Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Gurdjieff, да си човек и да имаш чест, ете вака ќе направиш (ќе го означиш членот што толку сакаш да го споменуваш, во случајот Хептаграм :LOL:) , за да знам дека зборуваш за мене...
Но ти си одговори дали си човек и дали имаш чест. Зад грб не е добро да се зборува... така прават, знаеш кој... Ти кажав јас читам секаде и гледам дека постојано Хептаграм ти е во устата. Внимавај... :pos:
Па одозгора и се дрзнуваш да се жалиш кога некој ќе те скара ко мало дете.
Не се однесувај како дете, и нема да се однесувам со тебе како со дете... до тогаш, мисли му ја.
хепта, ај потсети ме како беше правилото:
Прави што ти е воља и баш те брига за другите што ќе речат.
Зошто не ми дозволуваш на мене да си го користам законот?
У ствари, кој си ти да диктираш закони?
Јас ќе означувам кога ќе имам воља.
Те љуби Г. :love:

Veruvanjata vo Isus zavrsuvaat so zavrsuvanje na dobata na ribite, doaga doba na vodolija kade vodata ke procisti se odnosno site lagi i povtorna konekcija na covestvoto so prirodata i univerzumot.

Што означува водолијата? Зошто водолија?

Vistina e deka bog ne postoi, kolku sto e vistina deka dedo mraz ne postoi.

Nema edna vistina. I nema dobro I zlo. Od kaj gledash, taka ti izgleda.
Ај промучкај малку сега....
Во само две реченици си контрадигторен.
Во првата даваш апсолутна вистина...дека Бог не постои.
Во втората велиш дека не постои една вистина.

И на мене ми велиш дека трескам глупости ...
Добар е форумов...добар

Конструктивно прашање:
Исус рекол:
Од прашина сме створени, во прашина ќе се претвориме.

Дали Исус бил атеист?

Пошто нели тоа е второто правило на атеистиве, првото е неверување во Бог, а второто дека во пепел ќе се претвориме.

Што си ме цитирал мене, а прашуваш атеисти?

Одговорот барај го од нив.

И не го изговарај името на Исус напразно.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 18:40 ---
Па темата е отворена заради мене, и да се затвори заради мене и не е некоја трагедија.
И не свирај ..... пак ќе ти кажам со називи како ошоисти и слично.....човек колку повеќе ве трпи толку повеќе на таквото ќе му се качите.

Откако се испофали дека ти си ја отворил темата, почни да бидеш поконструктивен на истата.

Како бе да го викам следбеникот на ОШО, ако не ошоист?

Тоа што ти се идентификуваш со таков лузер е твој проблем, а не мој.

Batali. Од секое гранче не бива свирче, ама шупелки ги има еден куп.
Батали дискусија со оња и оњаквине.
НЕ БИВА, Башка, гледаш, полуписмени се, глава ги боли од постови кои имаат повеќе од тринаесет збора во нив.

И нит знаат, нит сакаат да чујат. А чуле, недочуле, некој (пошто се неписмени) им читнал нешто (грешно) и н разбрале.

Да се саглам ќе знаат дека Исус е почетокот и крајот. Дури и тие кои го кудат и ругаат Исуса, не разбираат дека и така тој е величан.

Да не беше почетокот и крајот, ќе небеше. Но е. И тоа е се што е потребно да се знае.

Откако се испофали дека ти си ја отворил темата, почни да бидеш поконструктивен на истата.

Како бе да го викам следбеникот на ОШО, ако не ошоист?

Тоа што ти се идентификуваш со таков лузер е твој проблем, а не мој.
Знаеш што....немам намера да си играм курташак, или смири се и пази што пишуваш, или ......
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 19:06 ---
Batali. Од секое гранче не бива свирче, ама шупелки ги има еден куп.
Батали дискусија со оња и оњаквине.
НЕ БИВА, Башка, гледаш, полуписмени се, глава ги боли од постови кои имаат повеќе од тринаесет збора во нив.

И нит знаат, нит сакаат да чујат. А чуле, недочуле, некој (пошто се неписмени) им читнал нешто (грешно) и н разбрале.

Да се саглам ќе знаат дека Исус е почетокот и крајот. Дури и тие кои го кудат и ругаат Исуса, не разбираат дека и така тој е величан.

Да не беше почетокот и крајот, ќе небеше. Но е. И тоа е се што е потребно да се знае.
Абе никој не те викна на дискусии овде. И прекини да кеЊаш.

Што си ме цитирал мене, а прашуваш атеисти?

Одговорот барај го од нив.

И не го изговарај името на Исус напразно.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 18:40 ---

.
Епа нели ти знаеше се за Исус.....мајката, се праите дека се знаете а на прашање си ја подвиткувате опашката.

Само Исус е апсолутната вистина и вистинскиот пат до спасението и вечноста.
Сите останати кои се обидуваат до го имитираат или пак да го негираат,ќе горат во вечниот оган.Убаво ви вели Доналд,баталете такви лузери.

Знаеш што....немам намера да си играм курташак, или смири се и пази што пишуваш, или ......

Или што.... Боди? Доискажи се.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 19:29 ---
Епа нели ти знаеше се за Исус.....мајката, се праите дека се знаете а на прашање си ја подвиткувате опашката.

Кога ти ќе одговриш на прашањата во темата за ТЕсла и еден куп други, тогаш ќе ј аимаш честа да добиеш одговор.

Кога ти ќе одговриш на прашањата во темата за ТЕсла и еден куп други, тогаш ќе ј аимаш честа да добиеш одговор.

Мајка бежанија никад није плакала.....

Подфорумот е религија и ти поставувам религиозни прашања.
И темата е соодветна, не мешај пак баби и жаби
За Тесла не дискутирам со тебе затоа што не правиш разлика од Тесла научник и Тесла мистик....кога ќе направиш разлика и не ги мешаш поимите,што е наука а што религија, тогаш ќе ти одговорам само на религиозните прашања поврзани со него.

Мајка бежанија никад није плакала.....

Подфорумот е религија и ти поставувам религиозни прашања.
И темата е соодветна, не мешај пак баби и жаби
За Тесла не дискутирам со тебе затоа што не правиш разлика од Тесла научник и Тесла мистик....кога ќе направиш разлика и не ги мешаш поимите,што е наука а што религија, тогаш ќе ти одговорам само на религиозните прашања поврзани со него.

ТИ братче, ни на религиозните не можеш да одговориш. За тоа другото видовме колку ти сече.

Исус е алфа и омега во универзумот.

АКо го сфатиш ова, и ако знаеш што симболизираат тие две грчки букви, тогаш ќе се опраиш, и ќе ја осетиш милоста негова.

Дотогаш ќе те јадат одвнатре разно-разни демони и ќе талкаш од ќош во ќош, барајќи ја вистината.

--- надополнето: 6 октомври 2012 во 19:06 ---

Абе никој не те викна на дискусии овде. И прекини да кеЊаш.
аш и

Газда Мистичен, ме викна, ама не е сигурен дека ТИ уште ќе продолжиш ако продолжиш да се просеруваш, тролуваш, навредувуваш и одиш оф топик.

П.С. Убаво праша Дончо: или...ШТО?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom