Дали можам оваа M2 мемориска со адаптер да ја користам како SD картичка?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.845
Поени од реакции
1.638
Планирам да купувам радио за во колава па видов дека имаат некои модели влез за SD картичка.

Се прашував дали можам да ја искористам оваа моја стара M2 со помош на адаптерот како SD??

264310-3-1.jpg

Да не го влечам USB стикот ова ми изгледа како идеално решение, па ако некој има представа да потврди дека адаптеров е ист со SD картичката би бил благодарен.

Она адаптерот не ми личи на SD адаптер/картичка.... некако многу е издолжен. SD адаптерот/картичката се во (скоро) коцка форма.

SD_Card_16GB.png

Така да, сумљам.

Јас би ти препорачала да купиш радио со усб порт! А добар начин да ја употребиш картицава :
538910_245843098871181_224016932_n.jpg

MicroSD (со SD адаптер) картичка од 2GB чини околу 250 денари, нова... така да не знам зошто макава.

Она адаптерот не ми личи на SD адаптер/картичка.... некако многу е издолжен. SD адаптерот/картичката се во (скоро) коцка форма.

SD_Card_16GB.png

Така да, сумљам.

И мене така ми се цини. Си реков пошто usb то со третата сезона од the wire ми е забодено во dvd то да и најдам примена на картицкава.

Има влез и за usb радиото тоа не е проблем.

Баш ке одам утре ако е изложена тезгата (не ми се дават многу пари :) ) и ке пробам па ке пишам.

Не ми е логицно некако, ако адаптеров во картицката не служи како sd приклуцок, тогаш за што служи жити се...

Sent from my LG-P350 using Tapatalk 2

И мене така ми се цини. Си реков пошто usb то со третата сезона од the wire ми е забодено во dvd то да и најдам примена на картицкава.

Има влез и за usb радиото тоа не е проблем.

Баш ке одам утре ако е изложена тезгата (не ми се дават многу пари :) ) и ке пробам па ке пишам.

Не ми е логицно некако, ако адаптеров во картицката не служи како sd приклуцок, тогаш за што служи жити се...

Тоа ти е за од М2 да ја направиш Memory stick pro duo. За да ја пикнеш во некој од постарине сони ериксони како к750 или во некој фотоапарат на сони:) После видоја и тие дека е глупо да имаш посебни мемориски само за сони и се префрлија на микро сд картички

Тоа ти е за од М2 да ја направиш Memory stick pro duo. За да ја пикнеш во некој од постарине сони ериксони како к750 или во некој фотоапарат на сони:) После видоја и тие дека е глупо да имаш посебни мемориски само за сони и се префрлија на микро сд картички

Дефинитивно глупаво, Ама што е тука е. Фала, или ке земам адаптер од некоја тезга или ке земам нов usd стик

А дали сите плеери за во автомобиливе имаат УСБ порта .................. или само некои ............. мојов е Пионир и мислам дека нема таква УСБ порта, само може да се слуша радио(ФМ) или пак да си ставиш твое музичко ЦД ........... или пак можно е да има и УСБ порта ?!

А дали сите плеери за во автомобиливе имаат УСБ порта .................. или само некои ............. мојов е Пионир и мислам дека нема таква УСБ порта, само може да се слуша радио(ФМ) или пак да си ставиш твое музичко ЦД ........... или пак можно е да има и УСБ порта ?!

USB порталот е обично видлив, па можно е да имаш радио и без него. Доколку не го гледаш на предната страна, ваљда нема :) Постарите имаа само ЦД, па ништо чудно.
--- надополнето: 27 септември 2012 во 00:25 ---
Јас би ти препорачала да купиш радио со усб порт! А добар начин да ја употребиш картицава :
538910_245843098871181_224016932_n.jpg

Ова ми изгледа како решение од 50 - 100 денари од тезга на пазар, така да ке го имам на ум, фала :)

USB порталот е обично видлив, па можно е да имаш радио и без него. Доколку не го гледаш на предната страна, ваљда нема :) Постарите имаа само ЦД, па ништо чудно.
--- надополнето: 27 септември 2012 во 00:25 ---

Ова ми изгледа како решение од 50 - 100 денари од тезга на пазар, така да ке го имам на ум, фала :)

Јас го користам како усб, :) никој не ни заприметува дека е уствари мемориска картица од телефон :D!

Чисто мое мислење - јас не би играл така. Значи нова SD картичка од 2GB е ~250 денари (во дуќан, на тезга може и поефтино) башка што убаво ќе изгледа односно нема да се гледа, вообичаено SD картичката влегува внатре културно во радиото. Со USB ќе имаш нешто што штрчи пред радиото некои 5cm, за заштедени 100-200 денари а купуваш радио 3-4-5000 денари.
Појма немам, јас не би направил така.

само за информација. 8 гига сд картица у ГТЦ карши сет компјутери ти е 400 денара па сеа ти види. + имаш и адаптерче со неа...

Ма муабетот беше ако можеше за безпари да се искористи оваа картичкава (имам и една Micro SD 1 Gb што ми е фазла). А и да не го носам нон стоп УСБ то на релација кола - ДВД плеер.

Али нема врска. Во секој случај корисни информации споделивте во темата, така да благодарам на сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom