Дајте им ги сите 7 дена во неделата, да видиме до кога ќе се возат беспотребно...
Ќе скренат. Не ќе можат да постигнат секој ден да го искористат. Може и да се побунат: „Аман Коце имај милост... барем еден ден скрати ни за да одмориме“
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дајте им ги сите 7 дена во неделата, да видиме до кога ќе се возат беспотребно...
Колку се жални и мизерни, кога најстабилно гласачко тело им се пензионерите![]()
Стварно мислиш дека во вторник, петок, а сега и сабота ќе одат на пазар или до клиника ?Сега ќе крстарат од еден крај на Скопје до друг само за да најдат дека на едниот пазар биле поевтини пиперките од другиот..жално![]()
Стварно мислиш дека во вторник, петок, а сега и сабота ќе одат на пазар или до клиника ?
Само јас имам преку 10 пати слушано разговор на пензионери у 5ка. Не викаат одам до пазар или до клиника, туку викаат ЕВЕ ОДАМ ДА СЕ ПРОШЕТАМ.
Ај што одат да се шетаат одат, ама па и нив изглеа како гратис лекови да им даваат ако влезат во автобус и ако стојат на врата и не даваат никој да излезе. Или па изглеа им даваат 10% покачување на пензијата ако се караат со некој што ќе им рече тргнете се од врата.
Ова пензионериштава добија статус на национални херои...
У понеделник на тоа седницата на Град Скопје гарант ќе изгласаат и во секоја општина да им се изгради минимум по 1 споменик...
Ја плаќам данок за они да се возикаат у автобус по цели денови, да се шетаат ?
Шо не ми дадат бе и мене како студент да се возам бесплатно кога идам на предавања ?