Кој е Исус Христос?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Логичко резонирање на атеистиве:
Пошто Исус рекол дека од прав сме настанати и во прав ќе се претвориме......сигурно Исус бил атеист. :pos:
Абе не отепаа од логика....:pos:....само слабо разбираат...:P

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Пошто Исус рекол дека од прав сме настанати и во прав ќе се претвориме......сигурно Исус бил атеист. :pos:
Ovaa ne mi lici na ateisticka logika... Da ne si se zbunil, kako i obicno?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Neznam koga sum se zbunil posleden pat.
Aj ako sakash da me potsetish.
Ateistickite logiki mi se smeshni, ama od smesno do zabuna ima razlika.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 20:17 ---
Вакви изјави се даваат само со некоја твоја логика, кога се употребува мозокот 1% и без присуство на свест.
Пошто немаш одговор на тоа ..кога сум се збунил...ќутењето ти е најпаметно, како и обично, една од карактеристиките на атеистите кога немаат одбрана.
Разбирање требе во религијата , разбирање....не постои логика, до кога ќе ве учам.
Не ми кажа дали бил атеист Исус?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Исус не бил атеист. Тој бил верник, верувал во едниот бог.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Neznam koga sum se zbunil posleden pat.
Aj ako sakash da me potsetish.
Ateistickite logiki mi se smeshni, ama od smesno do zabuna ima razlika.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 20:17 ---

Вакви изјави се даваат само со некоја твоја логика, кога се употребува мозокот 1% и без присуство на свест.
Пошто немаш одговор на тоа ..кога сум се збунил...ќутењето ти е најпаметно, како и обично, една од карактеристиките на атеистите кога немаат одбрана.
Разбирање требе во религијата , разбирање....не постои логика, до кога ќе ве учам.
Не ми кажа дали бил атеист Исус?
Da se branish treba da ima od kogo. Sho kje se branish od neuravnotezeni zelki?

..M.I sopri toa magareto, forum e ova, ne e chat, ebago. Kje ti se odgovori...

...I op! Eve, ti odgovorija vishe - evrein bil I toa epten.

Sea, sho?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

..M.I sopri toa magareto, forum e ova, ne e chat, ebago. Kje ti se odgovori...

...I op! Eve, ti odgovorija vishe - evrein bil I toa epten.

Sea, sho?
Ебе ти и логика си бил заникаде.

Не те прашав кај е роден и на која планета живеал...:pos:

Прашањето е многу едноставно....и тоа ли не можеш да го разбереш?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ебе ти и логика си бил заникаде.

Не те прашав кај е роден и на која планета живеал...:pos:

Прашањето е многу едноставно....и тоа ли не можеш да го разбереш?
Abe, dislektichar eden, ti pishue po cela strana. Vernik bil. Aj sea sikter, gledaj sapunjarka nekoja - drastichno go namaluvash nivoto na inteligencija na pod-forumov.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Све биготи по подфорумов.
?
Aj sea sikter, gledaj sapunjarka nekoja - drastichno go namaluvash nivoto na inteligencija na pod-forumov.
Абе брат, пукаш од интелигенција и многу го зголемуваш нивото на форумот....шапо
Еве ти 3 од твоите 4ри коментари на последниве две страни....како и по целиов подфорум.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Во тие времиња бил и секташ, денешните негови следбеници по светот (оние што си изградија религија) со тој збор се трудат да ги омаловажуваат другите учења кои не им одат во прилог на нивната политика.

Сонца, да беа евреи, да ги разберам. Но вака...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
1. Аххххх.... :facepalm: :pos: Ок бе Брат, Друже, Комрад, ....... како сакаш...

2. А што тоа ме погодило?
:pos::pos::pos::pos::pos: Брат, колку само конташ погрешно тоа е чудо невидено ахахахахахаххахха. па ти стварно си бил бре тежок его трипер?!?!? :pos::pos::pos::pos::pos:

3. Во мој манир? :vozbud: Ќе ми ласкаше да беше у мој манир.. ама ај..

4. Аха, и што велат друго тие ценети психолози?
Патем ти реков кој е мојот став за смртта, а ти го окарактеризира како македоно-американизиран?!?
Од каде тоа македоно-американизиран? Како по ѓаволите ја најде врската?
Од каде!? Па ги потценуваш своите предци, кои 20 века култивирале жива релација( што за тебе се бабини деветини) во Црквата со нашиот Господ Исус Христос, правејќи пародија од прашањето Кој е Исус, а промовираш некаков дефектен холивуд лајф стајл.
Сепак редот на нештата(и тоа по устав;) ) е, респектирај ги своите за да можеш и останатите.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:10 ---
Исус не бил атеист. Тој бил верник, верувал во едниот бог.
:facepalm:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од каде!? Па ги потценуваш своите предци, кои 20 века култивирале жива релација( што за тебе се бабини деветини) во Црквата со нашиот Господ Исус Христос, правејќи пародија од прашањето Кој е Исус, а промовираш некаков дефектен холивуд лајф стајл.
Сепак редот на нештата(и тоа по устав;) ) е, респектирај ги своите за да можеш и останатите.
Пред тие 20 века, предците на нашите претци култивирале други вери, богови, обреди. Религијата е променлива работа, настанува се менува се дели, цепка, изумира, се раѓа нова.... пред помалце од 2000 години нашите претци принесуваа жртви на други богови и беа убедени исто како и ти сега дека се баш тие во право и веруваат во вистината. Многу повеќе векови од христијанството , Хиндусите си ја култивираат својата вера, многу подолго и од нив, паганите (кои уше ги има ооклу 200 милиони низ светот) си ја култивираат својата вера.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Пред тие 20 века, предците на нашите претци култивирале други вери, богови, обреди. Религијата е променлива работа, настанува се менува се дели, цепка, изумира, се раѓа нова.... пред помалце од 2000 години нашите претци принесуваа жртви на други богови и беа убедени исто како и ти сега дека се баш тие во право и веруваат во вистината. Многу повеќе векови од христијанството , Хиндусите си ја култивираат својата вера, многу подолго и од нив, паганите (кои уше ги има ооклу 200 милиони низ светот) си ја култивираат својата вера.
Македонците христијанството го препознаа и прифатија како еволуција во богопознанието кое во овој историски период ја живее својата иконологија, а како конечна полнота, вистина, исповедаме во символот на верата, ја чекаме есхатологијата т.е Царството Божјо.
Ние, наследниците Македонци, ова наследство не велам некритички, слепо да го прифатиме, напротив, треба да ги артикулираме неговите врдности во современото живеење, ако се вистинити(во што се повеќе сум убеден), а ако не се да укажеме кај е заблудата и да промовираме, препорачаме... она што сметаме дека е вистинското.
Разбирам забава, досадување и незнам што, но ми е несватливо трагичното самонегирање, непочитување на сопственото постоење.

Kajgana Shop

На врв Bottom