Помош, софтверски проблеми и совети

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Според

http://www.gamespot.com/pro-evolution-soccer-2013/platform/pc/

играта се уште не е излезена, којзнае што си симнал и што пач си инсталирал!

Стрпи се некој ден ..ќе ја има исправна по торентите
Ако пишеше уште некоја реченица можда и ќе ме убедеше...
Благодарам што пробавте да ми помогнете , проблемот е решен , кракот го копирав од ново :)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
не сум сигурна дека тука треба да побарам одговор ама сепак ке пишам
имав проблем со wifi драјверот, и сакав да преинсталирам нов...
и стариот го избришав...
мегутоа мислам дека ја зезнав работата... сега воопшто немам wifi на лаптопов...
во Network and Sharing Centеr во Change Adapter Setings порано ми ја даваше иконата за wifi.... сега не....
помош??? претпоставувам треба нешто да симнам... ама што???

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Ќе ми каже ли некој како да го сменам она што ми е зачувано на гугл акаундот букмаркс хистори и слично да ставам што сакам а не она што предходно ми беше...?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
не сум сигурна дека тука треба да побарам одговор ама сепак ке пишам
имав проблем со wifi драјверот, и сакав да преинсталирам нов...
и стариот го избришав...
мегутоа мислам дека ја зезнав работата... сега воопшто немам wifi на лаптопов...
во Network and Sharing Centеr во Change Adapter Setings порано ми ја даваше иконата за wifi.... сега не....
помош??? претпоставувам треба нешто да симнам... ама што???
Програмчето и драјверот што е соодветен на твојата wifi картичка.

Член од
8 декември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Сакав да поврзам 2 лаптопа еден со друг, безжично. Одев стандард во Network and sharing center - Set up a new network - Set up a wireless ad-hoc(computer-computer) network. Направив тоа, направив и HomeGroup и после сакав од еден компјутер да ја делам интернет конекцијата на друг. Одев таму во опциите на Share internet connection и во тој момент на лаптопот кој е домаќин и кој дели снема интернет. Ми побара нешто да активирам IPv6, симнав од овие на Микрософт, fixit Enable IPv6.

Избришав после и ад-хок конекција и се и кога ќе се конектирам ми пишува дека сум конектиран и дека имам Internet access ама ништо не ми отвара во ниту еден пребарувач. Чаре?

L

.Lost Angel.

Гостин
Ај помош ве молам премногу ми е битно

Вака изгледа имам вирус во пц то и сега кога го поврзав мобилниот со пц то со кабал и кога ја отворив мемориската празна беше а во моб ми дава ми пишува дека во мемориската картичка имам 899 мегабајти ставено а во пц то кгоа ќе отворам нема ништо :( пишува дека само 14 мегабајти има а во моб кога ќе отворам 899 мегабајти и сега ми е битно бидејќи во моб имам слики од една вчерашна сообраќајка сликите многу ми се битни и морам да ги извадам ќе ве замолам за помош како да ги извадам.

А инаку во моб мемориската не ми ги дава само ми дава (1GB).lnk :mad: и AUTORUN.INF ми дава :confused: а пред да ја отворам ми дава дека имам внесено 899 мегабајти. :confused:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ај помош ве молам премногу ми е битно

Вака изгледа имам вирус во пц то и сега кога го поврзав мобилниот со пц то со кабал и кога ја отворив мемориската празна беше а во моб ми дава ми пишува дека во мемориската картичка имам 899 мегабајти ставено а во пц то кгоа ќе отворам нема ништо :( пишува дека само 14 мегабајти има а во моб кога ќе отворам 899 мегабајти и сега ми е битно бидејќи во моб имам слики од една вчерашна сообраќајка сликите многу ми се битни и морам да ги извадам ќе ве замолам за помош како да ги извадам.

А инаку во моб мемориската не ми ги дава само ми дава (1GB).lnk :mad: и AUTORUN.INF ми дава :confused: а пред да ја отворам ми дава дека имам внесено 899 мегабајти. :confused:
Пред што и да правиш прво напрај бекап на стикот со ова бесплатново програмче, а за вракање ти треба некој софт што ке го рипне вирусов и ке ја прочита ко што треба партицијата на картицата, значи или дос софт како testdisk/photorec од бесплатните или некој од попрофесионалните како ZAR, бесплатната верзија на ZAR дозволува враќање на слики без да ти треба да го имаш фулл програмот:
Image Recovery (Free) - this mode allows you to recover lost digital images and videos (typically from memory cards and USB thumbdrives) for free (using the demo version).
И НАЈВАЖНО фајловите-сликите ке им правиш recovery на C: или било каде на ПЦто, немој пак на усб мемориската да ги враќаш

Член од
8 декември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Сакав да поврзам 2 лаптопа еден со друг, безжично. Одев стандард во Network and sharing center - Set up a new network - Set up a wireless ad-hoc(computer-computer) network. Направив тоа, направив и HomeGroup и после сакав од еден компјутер да ја делам интернет конекцијата на друг. Одев таму во опциите на Share internet connection и во тој момент на лаптопот кој е домаќин и кој дели снема интернет. Ми побара нешто да активирам IPv6, симнав од овие на Микрософт, fixit Enable IPv6.

Избришав после и ад-хок конекција и се и кога ќе се конектирам ми пишува дека сум конектиран и дека имам Internet access ама ништо не ми отвара во ниту еден пребарувач. Чаре?
Некој да поможи? Фрустрирачки ми е ептен проблемов...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Некој да поможи? Фрустрирачки ми е ептен проблемов...
Првиот лаптоп каков интернет користи, со кабел или бежично од рутер зима ? Ако зима бежично тој неможе и да прима (од рутерот ) и да дава (на лаптопот) во исто време само едното од тие.
Ако тој со интернетот го направиш вифито да е предавател или адхок или како сакаш крсти го тој картицата ја користи за да предава на друг, значи можеш фајчиња да си префрлаш со вториот лаптоп т.е имаш лан.За да има и интернет на вториот треба на ентренет портот да укључиш кабел па таа конекција да ја шеруваш да дава интернет на вифито кој и ке ја пренесува на вториот, вака воопшто немаш влез у првиот со интернет.

Член од
8 декември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Првиот лаптоп каков интернет користи, со кабел или бежично од рутер зима ? Ако зима бежично тој неможе и да прима (од рутерот ) и да дава (на лаптопот) во исто време само едното од тие.
Ако тој со интернетот го направиш вифито да е предавател или адхок или како сакаш крсти го тој картицата ја користи за да предава на друг, значи можеш фајчиња да си префрлаш со вториот лаптоп т.е имаш лан.За да има и интернет на вториот треба на ентренет портот да укључиш кабел па таа конекција да ја шеруваш да дава интернет на вифито кој и ке ја пренесува на вториот, вака воопшто немаш влез у првиот со интернет.
Првиот е конектиран на усб модемче од т-мобиле.

Значи за да имам и на 2та вака интернет мора да ги поврзам мрежно со етернет кабел?

И дали имате идеја што имам направено за да немам нет сега на првиот лаптоп. Значи ја избришав конекцијата таа со ад-хокот, излегов и од Home-group-от што го направив. System restore, неможам да направам, немам рестор поинтс. Инаку конектиран сум на нет, имам интернет акцес, ама ништо не ми отвара од ниту еден пребарувач.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Првиот е конектиран на усб модемче од т-мобиле.

Значи за да имам и на 2та вака интернет мора да ги поврзам мрежно со етернет кабел?

И дали имате идеја што имам направено за да немам нет сега на првиот лаптоп. Значи ја избришав конекцијата таа со ад-хокот, излегов и од Home-group-от што го направив. System restore, неможам да направам, немам рестор поинтс. Инаку конектиран сум на нет, имам интернет акцес, ама ништо не ми отвара од ниту еден пребарувач.
Не ти треба кабел сеа кога кажа дека зимаш нет од усб-стик, таа информација фалеше прееска. А зашто не ти отвара ништо вероватно ради ДНС серверите....незнам како иде подесување за стиков пошо не сум користел, ама вероватно имаш некое упатство, ако треба мануелно да ставаш днс сервери во сетинзите за TCP стави ги како во упатството, или пробај со Firsat DNS server стави ги тие на гугл што се серверите 8.8.8.8 ili 8.8.4.4

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Имам UCOM Joystick и имам проблеми при вклучувањето на истиот во мојот компијутер .Џојстикот е исправен го проверив кај другар и работи нормално . Кај мене имам пробано други џојстици значи работат нормално само мојот заебава .
Користам Windows 7 Ultimate 64-bit и ми го дава овој и овој проблем кога го вклучам џојстикот.
Ако некој решил сличен проблем на овој , ве молам просветлете ме , без фикс идеи како "купи нов" и слични.
Му благодарам на секој што ќе проба да ми помогне.

Член од
8 декември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Не ти треба кабел сеа кога кажа дека зимаш нет од усб-стик, таа информација фалеше прееска. А зашто не ти отвара ништо вероватно ради ДНС серверите....незнам како иде подесување за стиков пошо не сум користел, ама вероватно имаш некое упатство, ако треба мануелно да ставаш днс сервери во сетинзите за TCP стави ги како во упатството, или пробај со Firsat DNS server стави ги тие на гугл што се серверите 8.8.8.8 ili 8.8.4.4
Вака ми се подесувањата за TCP и на тој што имам и на тој што немам интернет:

Пробувам на овој што немам да ставам DNS 8.8.8.8, ама ми бара и IP адреса да внесам...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Вака ми се подесувањата за TCP и на тој што имам и на тој што немам интернет:

Пробувам на овој што немам да ставам DNS 8.8.8.8, ама ми бара и IP адреса да внесам...
Горното кај ИП адреса остави го на obtain automatically а во долното кај Primary/Alternate ке ги ставиш тие 8.8.8.8 и 8.8.4.4

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087

Што е ова срањево и како да го средам?
По сто пати ми излага и ми го кочи цел лаптоп.
:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom