Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Еј, збориш без везе! Зоки Поповски е најредовен од спортските новинари на стадион кога игра Вардар, а башка колку пати има пишано афирмативни статии за клубот.
За другово погоре шо го имаш пишано, апсолутно се сложувам.
Па го знам овој нели прехални во канал 5 беа нешо во емисијата пред Лига Шампиони како збореше добро за Варадр и дека треба да се преземе нешо вардар да се врати све тоа, ваљда и е навивач на Вардар ама вчерашната статија кога му ја прочитав ми изгледаше како да не бил на стадион плус и грешката со Таневски и Туневски ,а и овој текст не му требаше ко да се случувале во низа десетина кола инциденти па ајде доста е све хулигани,а и ова вчера што се деси не беше кој знае што велгоа во терен за минута сите се вратија назад на трибината и тоа за време на полувреме а он пишал губел фудбалот со тоа нешто лупа глупости. Ме нервираат такви што чекаат само мал повод и одма се јаде гомна против нас навивачите кој што се вика се единствени и што одат на македонско првеснтво

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе другарчиња сте иделе и сега што треба да ви гги бацуваат нзоете сите што сте иделе против Звезда, Парртизан Динамо и Хјадук па кај сте сега да идете против Дрита, Турново да ве видам па уште ќе зборите и за Комити ќе кажувате што как отребало да нарпави државата закон да донеле англиски модел,дошле на една утакмица и готово Вардар ќе гледа на вас да ви угоди дерби навивачите тоа си викаа и од управа, а тие што се ебаваат по цела Македонија што идат секаде кај што игра што за секое гостување за наши услови трошиме повеќе од што имаме за само да отидеме да го гледаме Вардар на крај некад и остануваме пред влезот на стадион и кој не ебе така ,вие ќе кажувате како ќе биде , па кај бевте исто кога плаќавме по 50 ден карта на секој домашен натпревар тогаш бевме вкупно 300 души максимум за да се купи прашок за перење да иамат за ручек играчите псоел утакмица кај бевте тогаш , у ште ќе јадете гоман за тие што го спасија Вардар а вие си гледавте некој странски клуб.
Ќе го заброавев и овој педерот од Дневник да го спомнам еве му ја цела статија што има напишано за дербито http://dnevnik.com.mk/?ItemID=1F6C6B910BCE994290CCAACB8381DA9E голема мака си имал човекот. Па ај да бил на стадион он у вчерашното изданеие од што препишал нечиа статија пишал стрелец на голот Туневски :facepalm: и овој ќе ми суди на мене ќе ми кажува дека јас не треба да одам на стадион .
Свака част за текстов.
Ќе дојдат еднаш у цела година, и сакаат уште да им викнат по некоа ку*ва да им го испуши, затоа што се префркнале и дале 50/100 ден.

И сега осеќам некој ќе ме цитира, “Ја кога сум идел ти не си бил ни роден“. Голем к*р ако си идел, кога ка му беше најпотребно на Вардар идеа по 100 души на стадион.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Според мене финале Вардар-Шкендија

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.328
Шо се силите бе ??? :D
Пелистер го врви Вардар како брз воз !!!
3:0 Во Битола, и Скопје нерешено, нема пак да губиме во 90+ ;)

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Да паднеа
Вардар - Ренова
Шкендија - Металург
Тетекс - Пелистер
Дрита - Силекс
мислим дека ќе можеше секој секого да пројде а ваке реално глеано

- Вардар - Пелистер Mногу зависи како ќе заврши првата во Битола ако извади Вардар нерешено проагаѓа со сигурност

- Шкендија - Металург На овој двомеч нема фаворит, и двата натпревари ќе бида тврди и со малу голови ако имаат резулатат од првата утакмица Металург на автокоманда ќе ја умртват играта до максимум и цела утакмица ќе лежат по тоа се познати)

- Дрита - Силекс Силекс никогаш послаб а и веројатно погледите им се свртени кон опстанок така да Дрита мислим ќе го искористи тоа а и имаат поединци кои можат со потег да решат натпревар мој тип проаѓа Дрита)

- Тетекс - Ренова Тетекс неможеше да добие полош противник од Ренова, Тетекс и кога беше најјак од кога е во прва лига неможеше да ја победи Ренова а не пак сеа, само и да изгубат нека изгубат Тетекс во борба да не биде како ланската "борба" со 6 голови примен, овде колку и да сакам да пројде Тетекс шансите се минимални скоро и да ги нема дај боже нека ме демантираат

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ќе го здрвите како што го здрвивте во Скопје :ROFLMAO:

F

FARANG

Гостин
Пошто многу се курчеше вашата управа овој пат ви праќаме Скопски судии и губите 2 пати. :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.821
Да бе и од овде викавте со бод ќе сте се врателе, а се вративте со тоа што се враќате секогаш... КОМПИР :icon_mrgr:

И не изгубивте во 90+, губевте од 85-та минута ;)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ако го помини Пелистер Вардар, мислам дека и купот ќе биди во наши раце.
Како што рече некој погоре, се зависи од тоа како ќе заврши утакмицата во Битола.
Победа од 1-0 не ветува ништо. Победа со повеќе разлика мислам дека доста многу ќе ни ја олесни работата.
Моја желба е победа 2-0. На реваншто би се затвориле и би играле претпазливо.
Како и да е очекувам пренос од куп натпреваров.

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Aj sega se padnaa pelister Vradar uste edno srajne vo bitola pa posle pelister da igra vo skopje bez publika a Vardar vo Bitola
Kurajberi ni edni ne vospitani taka ko ke gledate doma utakmica i ko ne vi e po kejf ke ja pretepate majkati sestrati ili tatkoti ili ke pocnite da krsite po kuka
More samo zakon za navivaci treba da se vospita ovaa nevospitana raja.
Po itno Gordana treba zakon da pisi pa da se sredat rabotite na tribini,

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.128
Поени од реакции
8.074
Ако го помини Пелистер Вардар, мислам дека и купот ќе биди во наши раце.
Како што рече некој погоре, се зависи од тоа како ќе заврши утакмицата во Битола.
Победа од 1-0 не ветува ништо. Победа со повеќе разлика мислам дека доста многу ќе ни ја олесни работата.
Моја желба е победа 2-0. На реваншто би се затвориле и би играле претпазливо.
Како и да е очекувам пренос од куп натпреваров.
за кој кур тие пренос...одиме на стадион
а ако има пренос драстично ќе се намали посетата

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
за кој кур тие пренос...одиме на стадион
а ако има пренос драстично ќе се намали посетата
Поарно е да има пренос. Стадионот и така и така ќе биди фул наполнет, само убо е за тие шо не се од Битола или тие шо нема да можат да дојдат да ја гледат негде утакмицата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom