Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Го има ли на Google map?:pos:
Ако таму го нема исто ко да го нема.
чедо божјо тоа е душевен пат тој пат сам треба да го откриеш религијата е само да ти помогне и насочи кон него

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Незнам како го подразбирате Господ. Јас го подразбирам како сите сили што ја држат воопшто природата... Мислам дека прашањето би требало да биде дали сте верник на некоја религија.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
А што ако ти погрешно си мислиш?:D
Абе отварај срцето и не прашувај многу.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:32 ---
Незнам како го подразбирате Господ. Јас го подразбирам како сите сили што ја држат воопшто природата... Мислам дека прашањето би требало да биде дали сте верник на некоја религија.
Тоа не е Бог. Тоа се природни закони а Бог спаѓа во неприродното.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Абе отварај срцето и не прашувај многу.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:32 ---

Тоа не е Бог. Тоа се природни закони а Бог спаѓа во неприродното.
И неприродното е природно.;)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
И неприродното е природно.;)
Природното се наоѓа во природата, а природа е се што не опкружува. Бог има карактеристики кои не се возможни во овој универзум.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Примери за постоење на натприродни феномени.
Очигледно не ме разбираш. Какви примери за натприродни феномени, почни нашава дискусија да ја прочиташ од почеток, па ќе видиш.;)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Очигледно не ме разбираш. Какви примери за натприродни феномени, почни нашава дискусија да ја прочиташ од почеток, па ќе видиш.;)
Ти викаш дека за тебе Господ е се што е природно, ама по општа дефиниција за Бог, ентитетот не е природен. Јас те разбирам, само ти не си во "рамките на дефинициите". :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Постои. Имам комшка која е "заробена" од господ и лично ми има објаснувано што како и прават. Имам видено и како ја мачат, ја тресат целата и паѓа на земја. :confused: Затоа верувам дека постои и оној кој не е видел чудо нема да верува.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Постои. Имам комшка која е "заробена" од господ и лично ми има објаснувано што како и прават. Имам видено и како ја мачат, ја тресат целата и паѓа на земја. :confused: Затоа верувам дека постои и оној кој не е видел чудо нема да верува.
WTF дај пообјасни...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
WTF дај пообјасни...
Кога е некој празник однапред знае кој светци се доле на земјата и ги кажува. И кажуваат молитва и додека ја кажува ако погреши нешто одма ја тресат или паѓа на земјата.
Јас прв пат помислив дека она сама се тресе, но потоа ми кажа што е работата.
Доколку некој не е примерно облечен (кратки панталони и непокриени рамења) кога она ја кажува молитвата одма почнуваат да ја мачат.
Кога сум болен без никој да знае, она ми се јавува да праша што ми е.
Никогаш не сум верувал во вакви работи и на црква одев само колку да се каже дека сум бил. Откако видов не знам што да кажам исто како на филм. Многу е жално за гледање бидејќи ја знам жената каква е била порано, а каква е сега. :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom