Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Почнаа со нерешените, почна да се намалува и поседот на топка од 70% на 45%. :pipi:
Брат замисли вас што ќе ви направат дома Фиорентина:D ептен добро играа ,добар тим имаат..а кога Стево кажа дека Фиорентина следната имале тешко гостување на Џузепе Меаца:pos:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.773
Поени од реакции
3.846
Јувентус има најлош распоред на натпеварите, односно најмалку денови за одмор кога има Вторник/Среда - Викенд натпевари. Баш наидов на коментари од типот, како може Ањели да ќути на такво нешто?
Сами си праат дополнителни проблеми со тоа, али веке ништо не ме чуди. Отрпнат сум и подготвен на се со оваа т.н. Федерација.

Јувентус денес прилично слаб, али и со таква игра освои голем бод. У принцип, одличен резултат на Јуве тука со оглед дека по традиција тешко играат во Фиренца.
Фиорентина има одличен тим и тренер, no doubts. Со ваква игра дома тешко дека некој ке успее да им земе бодови.
И баш ме занима колку порази ке имаат дома, на крај.

Честитки за играта на Фиорентина

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Не сум у тек,Јојо не играше ?
Посебно се палиш на него или онака?:icon_mrgr: се заебавам,играше и добар беше како и цел тим на Фиорентина,удри и пречка али и слаб Јуве не се победува бе брааат:coffee:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Посебно се палиш на него или онака?:icon_mrgr: се заебавам,играше и добар беше како и цел тим на Фиорентина,удри и пречка али и слаб Јуве не се победува бе брааат:coffee:
Не биди педер бе педер :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Брат замисли вас што ќе ви направат дома Фиорентина:D ептен добро играа ,добар тим имаат..а кога Стево кажа дека Фиорентина следната имале тешко гостување на Џузепе Меаца:pos:
Го нема Амаури :pipi::D
Кај комшиите се на гости не кај нас. :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.251
Поени од реакции
14.557
Јувентус има најлош распоред на натпеварите, односно најмалку денови за одмор кога има Вторник/Среда - Викенд натпевари. Баш наидов на коментари од типот, како може Ањели да ќути на такво нешто?
Сами си праат дополнителни проблеми со тоа, али веке ништо не ме чуди. Отрпнат сум и подготвен на се со оваа т.н. Федерација.
Јуве играше во сабота, за сега да игра во вторник, за да игра викендов повторно во сабота, затоа што во вторник има ЛШ.

И немојте со плачење... Голем фаворит е Јуве, се од него зависи, откако почна сезоната се што било сомнително судено е во корист на Јуве, никој не може да види по тоа што се случува на терен дека некој работи против Јуве. Еве и денес, сите сомнителни ситуации, од фаули, аути и до пенали, скоро се беше судено во корист на Јуве. А некои беа доста опасни на дваесет-триесет метри од гол.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884

Јувентус денес прилично слаб, али и со таква игра освои голем бод. У принцип, одличен резултат на Јуве тука со оглед дека по традиција тешко играат во Фиренца.
Фиорентина има одличен тим и тренер, no doubts. Со ваква игра дома тешко дека некој ке успее да им земе бодови.

Секој тим што е играл ЛШ е имал ваков распоред да игра натпревари на секои 3 дена, па никој не се е жалел досега.
И Ман јунајтед, Челзи, Дортмунд имаат дерби па после вторник/среда лш па не се жалат на нивната федерација исто и вие ќе се научите и ќе видете како е кога ние минатата сезона се жалевме на многу тешкиот распоред и лошите резултати.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Мала историја и факт .. Таљавенто лани му судел 3 пати на Јуве и Јуве изиграл 3 пати нерешено на тие натпревари ( Наполи - Јуве 3:3, Милан - Јуве 1:1 и Катанија - Јуве 1:1) ... Повторно суди на дерби меч и повторно Јуве како гостин... Значи знаете што да ја пишете на спортска :P

Абе деца деца, ич не ме слушате :P

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.742
И тешко е

2000/01 27 21-04-2001 Serie A Inter - Fiorentina 4-2
2001/02 12 25-11-2001 Serie A Inter - Fiorentina 2-0
2004/05 29 20-03-2005 Serie A Inter - Fiorentina 3-2
2005/06 5 25-09-2005 Serie A Inter - Fiorentina 1-0
2006/07 20 21-01-2007 Serie A Inter - Fiorentina 3-1
2007/08 33 13-04-2008 Serie A Inter - Fiorentina 2-0
2008/09 28 15-03-2009 Serie A Inter - Fiorentina 2-0
2009/10 14 29-11-2009 Serie A Inter - Fiorentina 1-0
2010/11 36 08-05-2011 Serie A Inter - Fiorentina 3-1
2011/12 15 10-12-2011 Serie A Inter - Fiorentina 2-0

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

знам дека долго време помина откога игравте ЛШ ама сите тимов имаат ваков распоред :D . со оглед на играта што ја форсира јуве може да биде проблем распоредот ама од друга страна одлична екипа склопи јуве летово и одлично се покриени на секоја позиција.
и остај тоа федерација .... од почеток се виде од прво коло дека ќе бидат фаворизирани од судиите , секој контраргумент на ова е мрсење муда само.
е сега со оглед дека тимот за кој навивам реално е срање и трето место е премија многу не се оптеретувам со тоа. само не ви личи тоа глумење жртви.

пс. Бог нека ни е на помош у неделa :S

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Еве шанса за Милан и Интер со победа утре да му се доближат на Јувентус ! :D

Шала на страна....Јуве вечерва ја плати цената за играњето во ЛШ.Лани кога зборев дека Јуве ако играше и во ЛШ ќе немаше шанси да се бори за Скудето викавте дека не било точно па еве имавте можност уште во првата таква прилика да се уверите дали сум бил во право или не. :) Инаку тоа играње во Европа многу ќе се осети кај Јувентус заради 3-5-2 формацијата....формација што бара многу трчање и кога ќе има ваков згуснат распоред Јувентус заморот кај играчите ќе се гледа од авион.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Секој тим што е играл ЛШ е имал ваков распоред да игра натпревари на секои 3 дена, па никој не се е жалел досега.
И Ман јунајтед, Челзи, Дортмунд имаат дерби па после вторник/среда лш па не се жалат на нивната федерација исто и вие ќе се научите и ќе видете како е кога ние минатата сезона се жалевме на многу тешкиот распоред и лошите резултати.
Ај жити се прочитај шо напиша, никој не се жалел а три збора потаму во истата реченица вие сте се жалеле. :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.397
да стварно, од кај видовте дека некој од јуве се жали за згуснатиот распоред? :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom