Секој е подложен на комплекси што ти ги набиваат пријателите,општеството и медиата.Бев слаб 82 кг и бев дебел 115 кг.Во цела таа трансформација мојот карактер и тело се подобруваше.Сега на 24 години тоа што ми е приоритет е да најдам работа и да бидам финансиски слободен.Тоа што го правам да го подобрам животот на другите е моја цел потикната од смрта на татко ми кој имаше дијабетис тип 2 и беше една од причините да не може да се опорави.Тоа комбинирано со стрес е убиство за организмот особено сега во вакво брзо општество каде што секоја секунда е важна за твојот опстанок.Мене вежбањето ми дава релаксација и секогаш кога сум не расположен ми дава потик за да продолжам напред.Седењето тука на компјутер не ти ја подобрува ситуацијата здраствена.Ако мислиш дека здраво е да си дебел,здраво е одреден период до 6 месеци да речеме после телото ако не е активно и тие масти ако не ги согориш ти се зголемува ризикот за дијабетис тип 2,кардиоваскуларни болести,проблеми со ерекција предизвикано од стрес и од премало ниво на тестостерон,не одлучност,мускулна атрофија и најважната болест што дебелината прави проблеми е тоа што не можеш да бидеш исправен и целовреме ќе имаш проблеми со нозете,кичмата и целиот стрес што мускулите го трпат.Тоа е од мојот живот јас заради не здраво хранење изгубив татко,голем фактор беше тоа и стресот што го претрпе од целата таа фарса.Ако тебе ти е ок да си дебел супер проблем но на крај нешто што е докажано и нешто што има факти не можеш да го побиеш.Не мора да е теретана вежбање имаш милион и една активност пешачење,точак,скокање на јаже,трчање,џогирање,калиестетикс,cross-fit сите боречки вештини и јогата што го намалуваат стресот.Активирањето на телото е важно и нема побивање за тоа.Ако ве мрзи да вежбате тоа е само вашата психа и незадоволство што не може да постигнете и лесно се откажувате.А јас ќе идам до крај така да ваш проблем е што ќе правите после тоа,гледај за здравје не за дали ти е голем или мал.