Alexandria или ФИНКИ?

Alexandria IT или ФИНКИ?

• Вкупно гласачи
    54
Alexandria=2FEIT>>>FINKI ?
Мислев на парите 6000 евра на Александрија = 2 дипломи од ФЕИТ а ФИНКИ е многу назад со предметите за насоката Мрежни технологии.
Читај погоре го едитирав и објаснив зошто е така. Имаат некои глупи предмети кои ги развлечуваат во два семестри сосема непотребно.

Мислев на парите 6000 евра на Александрија = 2 дипломи од ФЕИТ а ФИНКИ е многу назад со предметите за насоката Мрежни технологии.
Читај погоре го едитирав и објаснив зошто е така. Имаат некои глупи предмети кои ги развлечуваат во два семестри сосема непотребно.
Tи се најде да си компетентен да каеш кој факултет е добар?
Не знаеше отсечка да поделиш.

Tи се најде да си компетентен да каеш кој факултет е добар?
Не знаеше отсечка да поделиш.
Јас најдов. :rolleyes:
Да да не знам да поделам а положив 7 математики. :giggle: Намерно пишав така за да видам што ќе каже, не дека не знам. ;)

Можеш и сертификати и факс.,мрежи на финки што ќе учиш ти е како Network+ (испитот околу 300$ ти е,барем јас тогаш кога полагав),А+ ти е глупости живи,како да склопиш компјутер ... џабе фрлени пари ти се,Циско и серверите се нешто друго и 100% сум убеден дека можеш дома да си ги научиш (ако имаш желба) затоа што има милијарда видеа,комплетни настави за Циско и за серверите и после само испит да пријавиш,значи заштедуваш преку 4000еу а ќе имаш и сертификати и диплома од факултет.

Можеш и сертификати и факс.,мрежи на финки што ќе учиш ти е како Network+ (испитот околу 300$ ти е,барем јас тогаш кога полагав),А+ ти е глупости живи,како да склопиш компјутер ... џабе фрлени пари ти се,Циско и серверите се нешто друго и 100% сум убеден дека можеш дома да си ги научиш (ако имаш желба) затоа што има милијарда видеа,комплетни настави за Циско и за серверите и после само испит да пријавиш,значи заштедуваш преку 4000еу а ќе имаш и сертификати и диплома од факултет.
Сертификтите на УГД се 200 ден од час (20 часа вкупно) колку сакаш часови ќе следиш не се задолжителни. Колку се на ФИНКИ?
Имаа една акција минатата година кога им беа бесплатни до 31.12.2011 има шанси и сега да пуштат некоја ваква акција. Тогаш земав од Windows 7, Windows Server, Visual Studio,
a за Cisco, Apple, CWNP – Wirelles Lan Certification, PS4, Network ме фати 750 евра по 150 евра за полагање без часови. Многу скапи овие бе во ФИНКИ колку им е еден курс без часови?

Еве ти нешто што мене ми се деси:
Јас имам сертификати за мрежен инженер од Александрија, знаењето таму што ќе го стекнеш нема нигде да го стекнеш - стрикно она што си се запишал, нема да леташ по метеријал за џабе. Нема глупи предмети и слично. И воедно тоа е и она што во иднина, ако тоа работиш, ќе го користиш. Нема да ти треба ништо дополнително.
Е сега, Македонијава ни наша златна, не го признава.. сертификатот кој го признава цел свет. :) ИРОНИЈА нели? И каде и да работиш и покрај знаењето што го имаш ти ќе бидеш среднист. Што не ти се исплати финанскиски (пази ова важи само за ако работиш за некој, не ако си имаш сопствен бизнис).
Ако имаш ФИНКИ, не верувам дека ќе знаеш исто, ама па ќе се водиш како академски граѓанин. :)
Па јас морав да упишам и факултет кој ми донесе диплома и плус сертификатите е тоа ти е нешто што ќе ти даде многу предност.

Ти треба да си одлучиш. :)

мене ме примија со просек 2,9 на финки:D

Озбилно? Другар ми кажуваше дека испод 4.00 просек you're fucked up is it true???
--- надополнето: 28 септември 2012 во 19:53 ---
Дипломиран мрежен инжењер? Александрија не е факултет.

Добро де сакав да појаснам на кратко ми се спиеше и вие па ептен сте :DDDD иначе ми се свиѓа александрија затоа што се добиваат сертификати верифицирани од CISCO,COMPTIA и незнам таму други некои...
--- надополнето: 28 септември 2012 во 19:56 ---
Подобро оди на ФЕИТ ќе имаш диплома за дипломиран инжинер, а тоа име се продразбира мрежен, програмер... итн
ФИНКИ ми е смешен факултет. Во насоката за мрежни технологии освен Бази на податоци и веб програмирње немаат ништо од програмирањето. Како што им ја гледам наставната програма им е нула. Сите задолжителни предмети и изборните јас ги поминав за 4 години а плус научив и мрежи и 5 програмски јазици што е плус. А тука секој предмет е разделен на два што е сосема непотребно. пр Бизнис менаџмент и друг предмет маркетинг и менаџмент. Наместо да го стават го еден предмет.
А немаат задолжителен предмет безбедност на компјутерски мрежи ставиле Професионални вештини па и Тимска работа. :facepalm:
Чувај ги парите и за магистерска на ФЕИТ таму има посебна насока компјутерски мрежи и е-технологии каде во една година се опфатени сите предмети кои се учат за 4 години на ФИНКИ. ;)
Александрија 1 диплома = ФЕИТ 2 дипломи

Ама ФЕИТ не постои веќе како да идам
--- надополнето: 28 септември 2012 во 19:58 ---

А што беше со она нели имаше како испит што се полага од циско може и онлајн да се полага незнам колку таму беше 1500-600 еурича и незнам на колку време повторно се иде на полагање врска неам??
--- надополнето: 28 септември 2012 во 20:01 ---
Еве ти нешто што мене ми се деси:
Јас имам сертификати за мрежен инженер од Александрија, знаењето таму што ќе го стекнеш нема нигде да го стекнеш - стрикно она што си се запишал, нема да леташ по метеријал за џабе. Нема глупи предмети и слично. И воедно тоа е и она што во иднина, ако тоа работиш, ќе го користиш. Нема да ти треба ништо дополнително.
Е сега, Македонијава ни наша златна, не го признава.. сертификатот кој го признава цел свет. :) ИРОНИЈА нели? И каде и да работиш и покрај знаењето што го имаш ти ќе бидеш среднист. Што не ти се исплати финанскиски (пази ова важи само за ако работиш за некој, не ако си имаш сопствен бизнис).
Ако имаш ФИНКИ, не верувам дека ќе знаеш исто, ама па ќе се водиш како академски граѓанин. :)
Па јас морав да упишам и факултет кој ми донесе диплома и плус сертификатите е тоа ти е нешто што ќе ти даде многу предност.

Ти треба да си одлучиш. :)

Ако не па тоа е тоа 4 години плус 2 за сертификат и тоа е јебеш га

Ама ФЕИТ не постои веќе како да идам
Постои кој те излажа тоа гледам примаат и со мал просек. Разгледај го сајтот и резултатите од 2 уписен рок.
http://www.feit.ukim.edu.mk/
--- надополнето: 28 септември 2012 во 20:23 ---
Добро де сакав да појаснам на кратко ми се спиеше и вие па ептен сте :DDDD иначе ми се свиѓа александрија затоа што се добиваат сертификати верифицирани од CISCO,COMPTIA и незнам таму други некои...
Александрија е исто како што е ова и едните и другите тестираат преку Prometric добиваш ист сертификат дали од CISCO, Microsoft или Apple зависи што сакаш.
Само што во Александрија плаќаш 2000 долари за настава + 15 за CISCO материјали + 1400 за испити и накрај во Македонија нема да ти ги признаат сертификатите без универзитетска диплома.

Јас веќе се запишав на Александрија на веб дизајн и после тоа сакам да продолжам на Финки, на АСИ смерот, но не знам дали таму имаат за веб девелопер студии, или семестар во кој изучуваш како да направиш вед страна, не само изгледот на вед страната?
Па дали на АСИ го има тоа зашто читам таму во 3-от семестар имаш "Интернет", и да знам дали да одам на тој смер или некој друг да одберам?

Јас веќе се запишав на Александрија на веб дизајн и после тоа сакам да продолжам на Финки, на АСИ смерот, но не знам дали таму имаат за веб девелопер студии, или семестар во кој изучуваш како да направиш вед страна, не само изгледот на вед страната?
Па дали на АСИ го има тоа зашто читам таму во 3-от семестар имаш "Интернет", и да знам дали да одам на тој смер или некој друг да одберам?
На секој предмет имаш линк кликни има се објаснето што ќе се учи.

На секој предмет имаш линк кликни има се објаснето што ќе се учи.
Ги имам прегледано линковите, но сепак очекував некој поконкретен одговор од некој кој има завршено или пак студира на ФИНКИ.
Затоа и прашав тука.

Ги имам прегледано линковите, но сепак очекував некој поконкретен одговор од некој кој има завршено или пак студира на ФИНКИ.
Затоа и прашав тука.
Интернет/Mрежно програмирање се вика предметот во кој се учи за веб девелопер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom