А1 Македонија (VIP)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кај се прави корсничка сметка на странивацава на ВИП барај барај не најдов :D
Пишуваш vip,потоа кликаш на приватни корисници,вип онлине сметка,го внесуваш твојот телефонски број,преку порака ти праќаат код,го внесуваш кодота после треба да го внесеш пасвордот што ти е во договорот и имаш увид во сметката.
--- надополнето: 30 септември 2012 во 20:14 ---
Наздравје бричење.
Денеска по многу премислувања се излажав и го преправив договорот во Вип роденденска,а по многу телефонски разговори (појдовни и дојдовни) слободно можам да кажам дека е полоповска од предходната половина претплата

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Пишуваш vip,потоа кликаш на приватни корисници,вип онлине сметка,го внесуваш твојот телефонски број,преку порака ти праќаат код,го внесуваш кодота после треба да го внесеш пасвордот што ти е во договорот и имаш увид во сметката.
--- надополнето: 30 септември 2012 во 20:14 ---
Наздравје бричење.
Денеска по многу премислувања се излажав и го преправив договорот во Вип роденденска,а по многу телефонски разговори (појдовни и дојдовни) слободно можам да кажам дека е полоповска од предходната половина претплата
Е аман бе? Што те избричија толку? Сите кои ги знам се фалат. Не ме предомислувај сега на крај. :)

Член од
4 февруари 2011
Мислења
29
Поени од реакции
5
Е аман бе? Што те избричија толку? Сите кои ги знам се фалат. Не ме предомислувај сега на крај. :)
Ја продолжија понудава или заврши?На странава на вип ја нема, ама некои велат дека ќе траела или до 4 или 14.Ако има некој информација нека каже. позз

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ја продолжија понудава или заврши?На странава на вип ја нема, ама некои велат дека ќе траела или до 4 или 14.Ако има некој информација нека каже. позз
Вчера продолжив, ми кажаа дека до 4 (четврток) е продолжена.
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 14:33 ---
dobro bre idam u vip salon vikam mi nudite rodendenska tarifa a nemate telefon koj go sakam (alcatel ot 995) kakva kompanija e bre ova sto osnovno dejstvo i e mobilna telefonija a nemaat telefon da ti ponudat? Pocnuvaat da me zivciraat, ova nigde go nema, na zapad ke dostavat bre zaliha i poveke od sto treba posle se sto ne se prodava se vraka ovie kaj nas si igraat zaebancii i te trchkaraat po saloni kao da nemam drugo jas da pravam. Znaci toj balkanski emntalitet ne se trga i ne se trga. Uste mislat deka korisnicite postojat za niv, namesto obratno da e.
Во право си што си изнервиран, ама не си во право дека тоа го нема никаде. Тој конкретен телефон имаше солидна цена и луѓево се убија од земање, нормално е да нема залиха. Верувај ми дека секаде снемува залиха. На Apple им снема залиха од iPhone 5, а ти збориш за ВИП и Алкател. Фер е да ти кажат дека ќе добијат залиха, и дека ќе ти го продолжат договорот кога ќе добијат залиха, а ако не добиваат, ќе ти понудат друг апарат. И само да ти кажам дека ниту еднаш во Т-Mobile не сум земал телефонски апарат на денот на потпишување договор, секогаш сум чекал да им стигне. Летово два договори се продолжија, двата телефони ги немаа во моментот. Биди реален малку, залихи се тоа, има побарувачка и можно е да снема апарати.

Член од
26 ноември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
12
Потпишав во саботата префрлување од Т мобиле припејд во ВИП, за после т.е. денес да потпишам за постпејд роденденска... арно ама глеам мрежата уште ми е на Т мобиле и сеа се мислам дал да акам до салон. Дали некој имал вакво искуство, да чекам да се префрли или да одам?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Потпишав во саботата префрлување од Т мобиле припејд во ВИП, за после т.е. денес да потпишам за постпејд роденденска... арно ама глеам мрежата уште ми е на Т мобиле и сеа се мислам дал да акам до салон. Дали некој имал вакво искуство, да чекам да се префрли или да одам?
Се чека 1 (со букви-ЕДЕН) РАБОТЕН ден за да се префрли. По тоа што го пишува на страната утре би требало да ти биде префрлен.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Знае некој кои бесплатни телефони ги нудат од VIP роденденската тарифа? Зашто продолжена е до Четврток, а на сајтот им е прекината и не знам кои телефони се за понуда. За продолжување на Postpaid договор зборам.

Или некој што веќе зел некое добро моделче, да ми каже што да барам.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За почеток тоа минутите некако брзо одат,па ќе видиме како ќе се движат работите.
А на роденденската тарифа интернетот им е многу поспор од старата претплата(половина претплата)
btv
На старата тарифа 01:52 се тарифираше една минута,а на новата се тарифира две минути

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Знае некој кои бесплатни телефони ги нудат од VIP роденденската тарифа? Зашто продолжена е до Четврток, а на сајтот им е прекината и не знам кои телефони се за понуда. За продолжување на Postpaid договор зборам.

Или некој што веќе зел некое добро моделче, да ми каже што да барам.
Ништо нема добро за 0 ден. Истите за 0 ден од М тарифа што сега ги има се исти со оние што беа со роденденската.
http://www.vip.mk/cm/offer/handsets/postpaid/index.php

П

Пепси_

Гостин
Тапа сум со овие работи па ме интересира следново.....

1. 3 броја на т-мобајл (припејд) дали може да се префрлат на вип постпејд со истите броеви
2. Ако може....тие 3 броја да бидат во некој круг или некоја таква опција дали има ? (која )
3. И дали може да земам на пример (HTC desire) кога ќе се префрлам со некоја претплата месечно да се плаќа телефонот

4.Кај да се обратам за ова,директно во ВИП или прво да се оде во т-мобајл ?

благодарам

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428

1. 3 броја на т-мобајл (припејд) дали може да се префрлат на вип постпејд со истите броеви
2. Ако може....тие 3 броја да бидат во некој круг или некоја таква опција дали има ? (која )
3. И дали може да земам на пример (HTC desire) кога ќе се префрлам со некоја претплата месечно да се плаќа телефонот

благодарам
некој може ќе ти одговори за другите прашања, ама јас со сигурност можам да ти кажам само за 3тото: Не може.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

благодарам
1. може

2. не може

3. не може

4. директно во ВИП

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884

благодарам
1. Не сум сигурен некои викаат дека може, но јас пред 1.5 година кога сакав мојот 070/51* -*** да си го задржам како вип поспејд ми кажаа дека не може и да си бирам некој што почнува на 2 и 3 бидејќи тие броеви им биле за постпејд а од 4-9 за припејд. Може сега имаат некое ново правило директно таму си прашај.
2. Може само 2 броја да бидат во круг земени од иста личност, а 3 мора да е на друго име. Меѓу вас ќе имате 1000 бесплатни минути зависи од тарифата. Ако е S кон еден број +100 мин кон др мрежи(279 ден), ако е M кон сите вип ќе е без пари +200 мин кон др мрежи (499ден).
3. HTC desire во вип може да се плаќа на рати само со кредитна картичка, а преку сметка не како што има во Т-Мобајл на 3,6 и 9 рати зависно од тарифниот модел.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
За почеток тоа минутите некако брзо одат,па ќе видиме како ќе се движат работите.
А на роденденската тарифа интернетот им е многу поспор од старата претплата(половина претплата)
btv
На старата тарифа 01:52 се тарифираше една минута,а на новата се тарифира две минути
Математикава ти е ептен погрешна. Тарифирањето кај роденденскава е на минута а на пола претплата тарифата ти е по секунда после првата минута.
Значи 01:52 се рачунаат како 2 минути со роденденскава тарифа а со таа тарифа половина претлата не е 1 минута ами 1 минута и 52 секунди, а останатите пари пропорционално поделени за тие 8 секунди кои фалат за цела минута не ти се наплаќаат. Грешката е тоа што ти викаш дека тие 52 секунди ти се гратис а во сварност ич не се гратис.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Математикава ти е ептен погрешна. Тарифирањето кај роденденскава е на минута а на пола претплата тарифата ти е по секунда после првата минута.
Значи 01:52 се рачунаат како 2 минути со роденденскава тарифа а со таа тарифа половина претлата не е 1 минута ами 1 минута и 52 секунди, а останатите пари пропорционално поделени за тие 8 секунди кои фалат за цела минута не ти се наплаќаат. Грешката е тоа што ти викаш дека тие 52 секунди ти се гратис а во сварност ич не се гратис.
Ти сваќаш погрешно:
За 01:52 минути се наплаќаше .по 3.9 денари минута или 5.9 денари,а се евидентираше 1 од 1000 минути.
Сега со оваа полоповска роденденска тарифа ако ѕвониш и не воспоставиш контакт ти се одзема една минута од 1000 минути.
Интернетот е МНОГУ поспор ама затоа многу побрзо се троши сега со полоповската тарифа
Ги проверив и пораките. Имав 1000 бесплатни пораки,имам испратено САМО 3 пораки а сега имам уште 870 пораки

Излезе дека сум во право ама наназад 5-6 страни сите се праевте паметни

НА ПОШТЕН НАЧИН СИТЕ НЕ ПРЕЕБАА

НАЗДРАВЈЕ БРИЧЕЊЕ НА СУВО !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom