не би направила нешто што мразам, а неверството најмногу го мразам, и никогаш не го оправдувам.
не, стварно. тоа само значи дека не си налетала на „правиот“. можеби нема никогаш да налеташ. ама, ако се деси - ние луѓето во такви ситуации забораваме на се. не' води само нагонот....
немој да ме разбереш погрешно - не имплицирам ништо. само знам како функционираме ние луѓето.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
не, стварно. тоа само значи дека не си налетала на „правиот“. можеби нема никогаш да налеташ. ама, ако се деси - ние луѓето во такви ситуации забораваме на се. не' води само нагонот....
немој да ме разбереш погрешно - не имплицирам ништо. само знам како функционираме ние луѓето.
јас налетав на правиот уште одамна, нема што да налетувам на други:) те сфаќам што сакаш да кажеш, ама најмногу зависи до личноста, не генерализирај за тоа како функционираме, не сме сите исти;)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Може може иако не сум женско се убацувам вака, извинете што се мешам али пример само да дадам.

Дедо ми и Баба ми пред некој ден направија 65 години во брак. Он на неа прв и последен и обратно.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
јас налетав на правиот уште одамна, нема што да налетувам на други:) те сфаќам што сакаш да кажеш, ама најмногу зависи до личноста, не генерализирај за тоа како функционираме, не сме сите исти;)
така е, не сме сите исти. ама, сме многу слични. да се надеваме дека си налетала на правиот. инаку луѓе налетуваат на правиот/правата и после 30 години брак.
и уште нешто - тие што се „милион посто“ убедени - најчесто кикснуваат. зборот ми е, подобро човек да каже: ја сум против такви работи, ама никогаш не се знае, отколку да се колне во верноста „на цел глас“. делува како убедување на самите себе во нешто за што не сме сигурни. ако ме разбираш. again, не имплицирам...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Значи сеуште ми е прв, се надевам дека и така ќе остане :pipi:
Во април 11 години од заедно, у мај 10 години во брак, и сега ? како беше таа ако се сака се може.

L

Luki Junior

Гостин
Најпрва женска/дечко?
Или ако се венчаш, да не чепкаш наоколу со други?

прашање број 1... Ногу тешко..
прашање број 2. Ако сам кажал да пред попо, така ќе ме и закопа.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.757
Поени од реакции
8.772
Не. Зошто?
Зошто љубопитноста е опасна работа :)
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 01:44 ---
сум била во ситуации да изневерам ама не сум го направила тоа, се познавам доволно себеси:) никогаш не би направила нешто што мразам, а неверството најмногу го мразам, и никогаш не го оправдувам.
Абе види, имам другарка моја блиска, се маваше од земја дека дечко и и е свето нешто и никогаш нема да го изневери итн..... долго беа заедно, 4-5години, да тој и беше прв и единствен.
Девојчето секогаш било привлечно, мажине се лигавеле по неа, ама она си беше вљубена и тоа е тоа.
Беше работава ,,за озбилно,, живееше со дечкото заедно.
Се додека не се појави ТОЈ. Е не само што го изневери дечко и, после кратко време и го остави ради другиот.
А сега е во брак со другиот :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Прво треба да имаш среќа да си најбрзиот сперматозоид.. па да порасниш во еден ваков опасен свет... да створиш елементарни услови за добар живот и репродукција... бла бла бал све е то супер..
Е сега дали после то, треба цел живот грав да сркаш?
хехехехе ам љубопитноста е мотор што не згаснува... тоа не одржува во чекор со времево.. Ако сме сите задоволни од ИЧ, тогаш бегаме рикверц со еволуцијава.. Човекот мора да се храни со информации, пракса и искуство... Различни партнери во сексот е истата работа. Знам дека треба да се има граници.. НО прво мора да се проживее добро, да се искусат многу работи... е после тоа ќе даваме чесен збор пред попот.
Не дека тоа ќе ги мени работите, секако бракот сам по себе треба да е плод на меѓусебна доверба и разбирање.
Значи не е финтата кој колку е верен, туку кој колку може да се воздржи од сопствените потреби. А сите ги имаме тие потреби.... СИТЕ!

Г

Грејвдигер

Гостин
Дедо ми и Баба ми пред некој ден направија 65 години во брак. Он на неа прв и последен и обратно.
Ама тогаш други биле времињата, не било модерно да фаќаш лево-десно. :P И кај мене е иста ситуација, па дури и моите се така... исто е и кај 80% кај дедовците и бабите, се фатиш на 18 год., се земаш на 21-22 и готово. :)

Сите сакаат да „истражуваат“ надвор од тоа што го имат (ако се во врска/брак), проблемот е во тоа што некои може да се контролираат и да останат на тоа што го имаат, а има и такви кои фаќаат лево-десно. Како завршува сето ова на крај, зависи од типот на луѓето, ама најчесто не како што треба. Инаку, ако ви е топ со партнерот и си функцинирате како што треба (тука одвреме-навреме има и по некоја мала кавга, не бива без тоа :icon_lol:), јас искрено не гледам причина за втори, трети, четврти...

Офф: Бате Ване едно време добро збореше... :)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ама тогаш други биле времињата, не било модерно да фаќаш лево-десно. :P И кај мене е иста ситуација, па дури и моите се така... исто е и кај 80% кај дедовците и бабите, се фатиш на 18 год., се земаш на 21-22 и готово. :)

Сите сакаат да „истражуваат“ надвор од тоа што го имат (ако се во врска/брак), проблемот е во тоа што некои може да се контролираат и да останат на тоа што го имаат, а има и такви кои фаќаат лево-десно. Како завршува сето ова на крај, зависи од типот на луѓето, ама најчесто не како што треба. Инаку, ако ви е топ со партнерот и си функцинирате како што треба (тука одвреме-навреме има и по некоја мала кавга, не бива без тоа :icon_lol:), јас искрено не гледам причина за втори, трети, четврти...

Офф: Бате Ване едно време добро збореше... :)
Е да, тогаш така било.
Во право си.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Не. Зошто?
Зошто љубопитноста е опасна работа :)
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 01:44 ---

Абе види, имам другарка моја блиска, се маваше од земја дека дечко и и е свето нешто и никогаш нема да го изневери итн..... долго беа заедно, 4-5години, да тој и беше прв и единствен.
Девојчето секогаш било привлечно, мажине се лигавеле по неа, ама она си беше вљубена и тоа е тоа.
Беше работава ,,за озбилно,, живееше со дечкото заедно.
Се додека не се појави ТОЈ. Е не само што го изневери дечко и, после кратко време и го остави ради другиот.
А сега е во брак со другиот :)
тоа, тоа....
има милион такви примери. од двете страни...

F

FARANG

Гостин
Кусо и јасно НЕМА ШАНСИ. Природата ни е таква. Се друго е лажење дали самите себе дали мислите дека и некој други ве веруваат
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:46 ---
Да, зашто да не:) Јас сум во врска со дечко ми 8 години, и никогаш не сум помислила ни пак ќе помислам во брак да го изневерам:pipi: Не ми смета воопшто што сум имала само еден, според мене битен е квалитетот а не квантитетот.
Жити се како знаеш да процениш квалитет тогаш? Не ме сваќај грешно, алал да ти е што си таква ама не ни продавај муда за бубрези. Кажи си си го сакам, не сум имала потреба и тоа е а не квалитет :tapp:
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:48 ---
Може може иако не сум женско се убацувам вака, извинете што се мешам али пример само да дадам.

Па на сите бабите и дедовците ни се такви зар има некој баба и дедо во македонија што би признале како било во нивно време? Абе ало дедо ми кога бил млад улица македонија била бордел до бордел а они само гледале а?
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:51 ---
Значи сеуште ми е прв, се надевам дека и така ќе остане :pipi:
Во април 11 години од заедно, у мај 10 години во брак, и сега ? како беше таа ако се сака се може.

Од такви како тебе највеќе ми е страв. Може сум параноичен ама се мислам дека кога тогаш ќе сака да проба. Во секој случај браво

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Од насловов на темава ми се слоши:facepalm:

Хипокризија до даска!!!
Човекот по природа е полигамно суштество. Што значи, ни мажите, ни жените, немаат предиспозиција за само еден партнер во текот на животот. Освен ако не сте лебед, е тие имаат само еден единствен партнер.

За оние кои се изјаснија дека се 7-8-10 години со еден ист маж и демек им е супер: Никогаш не сте посакале друг маж? Не? Кого се обидувате бре да излажете, мене или себе?! И ако сте "поштени" сега, ќе ве видам кога ќе ве здрма климаксот, или кога ќе подостарите, рака ќе давате да надокнадите се пропуштено...Имам слушано муабети од такви жени, и погодете што? Исфрустрирани се до даска затоа што немаат појма како е да се биде со некој друг, освен оној нивниот. Жалат за секоја пропуштена прилика, насмевка, допир или флерт и се прашуваат "А што ќе беше ако...?"

Мажите за разлика од вас се барем поискрени, и си кажуваат како навистина е ситуацијата. Не знам што е идејата овде, да ви се даде одликување за верност или што.

Лошо е неизживеан маж, но богами и жена, а најлошо кога некој сака да продава лажен морал, под парола "Ти си ми прв и последен" (а уште колку ли имало помеѓу...).

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Има едно наравоучение кое е потполно точно, јас ќе го пишам во темава, па вие како сакате толкувајте го. Секој човек е одраз на самиот себе. Секој збор, став, мисла е израз на самите вас, не на некој друг. Кога тоа ќе го научите нема да им држите лекции на луѓето по прашање на својот избор во кој спаѓа еден и единствен, девственик на 30, или шо ти ја знам какви се не теми прочитав во подфорумов. Да мислиш дека твојот избор е најдобар и најнормален, а туѓиот е лош и ненормален, богами е сериозен одраз на неарна личност. Да си го гледавте дворот секој за себе, пораат сите ќе живееја. Ама шта ќеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom