Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Место Траоре таму Емануелсон и нека го стави Робињо во прим тим не во 70 мин. И ќе вој натпревар што ќе испеат Бонера и Антонини. :rolleyes:
A3svcWdCMAACIHz.jpg

Па зошто да не Траоре? И онака на другиве на негова позиција уопште не им одеше..

Сеа плачете за да го играл Робињо од прва минута, а ако ја обнови повредата, ќе го колнете до седмо колено Алегри зошто го ставил од почеток. Робињо се враќа после месец дена и логично е да влезе од клупа.

И не знам што се накурчивте толку, демек “не се нормални, клети да се, ќе го продавале Кристанте“ :pos: А тоа некоја си информација на лондонски портал, од типот “keeping tabs on“. Такви поврзани со Милан имало досега мал милион, а не сум сигурен дали се исполнила една.

Да ве потсетам и дека Ван Бомел на дебито за Милан имаше црвен картон. :)

Црвениот на Боатенг му е само шлаг на срањето на кое личи сезонава.

Не дека имам нешто против Траоре во стартни 11 кога и Ночерино е далеку од ланската форма но зошто не уфрлат некој од Примавера тимот во стартниот тим за утакмицата со Каљари ? Кога веќе се фалеа дека сме се подобрувале во младинските категории нека не убедат во тоа зошто во спротивно и тоа им се празни муабети како оние со проектот за шампионски Милан и веќе договорениот Мистер Х.

Ак не играт дрво ќе играт камен, таква ни е ситуацијата, освен да проба со Де Шиљо на место од Антонини, и да го видиме малце поќе овој црнецов Наинг(така беше?) немам никаква друга желба, свеедно ми е.

Траоре ти е ист Ночерино таму покрај Де Јонг треба поголема офанзивност играч како Емануелсон или Боатенг кога ќе се врати од суспензијата.

Во ситуацијава кога Монтоливо не е приморан да игра како задњи везни играч и кога е послободен да оди напред, нема потреба од уште еден офанзивец во среден ред.
Монтоливо и Емануелсон како играч зад напаѓачите, ќе бидат поофанзивни, Де Јонг со најмногу задачи во одбраната и еден box-to-box играч од типот на Ночерино или еве Траоре кој ќе помага во одбрана и ќе има излети напред.

За да играш со толку офанзивен среден ред ( Монтоливо и Емануелсон, па пред нив Робињо, а пред него Пацини и Шарави), би требало или да бркаш резултат или да имаш страшно јака одбрана, која ние засега ја немаме.

Треба да имаме предвид дека во ваква ситуација со проблеми во реализацијата, не смее да се ризикува да се прими гол, затоа што после тоа би ни требале најмалку два. Мислам дека заради тоа Алегри не ризикува со преофанзивен среден ред. Ризично е само Де Јонг да биде оној со дефанзивни задачи во средниот ред.

Најверојатно Де Шиљо ќе биде лев бек (y)
Челзи го сакале и Петагна од примавера колку е точно ќе видиме во зимскиот преоден рок.

MILAN: Abbiati, Abate, Mexes, Bonera, De Sciglio, Traorè, De Jong, Montolivo, Emanuelson, Pazzini, El Shaarawy

А неверуем да е 4-3-3. Емануелсон пак ќе глуми лудило позади напѓачите.

Па тоа сигурно нема да биде 4-3-3, него ќе биде 4-3-1-2 ко секогаш... само незнам колку е паметно она со Траоре имајќи у предвид дека беше најслаб на подготовките летово... играше скоро на секоа пријателска и на ниедна не остае нешто посебен впечаток. Ја би го играл Констант туе место него, некако посигурен ми делуе... ама ај да видимо, може ќе изненади БакаЈЕ! :icon_mrgr:

и... Де Шиљо дај боже да изигра најдобро и да си заземе место ко лев бек!

Не знам колку е точно но налетав на оваа вест ја имаше на официјалниот форум на Милан
From TMW
AC Milan could change masters. This time the Russians have nothing, not even the Arabs - the newspaper "Leggo" of Milan -. AC Milan remain in the hands of very Italian, the Ferrero family. The rumor comes from the salons of Turin, finds confirmation in Milano, and would see materialize operation began two years ago and ready to be completed shortly. Michele Ferrero, owner of the multinational confectionery and Italy's richest man according to Forbes (23 ° as a group on the world), is ready to take over the most successful club in the world. A reasoned decision (such as not buying the Turin), convenience and enhancement of its image. The law offices are in contact for months now and the entourage at home Ferrero is studying the financial statements of via Turati. The new and decisive date would be set for next spring, with the accounts closed in 2012 in order to understand to what extent is the consolidation company after the forced sale of Thiago Silva and Ibra.
Уште од 2009 год биле заинтересирани па можно е сега Берлускони да се одлучи да им го продаде за 500 милиони евра.

Браво.. Засега најдобра формација со која има излезено Алегри. Можел Ачерби на место од Бонера, ама можеби е изморен. Исто можел Констант на место Траоре, али сведно е то. Ночерино нека се замисли малце, а од Де Шиљо се надевам дека ќе му го заземи местото на Антонини и остали вејкрпи.
Емануелсон ќе е ман оф тхе меч.

За тоа Фереро дека ќе не зимал што ги праи благите...излезе дека тоа било само слатка фантазија :D Овде само арап може да пробие ..или некој рус :D

За тоа Фереро дека ќе не зимал што ги праи благите...излезе дека тоа било само слатка фантазија :D Овде само арап може да пробие ..или некој рус :D
Изгледа не сака да го продава на Арапи или Руси сакал Италијанец.

Абе какво продавање остануе клубот на Барбара, она ќе носи играчи на друг начин :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom