DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Не дочита кога ќе умре. Или не ти се чита за умирачка...Ех, неостварената желба на атеистите.
Не дочита кога ќе умре. Или не ти се чита за умирачка...Ех, неостварената желба на атеистите.
Ovaa ne mi lici na ateisticka logika... Da ne si se zbunil, kako i obicno?Логичко резонирање на атеистиве:
Пошто Исус рекол дека од прав сме настанати и во прав ќе се претвориме......сигурно Исус бил атеист.
Абе не отепаа од логика........само слабо разбираат...
Neznam koga sum se zbunil posleden pat.Ovaa ne mi lici na ateisticka logika... Da ne si se zbunil, kako i obicno?
Вакви изјави се даваат само со некоја твоја логика, кога се употребува мозокот 1% и без присуство на свест.Ovaa ne mi lici na ateisticka logika... Da ne si se zbunil, kako i obicno?
Исус не бил атеист. Тој бил верник, верувал во едниот бог.Не ми кажа дали бил атеист Исус?
Исус не бил атеист. Тој бил верник, верувал во едниот бог.
Логичко резонирање на атеистиве:
Пошто Исус рекол дека од прав сме настанати и во прав ќе се претвориме......сигурно Исус бил атеист.
Абе не отепаа од логика........само слабо разбираат...
Нормално, евреин.Исус не бил атеист. Тој бил верник, верувал во едниот бог.
Da se branish treba da ima od kogo. Sho kje se branish od neuravnotezeni zelki?Neznam koga sum se zbunil posleden pat.
Aj ako sakash da me potsetish.
Ateistickite logiki mi se smeshni, ama od smesno do zabuna ima razlika.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 20:17 ---
Вакви изјави се даваат само со некоја твоја логика, кога се употребува мозокот 1% и без присуство на свест.
Пошто немаш одговор на тоа ..кога сум се збунил...ќутењето ти е најпаметно, како и обично, една од карактеристиките на атеистите кога немаат одбрана.
Разбирање требе во религијата , разбирање....не постои логика, до кога ќе ве учам.
Не ми кажа дали бил атеист Исус?
Ебе ти и логика си бил заникаде.Da se branish treba da ima od kogo. Sho kje se branish od neuravnotezeni zelki?
..M.I sopri toa magareto, forum e ova, ne e chat, ebago. Kje ti se odgovori...
...I op! Eve, ti odgovorija vishe - evrein bil I toa epten.
Sea, sho?
Abe, dislektichar eden, ti pishue po cela strana. Vernik bil. Aj sea sikter, gledaj sapunjarka nekoja - drastichno go namaluvash nivoto na inteligencija na pod-forumov.Ебе ти и логика си бил заникаде.
Не те прашав кај е роден и на која планета живеал...
Прашањето е многу едноставно....и тоа ли не можеш да го разбереш?
Све биготи по подфорумов.
Da se branish treba da ima od kogo. Sho kje se branish od neuravnotezeni zelki?
?
Абе брат, пукаш од интелигенција и многу го зголемуваш нивото на форумот....шапоAj sea sikter, gledaj sapunjarka nekoja - drastichno go namaluvash nivoto na inteligencija na pod-forumov.
Од каде!? Па ги потценуваш своите предци, кои 20 века култивирале жива релација( што за тебе се бабини деветини) во Црквата со нашиот Господ Исус Христос, правејќи пародија од прашањето Кој е Исус, а промовираш некаков дефектен холивуд лајф стајл.1. Аххххх.... Ок бе Брат, Друже, Комрад, ....... како сакаш...
2. А што тоа ме погодило?
Брат, колку само конташ погрешно тоа е чудо невидено ахахахахахаххахха. па ти стварно си бил бре тежок его трипер?!?!?
3. Во мој манир? Ќе ми ласкаше да беше у мој манир.. ама ај..
4. Аха, и што велат друго тие ценети психолози?
Патем ти реков кој е мојот став за смртта, а ти го окарактеризира како македоно-американизиран?!?
Од каде тоа македоно-американизиран? Како по ѓаволите ја најде врската?
Исус не бил атеист. Тој бил верник, верувал во едниот бог.
Пред тие 20 века, предците на нашите претци култивирале други вери, богови, обреди. Религијата е променлива работа, настанува се менува се дели, цепка, изумира, се раѓа нова.... пред помалце од 2000 години нашите претци принесуваа жртви на други богови и беа убедени исто како и ти сега дека се баш тие во право и веруваат во вистината. Многу повеќе векови од христијанството , Хиндусите си ја култивираат својата вера, многу подолго и од нив, паганите (кои уше ги има ооклу 200 милиони низ светот) си ја култивираат својата вера.Од каде!? Па ги потценуваш своите предци, кои 20 века култивирале жива релација( што за тебе се бабини деветини) во Црквата со нашиот Господ Исус Христос, правејќи пародија од прашањето Кој е Исус, а промовираш некаков дефектен холивуд лајф стајл.
Сепак редот на нештата(и тоа по устав ) е, респектирај ги своите за да можеш и останатите.
Македонците христијанството го препознаа и прифатија како еволуција во богопознанието кое во овој историски период ја живее својата иконологија, а како конечна полнота, вистина, исповедаме во символот на верата, ја чекаме есхатологијата т.е Царството Божјо.Пред тие 20 века, предците на нашите претци култивирале други вери, богови, обреди. Религијата е променлива работа, настанува се менува се дели, цепка, изумира, се раѓа нова.... пред помалце од 2000 години нашите претци принесуваа жртви на други богови и беа убедени исто како и ти сега дека се баш тие во право и веруваат во вистината. Многу повеќе векови од христијанството , Хиндусите си ја култивираат својата вера, многу подолго и од нив, паганите (кои уше ги има ооклу 200 милиони низ светот) си ја култивираат својата вера.