Моментот ....Кога се шверцам а влегува контрола...
Вмровци штрајкуваШо беше денес работата шо не се возеше кај Рекорд? 40 минути патував од хотел карпош до шампионче.
Ваквиве па уште те гледаат накриво кога ќе им речеш ако може да се поттргнатЕдно од тоа што највеќе ме нервира дали во ЈСП или овие регионалните што одат (оти почесто ги користам) е кога некој идиот седнал на внатрешната страна на седиштето.. абе идиот ти си платил 1 карта не 2 па да мислиш дека на некој срам ќе му биде да ти рече да се помрднеш, ама јас за инат кога ќе видам таков баш нив ги скоривам за да си седнам на седиштето иако има некои и што си се седнале како што треба.
Аман. Не си седнал на две седишта, туку на едно. Ако тебе ти е срам да му речеш на некој да се помести, твој проблем. Баш фактот што сум ја купила картата ми дава право да седнам кај сакам. На пример некогаш има сонце на седиштето до прозорец, нормално нема да седнеш таму.Едно од тоа што највеќе ме нервира дали во ЈСП или овие регионалните што одат (оти почесто ги користам) е кога некој идиот седнал на внатрешната страна на седиштето.. абе идиот ти си платил 1 карта не 2 па да мислиш дека на некој срам ќе му биде да ти рече да се помрднеш, ама јас за инат кога ќе видам таков баш нив ги скоривам за да си седнам на седиштето иако има некои и што си се седнале како што треба.
Ма како сака нека гледаат ич не ми е гајле, а уште го чекам моментот да ми пререче некој за такво нешто па да му кажам 2-3 збора пред сите.. колку сака нека е постар од мене ич не ми е гајле искрено.Ваквиве па уште те гледаат накриво кога ќе им речеш ако може да се поттргнат
Треба осет да се има малце и да процениш дали ќе има место ти така да бираш или не, мене лично не ми е срам ко што пишав погоре дури и намерно им викам на тие ама гледам има доста што им е незгодно па дури и стојат заради некој идиот што се прави улав и смета да се искористи и другото седиште. Или ако толку ти смета “сонцето“ седни каде што веќе некој има седнато од другата страна и искористи го местото, а не пречиш ти на друго седиште .. а и често патувам Скопје-Велес каде што има завеси во автобусите и нема сонце па пак исто прават.Аман. Не си седнал на две седишта, туку на едно. Ако тебе ти е срам да му речеш на некој да се помести, твој проблем. Баш фактот што сум ја купила картата ми дава право да седнам кај сакам. На пример некогаш има сонце на седиштето до прозорец, нормално нема да седнеш таму.
Тее младинава ништо не ви е погодено.
А шо ако сум се качила во автобусот кога бил празен? Си бирам и седнувам кај сакам.Ма како сака нека гледаат ич не ми е гајле, а уште го чекам моментот да ми пререче некој за такво нешто па да му кажам 2-3 збора пред сите.. колку сака нека е постар од мене ич не ми е гајле искрено.
Треба осет да се има малце и да процениш дали ќе има место ти така да бираш или не, мене лично не ми е срам ко што пишав погоре дури и намерно им викам на тие ама гледам има доста што им е незгодно па дури и стојат заради некој идиот што се прави улав и смета да се искористи и другото седиште. Или ако толку ти смета “сонцето“ седни каде што веќе некој има седнато од другата страна и искористи го местото, а не пречиш ти на друго седиште .. а и често патувам Скопје-Велес каде што има завеси во автобусите и нема сонце па пак исто прават.
Гајле ми е кога си се качила, треба да имаш малце култура и да знаеш како се седи а не како ќе ти текне. Убаво пиша Ilumious дека истите фаци најчесто те гледаат попреку што си ги дигнал или пак што ми се има случено да ми рече па прескокни ме и помини ко божем кенгур сум јасА шо ако сум се качила во автобусот кога бил празен? Си бирам и седнувам кај сакам.
Јас не се прам паметна и во никој случај не сум идиот шо сум седнала на тоа седиште. Напротив, идиот е тој што стои а срам му е да гугне и да праша.
Темава е за ЈСП иначе, остај ги завесите.