Еден и единствен...

Член од
18 март 2011
Мислења
60
Поени од реакции
12
Темава ја пишувам да ви дам како ви е размислувате и ке ве молам да бидете максимално искрени
( посебно девојките). Дали верувате дека една девојка која ете се зема во брак со некој дечко и тој и е прв, дали мислите дека до крај е возможно да му остане верна ?
За темава нека се произјаснат и машките и девојките али нека бида искрени сите ;)

V

Vollstandig

Гостин
Tука логиката е јасна, кај човекот секогаш “забранетото овошје е послатко“, така да според овие модерните норми “во брак со крајот на животот со една особа“, жените ги пробуваат “забранетите плодови“ а сепак не прават “грев“. Во превод, во младоста добиваат онолку разни пениси колку што мислат дека ќе им биди потребно за да не прават белја, и бракот се поминува лесно.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зошто да не може?
Зошто да се генерализира?
Ако има љубов, почит, взаемно разбирање и поддршка се разбира дека е можно да се биде само со еден до крај на животот.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Темава ја пишувам да ви дам како ви е размислувате и ке ве молам да бидете максимално искрени
( посебно девојките). Дали верувате дека една девојка која ете се зема во брак со некој дечко и тој и е прв, дали мислите дека до крај е возможно да му остане верна ?
За темава нека се произјаснат и машките и девојките али нека бида искрени сите ;)
Зависи што подразбираш под верна.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Може, ама не мора да значи. Причина: луѓето се менуваат.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Зошто да не е возможно да му остане верна?
Точно е дека на денешницава 90% не се верни, али како што кажа Crazy in Love, ако има взаемно разбирање и поддршка се разбира дека е можно.
Ако постои почит, добар секс, ако и се посветува доволно време, и има добра комуникација, верувај жената ќе остане верна

T

Tetro

Гостин
toa eden (edna) i edinstven(a) moze da bide za nekoj/a koj/a ne moze da najde nesto od strana,.... ups.
a i deda je reko

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Зошто да не може?
Зошто да се генерализира?
Ако има љубов, почит, взаемно разбирање и поддршка се разбира дека е можно да се биде само со еден до крај на животот.
се разбира дека може...
ама, не е.
од проста причина што човекот има полигамна природа. а, инстинктот е многу моќна работа. и заебана....

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Можно е (пошто на светов и онака се` е можно), проблем е што ова се дешава толку ретко што никој не верува дека е можно уствари :D

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Да, зашто да не:) Јас сум во врска со дечко ми 8 години, и никогаш не сум помислила ни пак ќе помислам во брак да го изневерам:pipi: Не ми смета воопшто што сум имала само еден, според мене битен е квалитетот а не квантитетот.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Да, зашто да не:) Јас сум во врска со дечко ми 8 години, и никогаш не сум помислила ни пак ќе помислам во брак да го изневерам:pipi: Не ми смета воопшто што сум имала само еден, според мене битен е квалитетот а не квантитетот.
супер е тоа. само што никогаш не вели никогаш....
а, ако се деси - ќе си најдеш оправдување, не се секирај. такви сме направени, не можеш ништо против тоа...
и нема никаква врска со кавлитет или квантитет. кога некој друг ќе ти го разбуди инстинктот за разможување и парење - тешко се воздржуваш. не ти, туку луѓето воопшто

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
супер е тоа. само што никогаш не вели никогаш....
а, ако се деси - ќе си најдеш оправдување, не се секирај. такви сме направени, не можеш ништо против тоа...
сум била во ситуации да изневерам ама не сум го направила тоа, се познавам доволно себеси:) никогаш не би направила нешто што мразам, а неверството најмногу го мразам, и никогаш не го оправдувам.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Па тоа е проблемот со прашањево.
Највеќе зависи од индивидуата.
Пошто таа била само со еден дури и 10 години да е се розево ќе се случи некоја р'чка и ќе се запраша дали е возможно да сум толку среќна од прва да ми се погодило и како би било ако не беше он туку беше некој друг.
Никогаш нема да дознае и ќе ја јаде одвнатре бидејќи немала поинакво искуство.
Како на пример кога идеш да купиш чевли?
Сакаш да пробаш два три модели, а дури и од прва да ги најдеш тие што ги сакаш дали калапот ќе биде точен?
Сега не ме разбирај погрешно не велам дека тебе или нему ќе му се случи тоа, но факт е дека луѓето се љубопитни суштества и баш поради тоа пробуваат нови нешта па макар и биле штетни по здравјето(пр. дрога).
Се надевам на се најдобро и во двете врски ако си успеала од прва да ја најдеш вистинската љубов тогаш со среќа и се најдобро.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
За ова има поговорка: Жена додека три ку*а не проба во гроб не легнува :)
Колку е вистина, зависи од жената. Но сепак мислам дека поговоркава не е за џабе измесна и останала во историското помнење на народот.

Kajgana Shop

На врв Bottom