Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
ова се вика ,,Кај си бе буцко,,
Иначе момент на натпребарот беше кога Емануелсон доби топка и во контра три према еден место да им подаде на осамените Шарави и Пацини тој ја зашибари од 16 метри како за рагби поен....истото и Констант кога доби топка од Робинјо на 10 метри....
Не дека сум расиста али...:eek::eek::eek:

Добро е што победивме и што конечно дадовме гол од добра акција со протурување на топката.Нема да коментирам многу за утакмицата затоа што живци искинав со стримовиве и не видов многу па само ќе кажам браво за Шарави и нека продолжи вака и на другите утакмици.

Пацини мора малку на клупа да седне и да му се даде шанса на Нијанг....толку прашина се крена околу него и не би било добро само на тоа да остане.
Констант,Траоре и останатите просеци што подалеку од терен нека ги држат и нека им се дава шанса на малдите од примаера тимот пред нив,а здравје на лето нека ги шутнат што подалеку од Милано....или нека останат во Милано ама нека ги сменат клубските бои во сино-црни.:icon_lol:

Полека се комплетираме и со враќањето на Пато би требало горе-доле да се знаат точните можности на тимот...секако ако овој не се повреди после 6 минути игра.

И покрај победата, не сум задоволен од тоа како игравме, особено во средината. Како се нафрли Каљари кога почна второ полувреме мислев дека ќе дадат гол. Имаа премногу слобода, а ние ќе земевме топка, 2-3 паса и ја губевме. До црвениот картон си играа супер, после се изгубија и тука искористивме уште една шанса.
Не сум задоволен од Констант, очекував барем да биде подобар од Траоре кој мислам дека е најголемо дрво во составот, а пак испадна исти ко него. Ко излезе сам на крајот и ко си ја запука в пченки.. :pos: шта речи... коју послугу порати, коме?

Шарави и Шиљо одиграа супер, се гледа дека од фараонот ќе биде одличен играч, курпулентен е, нема страв, трча, се труди. Урби... како беше мубетот за него, ќе викаме кај е оној Урби од подготовките :icon_lol: епа тоа е, за жал. Добро е што Робињо се врати, а за брзо и Пато.
Јас не се слагам за Пацини да грее клупа, ни еден натпревар во овие наредни. Видете ја снимката од вториот гол на Ел Шарави како Пацо повлече двајца играчи кон него и му ослободи простор. Камо да стигнеше до тука проблемот па да плукаме по Пацини уште од сега. Мислам дека проблемот ни е најмногу во средината, Монтоливо неубедливо, Де Јонг слабо... Овие двајца да влезат во шема и ќе добиеме повеќе на сигурност, за нападот не се секирам баш, максимумот го ваѓаме, додека кај средината има мнооогу неискористен потенцијал.

Парма не ја осеќам како тежок противник, ама од искуство нема многу да се надевам на а у нешто, само ете ќе речам - имаме шанси, премногу се слаби Парма оваа сезона, немаат голгетер како лани Џовинко, би требало со цврста игра да си одиме дома со трите бода.

Моментално најсветлото нешто што го имаме во тимов :pos:
Сам си е свесен, тимов се наполни со црнци, си вика, бегај да не се измешам низ нив па после да не знам кој сум јас.

Замислите си ги Абијати со боцки, Амброзини црн а Бонера жолт. Уште тоа фали. :icon_lol:

Ај со мало задоцнување нека е честито првата победа на САН СИРО , а воедно и првата CLEAN SHEET сезонава у Серија А. Многу важна победа, победа за враќање на самодовербата како кај тимот, така и кај нас навивачите и може да се каже дека работите одат кон подобро.
ФАРАОНОТ фаќа ритам, и мило ми е за него .
Доколку не се одолжи враќањето на Патката овој викенд, АЛЕГРИ ќе биде на слатки маки кој да стави во нападот на почетни 11, со оглед на фактот што и РОБИЊО ја санираше повредата и конечно ќе ги имаме сите 6 напаѓачи во комбинација.
За следната со Парма јас сум за ЕЛ Ш - ПАЦИНИ у напад,позади нив ако може да се проба со РОБИЊО арно, ако не БОАТЕНГ,ЕМАНУЕЛСОН - увек на располагање(n) Во средниот ред имам само една забелешка место ретардираниот ТРАОРЕ -> НОЧЕРИНО. Одбраната пак истата.

Попрегледно:
----------------------------АБИЈАТИ-----------------------

--------АБАТЕ--------БОНЕРА------МЕКСЕС-----ДЕ ШИЉО------

--------------МОНТОЛИВО------ДЕ ЈОНГ---------НОЧЕРИНО------

------------------------РОБИЊО/ БОАТЕНГ-------------------------

-------------ЕЛ ШАРАВИ---------------ПАЦИНИ-------------------

u viena sum, tatko mi ovde zivi, i dojdov kaj nego malce, i izlegov od doma da go gleam milan u sredata, i zavrsi utakmicata, i idem nakaj doma i znam 3 stanici imam so tramvaj, ama sum se kacil u pogresen...
I mu se javuvam na tatko mi, mu vikam stari se izgubiv, doj da me soberes, i znaete sto mi rece??
Aj ti barem u vienna si se izgubil, crncive vasi na san siro se izgubija...
I nemav so da mu odgovorim :D

Ciganite dvajca za nisto ne gi bidue....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom