Илуминати

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Вистински Тајните Редови имаат имиња кои ниту нивните членови не ги знаат, а камо ли неиницираните.
А ти ова го знаеш од... каде? :cautious:
Или сакаш така да биде?

Немој премногу да сакате да биде како што вие мислите, ќе се зафркните и после...? :vozbud:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Претежно вистинските имиња на тие Тајни Редови што постојат денес не се ниту знаат од страна на неиницираните(бидејќи нема потреба од тоа), ниту пак од каде потекнуваат (дали Блискиот Исток, Шланија, Тибет, Кина, Јапонија, Англија, Норвешка,Австрија, Германија, Сибир...).

За да биде така засекогаш, најдобро е да се пушти муабет за име на „многу опасен и моќен таен ред“ со едно име, да се најдат 11 будали кои се тотални дрдорковци на кои ќе им се дозволи да пишуваат и издаваат книги и ете ти погрешни ставови, информации итн итн.

И форуми денес за овие теми мал милион. :)
Испушти една важна работа, а таа е симболизам. И една друга, у која ни иницираните не ги знаат тајните, уствари они се тие на кои им е испран мозокот највеќе.
Не би можела да постои ни една структура на владеење без подршка од поданицита(робовите). Од таму и ова бомбардирање со информации, а ако знаеш како функционира светот на архетиповите се ти станува јасно како ден.
Така да Хептаграм, тие што ги чуваат тајните и се тесно поврзани и со вашиот ред најверојатно, не можат да сокријат се. Имаат потреба народот да го сака системот, а тоа може да се оствари само ако се откријат преку тоа што му го прават на колективното потсвесно ;)
--- надополнето: 30 септември 2012 во 13:04 ---
Ако за тебе Tsarion има кредибилитет тогаш џабе е да зборуваме.Независен истражувач кој цел живот се бави со овие проблематики ,или ноторен лажго ?Добро објаснува Хепта кој биди сигурен знае многу повеќе од нас ,така да попаметно е да ја препуштиме темата на оние кои имаат поголемо искуство,знаење и сл.Да научиме нешто од нив.Џабе е да поставуваш малоумни видеа и ноторни лаги на форумот.Тоа не помага на дискусијата,тоа ја убива.
Не ми е цел дискусијата, цел ми е луѓето да ја напипаат вистината ако не друго ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Тајните редови своите иницијанти ги бираат од НЕИНИЦИРАНИТЕ!
Од самото човештво, за човекот! Да не го забораваме тоа!

Постојат Редови кои се убедени дека и оној селанец со мотика на рамо што шета низ полето, може да биде некој и нешто и да го менува светот, ако му се дадат вистинските алатки, знаења и да го направи светот подобро место.

И не може да подржуваш нешто или да си против нешто ако не знаеш дали постои, како постои, каде постои итн итн и што е обвиткано со тајни симболи и информации...
Тајните сами се чуваат, нема што да се заморува иницијантот со тие работи.

Сите тие Редови станаа тајни заради противењето на неупатените, нивните стравови од непознатото, не бидејќи тие така сакаа! И тоа треба да го знаеш!
Историјата го потврдила тоа многупати.

П.С. Имаме потреба „народот“ да се запознае со системот, а не да го сака. Многу ми е грижа ти што ќе сакаш што нема да сакаш. Битно е да се запознаеш со системот, онолку колку што ти е дозволено, не сака некој да одговара за твојот изгорен ум потоа. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тајните редови своите иницијанти ги бираат од НЕИНИЦИРАНИТЕ!
Од самото човештво, за човекот! Да не го забораваме тоа!

Постојат Редови кои се убедени дека и оној селанец со мотика на рамо што шета низ полето, може да биде некој и нешто и да го менува светот, ако му се дадат вистинските алатки, знаења и да го направи светот подобро место.

И не може да подржуваш нешто или да си против нешто ако не знаеш дали постои, како постои, каде постои итн итн и што е обвиткано со тајни симболи и информации...
Тајните сами се чуваат, нема што да се заморува иницијантот со тие работи.

Сите тие Редови станаа тајни заради противењето на неупатените, нивните стравови од непознатото, не бидејќи тие така сакаа! И тоа треба да го знаеш!
Историјата го потврдила тоа многупати.

П.С. Имаме потреба „народот“ да се запознае со системот, а не да го сака. Многу ми е грижа ти што ќе сакаш што нема да сакаш. Битно е да се запознаеш со системот, онолку колку што ти е дозволено, не сака некој да одговара за твојот изгорен ум потоа. ;)
Ќе си одговараат сите онолку колку што зло направиле, тоа е неизбежно....и сите луѓе многу убаво го знаат тоа. Уствари на тоа се базира и целото христијанство и финтата со рајот и пеколот.
И не е потребата некој да се запознава со системот, туку потребата е да се направи робовите да го сакаат истиот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Робовите самите себе не се сакаат не пак друго да сакаат. :cautious:
Робовите ќе ги оставиме да умираат, или да си бараат системи кои ќе им одговараат на нивната декадентна структура. Не може некој што мисли дека е роб и тоа му е всадено од разните системи во главата дека е беден и никаков, да го направиш нешто друго! Робовите ќе служат засекогаш!

Само будала сака робови, мудриот бара воини!
Мисли...

Реков има разлика како сакаш да е и како мислиш дека е, од тоа всушност како е!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Робовите самите себе не се сакаат не пак друго да сакаат. :cautious:
Робовите ќе ги оставиме да умираат, или да си бараат системи кои ќе им одговараат на нивната декадентна структура. Не може некој што мисли дека е роб и тоа му е всадено од разните системи во главата дека е беден и никаков, да го направиш нешто друго! Робовите ќе служат засекогаш!

Само будала сака робови, мудриот бара воини!
Мисли...

Реков има разлика како сакаш да е и како мислиш дека е, од тоа всушност како е!
Дали ме заебаваш ти мене?
Ако не, тогаш ти треба помош, и оваа констатација не е навреда....напротив.
Кога сме кај мудроста....таа доаѓа од срцето, не од главата.
Робовите не се родени робови...
Не мисли.....

Има разлика, да, и треба да биде како сакам...тоа е.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Нормално дека СЕ зафркавам, што сакаш ти? Со тебе да разглобувам за тајни редови на форум?
Зарем да бидам сериозен на темава за илуминати?

Мудроста нека ти доаѓа од срцето (што и да ти значи тоа), не ми е грижа. Секој со својата мудрост, секој со својот пат. Така нема да има потреба да го сакаш или мразиш туѓиот пат.
А да биде како што сакаш, не бидува, може да биде како ти е волја (што не те ослободува од последиците) :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Нормално дека СЕ зафркавам, што сакаш ти? Со тебе да разглобувам за тајни редови на форум?
Зарем да бидам сериозен на темава за илуминати?

Мудроста нека ти доаѓа од срцето (што и да ти значи тоа), не ми е грижа. Секој со својата мудрост, секој со својот пат. Така нема да има потреба да го сакаш или мразиш туѓиот пат.
А да биде како што сакаш, не бидува, може да биде како ти е волја (што не те ослободува од последиците) :)
Запознаен си со источната пракса, нели?
Таму имаш центри, еден од нив е срцето(Anahata).

Околу темава за илуминати, не се мешај со коментари дека не постоеле.....ако сакаш да си несериозен, нели.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Зошто да не се мешам? :)
А денес постојат? Хммм.... :)
Тајна историја на светот, мистерии, робови, нови пирамиди од свежи робови...
Абе ајде...

Инаку...
Да да постои постои, во друг систем оваа „чакра“ е врзана со нешто друго, каде добро е прикажано како те ограничува оваа „чакра“ издвоена од целината и дека тоа искуство сепак не е целосно.
Мудрост и анахата... ах ах само да се зборува за да се задржи „мистеријата“! Бегајте од мистерии, и мрак!
Повели линк. :свиркам:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Зошто да не се мешам? :)
А денес постојат? Хммм.... :)
Тајна историја на светот, мистерии, робови, нови пирамиди од свежи робови...
Абе ајде...

Инаку...
Да да постои постои, во друг систем оваа „чакра“ е врзана со нешто друго, каде добро е прикажано како те ограничува оваа „чакра“ издвоена од целината и дека тоа искуство сепак не е целосно.
Мудрост и анахата... ах ах само да се зборува за да се задржи „мистеријата“! Бегајте од мистерии, и мрак!
Повели линк. :свиркам:
Koj систем е тоа?
Кој на кого му го диктираше новиот систем?
На уживај додека мислиш ;)
http://www.youtube.com/watch?v=KV1uXsWdJHk

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Е не можам да ти кажам кој систем е тоа. Би сакал да ти покажам како не знаеш, но сепак, не можам да ти докажам а да не кажам нешто што не треба.
Знаеш, тајни. :sneaky:
Сигурно си открил по нет кој на кој, што, кога и како во врска со системите, знам јас :pos: Анунаки, нефилим, Еа, Енлил, Изида итн итн :LOL:
Абе робовите секако ќе служат, илуминатите на врвот!
Тоа е...
Ајде имај убав ден... доста е со илуминатите, надвор сепак има сонце.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Синојка го гледав Ангели и Демони, ако стварно некогаш постоеле тие Илуминати, ќе сакам некој од нив да ми прати автограм :)

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Синојка го гледав Ангели и Демони, ако стварно некогаш постоеле тие Илуминати, ќе сакам некој од нив да ми прати автограм :)
Нема да дочекаш такво нешто ахахахахаха .
Не ми е цел дискусијата, цел ми е луѓето да ја напипаат вистината ако не друго ;)
Ако луѓето ја напипаат вистината преку твоите видеа и постови тешко нив :pos::pos::pos:
Тешко на оние кои им веруваат на:John Coleman,Tsarion,Icke.
Најјак момент ми беше кога Tsarion објави дека бил поранешен член на МИ6 и дури измисли нова организација -Комитет 300 :pos::pos::pos:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Денеска наместо илуминати,постојат МАСОНИТЕ..
А иначе исто лајно друго паковање се..:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom