Бесплатен превоз за пензионерите и во сабота

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дајте им ги сите 7 дена во неделата, да видиме до кога ќе се возат беспотребно...
Ќе скренат. Не ќе можат да постигнат секој ден да го искористат. Може и да се побунат: „Аман Коце имај милост... барем еден ден скрати ни за да одмориме“

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.349
Поени од реакции
5.472
Па подобро да направат секој ден бесплатно за пензионери, за да се распределат пензионерите и да нема до толку гужва. Ама како што ги знам јас нив можат и секој ден да одат пазар.
Море што сакат нека прават само би ги замолил пензионериве да се тушират редовно и да стават по некој парфем нема тоа да ги убие.
Влезете во 50ка да видите што е. Бит Пазар, зелен пазар, државна болница, градска болница, полииклиника Чаир. И уште кога ќе се качат овие од Коце и Асуц може да замислите каква кланица е :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Како можам да средам нешто за пензија?Најдете луѓе, ќе фрлам и пари и све не жалам...после ќе ми се исплатит со години :tapp:

Блазе си им, во бившата држава добра плата (нишај врата), море, планина, бања, кредити медити...сега пак гратиси, бањи, најдобри услови по државни институции, дури и во банка се повластена категорија со најмала камата за кредити :pos:

L

.Lost Angel.

Гостин
Вторник - Пазарен ден
Петок пазарен ден
Сабота - пазарен ден во шутка :D

5ка уште од 07:30 часот уште од последна станица гледаш полно стари после 3 станици веќе пред бисер автобусот е фул 100 %

На враќање се качувам од зелено пазарче и што да видам автобусот полн со старци кои повеќето не се бањати со кромид,лук и др работи кои трујат и едноставно внатре е исто да се наоѓаш во штала :confused:

Инаку фала богу ја спасен сум што не патувам често со бус бидејќи секој дневно одам со точак низ цело Скопје па така да се молам само да не заврне па да морам да одам со бус. :)

Инаку колку што знам беше побарано да имаше од Понеделник - Петок да можат слободно да патуваат овие пензионериве ама не беше прифатен тој предлог

Инаку кога веќе има слободни денови нека има и за студентите :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Дај им бесплатен превоз на пензионерите, а студентите кој ги ебе. Денес само пензионер да си, друго ништо не чини... и после кога ќе ми текне дека се смеевме како мали кога некој ќе кажеше дека сака да биде пензионер. Сега се ми е јасно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Уште еден ден у неделата ќе мирисаме баби и дедовци.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.349
Поени од реакции
5.472
Вмро вади гласови на избори со ова. Сите пензионери гласат за нив заради бесплатниот превоз. Поради тоа им даваат бесплатен превоз

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Сега ќе крстарат од еден крај на Скопје до друг само за да најдат дека на едниот пазар биле поевтини пиперките од другиот..жално :(
Стварно мислиш дека во вторник, петок, а сега и сабота ќе одат на пазар или до клиника ?
Само јас имам преку 10 пати слушано разговор на пензионери у 5ка. Не викаат одам до пазар или до клиника, туку викаат ЕВЕ ОДАМ ДА СЕ ПРОШЕТАМ.
Ај што одат да се шетаат одат, ама па и нив изглеа како гратис лекови да им даваат ако влезат во автобус и ако стојат на врата и не даваат никој да излезе. Или па изглеа им даваат 10% покачување на пензијата ако се караат со некој што ќе им рече тргнете се од врата.

Ова пензионериштава добија статус на национални херои...
У понеделник на тоа седницата на Град Скопје гарант ќе изгласаат и во секоја општина да им се изгради минимум по 1 споменик...
Ја плаќам данок за они да се возикаат у автобус по цели денови, да се шетаат ?
Шо не ми дадат бе и мене како студент да се возам бесплатно кога идам на предавања ?

L

.Lost Angel.

Гостин
Стварно мислиш дека во вторник, петок, а сега и сабота ќе одат на пазар или до клиника ?
Само јас имам преку 10 пати слушано разговор на пензионери у 5ка. Не викаат одам до пазар или до клиника, туку викаат ЕВЕ ОДАМ ДА СЕ ПРОШЕТАМ.
Ај што одат да се шетаат одат, ама па и нив изглеа како гратис лекови да им даваат ако влезат во автобус и ако стојат на врата и не даваат никој да излезе. Или па изглеа им даваат 10% покачување на пензијата ако се караат со некој што ќе им рече тргнете се од врата.

Ова пензионериштава добија статус на национални херои...
У понеделник на тоа седницата на Град Скопје гарант ќе изгласаат и во секоја општина да им се изгради минимум по 1 споменик...
Ја плаќам данок за они да се возикаат у автобус по цели денови, да се шетаат ?
Шо не ми дадат бе и мене како студент да се возам бесплатно кога идам на предавања ?
Нема да ти дадат затоа што изгледа ти не гласаш за ВРМО-ДПМНЕ :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.322
Поени од реакции
18.403
не бе каков секој ден не се будалете..мислиш нема да идат?
Демек имаат попамента работа..
Најбоље во сабота и недела и така тогаш е најрастеретено,нема ученици.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Со оглед на тоа што огромен број од пензионерите слепо се за СДС ....претпоставувам ова е причината што им се иде по мерак ....

V

Vollstandig

Гостин
Вожњата во петок ја зема и првата средошколска жртва. Денес (Petok ) е денот кога немилосрдното стампедо од пензионерите го растргна ученикот во самиот автобус. Ги прашавме присутните на настанот да кажат што мислат, и некои од нив беа видно потресени од гледката како средношколецот бил измачуван со торба на главата и удиран со Праз, Зелка, Лук и други хулигански оружја кој ги набавувале од пазар и ги шверцувале во автобусот. Ученикот е во критична состојба со неколку бодежи од праз на главата и стомакот. Го прашавме ученикот како се случил овој немил настан а тој ни одговори дека само одбил да стане од столче и прокоментирал: Кај гага се возите, па уште да седите! . Ова агресивно однесување на пензионерите е предизвикан од Марихуана, Џоинт и други опојни дроги, кој ги набавуваат од пазарот, и затоа го нарекуваат Зелено Пазарче бидејќи таму се купуваат "Зелените работи". Ова не е првиот случај од ваков тип на злосторство. Во летото кога температурите беа високи, во затворениот автобус каде воздухот е многу скапоцен, едно дете несреќно го изгуби гласот и видот кога дојде во допир со препотената мишка на еден старец, затоа властите стравуваат да не се повтори оваа случка и пензионерите да го искористат биолошкото оружје на други места....... Стисни лајк ако некад си посакал да тепаш некој старец у автобус откако ти ја напикал испотената мишка у фаца и цинично ти се насмеал гледајки те во очи, или те чешкал со празот во уво и после рекол: НЕ БЕВ ЈАС!

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.003
Поени од реакции
12.613
Додадете на ова дека е сезона на ајвари, пиперки има на велико да глеаме следниве две недели по автобусиве :icon_lol:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
немам потреба од ЈСП ама еве ветувам. од сега па ната кога и да ми притреба автобуски превоз од ЈСП нема НИКАД да платам карта. кога може некој да се утепа од возење гратис зашто да неможам ни јас... ским си такав си убаво рекле србите

Kajgana Shop

На врв Bottom