Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Bidejki ne ziveam vo mkd sakam da prasam nesto do site ljubiteli na ovoj sport,. Imali li klubovi vo mkd i trki po ritskoplaninski pateki. Dali postoi interes za nesto novo ili veke se ima. Ako moze nekoj kontakt od klub da mi ostavite. Blagodaram
Има downhill, cross country, маратони рекреативни нтпреварувачки. Има исто доста рекреативни тури низ цела Македонија. Друго не ми иде на памет. А за клубови немам некој контакти да ти дадам а ги има доста.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Има downhill, cross country, маратони рекреативни нтпреварувачки.
Downhill има ама нема натпревари веке две години, повекето што возеа се префрлија во XC, така да само рекреативно. :)
--- надополнето: 25 септември 2012 во 08:21 ---
Јас :D сум за ако не е проблем може да ти правам друштво :sneaky:
--- надополнето: 24 септември 2012 во 16:31 ---

Да со мазни гуми т.е еве слика види ги :)
А инаку зошто o_OПрегледај го приврзокот 49634
Мислеше дали возиш offroad со овие гуми. :) Инаку ги знам гумиве (Kenda се, така ??), ги имам на стариот точак и ако не се убаво напумпани лизгаат и цвилат на кривина (на асфалт), на offroad со овие не помислувај. Затоа внимавај. :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Downhill има ама нема натпревари веке две години, повекето што возеа се префрлија во XC, така да само рекреативно. :)
--- надополнето: 25 септември 2012 во 08:21 ---

Мислеше дали возиш offroad со овие гуми. :) Инаку ги знам гумиве (Kenda се, така ??), ги имам на стариот точак и ако не се убаво напумпани лизгаат и цвилат на кривина (на асфалт), на offroad со овие не помислувај. Затоа внимавај. :)
Веќе бев на offroad со истите гуми на водно кога бев со боки а инаку да кенда се. инаку да мазни и треба повеќе од внимавање бидејќи доста лошо е за кочење :confused: А инаку овие друштва кои се за велосипедизам како иде тоа да знаеш зачленувањето и сл. колку пари е и сл. Ако може да ми пообјасниш кога ќе имаш време :) ако нема да ти биде мака :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Веќе бев на offroad со истите гуми на водно кога бев со боки а инаку да кенда се. инаку да мазни и треба повеќе од внимавање бидејќи доста лошо е за кочење :confused: А инаку овие друштва кои се за велосипедизам како иде тоа да знаеш зачленувањето и сл. колку пари е и сл. Ако може да ми пообјасниш кога ќе имаш време :) ако нема да ти биде мака :D
Со тие гуми си возел offroad ?? :eek: Е тоа ти се вика храброст. :) Брзо менувај ги за крампони и немој да се зезаш со такви работи. :) Инаку за клубовиве не знам баш многу, знам дека претежно се road велосипеди, но мислам дека има и MTB. Прашај во Bike stop кај нив е Energy клубот :
http://www.bikestop.com.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=20&Itemid=59

Ми текна и на "Водно" клубот ама немам инфо како да стапиш во контакт со нив. :)

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Регистрирани клубови од Скопје

-Енерџи
-Е.Б.Т.Скопје
-Водно
-Сри Чин Мој
-Денда
-Скопје
-Софка

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Пристојни 30км во недлата за формално одбележување на крајот на овогодинешнава сезона (има уште 1-2 недели за возење ама не планирам ништо посериозно и подолго).Конечно после долго време да извозам подолга рута без никакви технички проблеми.Прв вистински предизвик за новиот велосопед и сум презадоволен.Рутата беше околу 15км off-road и 15км асфалт.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Есенска распродажба на делови :)
Идеме:
Бандаж Aleksrims ace-18 со шимано главина пушка прав :) заден 700 ден

Ист таков преден удрен на едно место бега горе доле зависи на што точак ке се стави може да служи со quando главина 300 денари.

Предна виљушла SR sountur 80mm исправна 500 ден

Стем и волан no name 250 ден

И Kool-stop пакни за V-brake малце користени имаат уште многу за возење. За тие што незнаат овие се едни од најдобрите гумички за V-brake и ке се заборавите кога сте ги ставиле а кога ке се истрошат се мењава само гумата. 500 ден плус 150 ден ако сакатe со се V-brake от Tektro.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Идеме:

Ист таков преден удрен на едно место бега горе доле зависи на што точак ке се стави може да служи со quando главина 300 денари.

И Kool-stop пакни за V-brake малце користени имаат уште многу за возење. За тие што незнаат овие се едни од најдобрите гумички за V-brake и ке се заборавите кога сте ги ставиле а кога ке се истрошат се мењава само гумата. 500 ден плус 150 ден ако сакатe со се V-brake от Tektro.
Што ти текна ?? Ке го надградуваш или пак ке купуваш нов ?? :)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Идеме:

Ова се слики од Меридата што ја возеше? Или од некој друг?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Што ти текна ?? Ке го надградуваш или пак ке купуваш нов ?? :)
Надградба ми улетаа некои делчиња :D
--- надополнето: 28 септември 2012 во 08:38 ---
Ова се слики од Меридата што ја возеше? Или од некој друг?
Не сум возел мерида може си ме смешал со друг :sneaky:

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Da be... te smesav. :eek:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

L

.Lost Angel.

Гостин
Да не има некој тука за утре за Матка,Марков манастир,Скопска црна гора - Св. Архангел, Водно, и тн. :D нека пише пп или тука :)

Член од
31 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
79
За оние кои што не возат преку зима средете си ги велосипедите за на пролет да не му ја мислите :), еве ценовник на некои од услугите на Драгон Кастм

Тетовирање на велосипед со еднослојна тетоважа со стенцил техника
Мала тетоважа 200 ден
Средна тетоважа 250 ден
Голема тетоважа 350 ден
За повеќеслојни и покомплицирани со накнаден договор
Префарбување на рам (подготовка на рамот и компресорско фарбање) 1500+боја
Реставрација (во зависност од состојбата) од 3000 ден + +....
Кастимизација-изработка на железни додатоци (во зависност од желбата) 2500 ден од додаток
Кастимизација – аирбраш на цел рам (во зависност од желбата) од 3000 ден + +...

Ве очекуваме!

Kajgana Shop

На врв Bottom