Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Само мене да ме зафркава не е можно тоа. Те каков им е модемот.
Џабе го ресетриам, вадам каблови ништо не помага изгледа треба од земја да го треснам.
Прегледај го приврзокот 49875
И јас го имав гомцево од модем и од кога го сменија немам проблем. Сеа циско имам еден црн, језда копа на пластика кинеска али не се десил некој заеб.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
И јас го имав гомцево од модем и од кога го сменија немам проблем. Сеа циско имам еден црн, језда копа на пластика кинеска али не се десил некој заеб.
Само вакви имаат, а и без пари ми е даден сигурно е половен од некој што претходно го користел. Не се будали нов да ми дадат.

Член од
12 август 2012
Мислења
343
Поени од реакции
125
И јас исто губев навечер точно во 12 и после 6-7 саати ми го уклучуваа.
Една вечер ме изнервираа им се јавив во 2 ноќеска и одма дојде интернет инаку до сабајлето ќе немаше.
Последен пат кога и се јавив дојдоа ставија нешто на модемот и се среди, од вчера пак почна така. И дури сабајле во 8 го уклучиле. Мајками кога станала во 7 за работа вика не ни работи телефонот. Се сомневам намерно некој вработен да не ми го исклучува. Не е до линијата сите комшии што се од кај нив имаат само јас не.
Кој интернет имаш и се среди проблемот како се среди исто и кај мене снема и 6-7 сата не доаѓа?Благодарам

Член од
12 август 2012
Мислења
343
Поени од реакции
125
Кај мене во 17.06 и сабајле во 05.06 ми се укопува секој ден, и после треба само дисконект > конект да му напраам.
Се јавив кај овие во уан везе немаат.
Приметив во последно време, тој период ако не сурфам го немам тој проблем(го оставам уклучен нетот 5мин онака да не чепкам ништо), си продолжува без проблеми.
Ќе пробам така.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:34 ---
Јас БЛИЗОО
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:37 ---
Ако ми се среди проблемот ќе напишам до што било како било и така секој кој има идеја добредојдена е благодарам многу на сите што одговорија а и на тие што ќе сакаат да напишат уште нешто.Благодарам уште еднаш.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Ќе пробам така.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:34 ---

Јас БЛИЗОО
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:37 ---
Ако ми се среди проблемот ќе напишам до што било како било и така секој кој има идеја добредојдена е благодарам многу на сите што одговорија а и на тие што ќе сакаат да напишат уште нешто.Благодарам уште еднаш.
Кај мене моментално се среди од главниот кабел до модемот ставија сплитер но сега пак исто.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Ве молам да ми кажете бидејќи губам интернет секој ден во исто време не е вирус го скенирав со што ти не (Malwerebytes,Superantispyware).... и уште многу други сега некое слично искуство се јавив во мојот интернет провајдер но проблемот не е до нив.
Aliens :eek:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ве молам да ми кажете бидејќи губам интернет секој ден во исто време не е вирус го скенирав со што ти не (Malwerebytes,Superantispyware).... и уште многу други сега некое слично искуство се јавив во мојот интернет провајдер но проблемот не е до нив.
Јас имам од ОНЕ интернет и ми паѓа нетот секој ден околу 00:30, ама дисконект / конект и се е во ред.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
јави се во близу и речи им да ти дадат нов рутер...

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Бонбонера пиши ми ПП за улица, име и презиме на корисникот, би проверил што е проблемот...

Kajgana Shop

На врв Bottom