Девојки што пцујат, се дерат и пушат

2

~2A

Гостин
Ако сега не се понашаат така, никогаш нема да можат. Тие години се токму за тоа лудување, хормоните играат, се прават дешавки и глупости.
Барем во наши генерации тоа беше интересното, оние што ќутеа и бубалиците го јадеа, немаа друштво, сите ги клоцаа настрана. Епа тоа си го носат годините од секогаш било така. После истите тие девојчиња ќе се смират ич да не се секирате за нив. И ќе изживеат и ќе видат доста работи и ситуации за утре да може да ви се смеат на паметот и подобро да се снајдат во секоја ситуација.
Наместо машките да бидат лидери за вакви ствари денешниве младичи кукаат на тоа понашање. И после невини до 25 години, море ако продолжите вака невини и до 35 ќе бидете ( не се однесува ова лично на тебе).
Како што реков има време и за правење глупости,лудување и сл.
Исто и сега е во генерациите така, во еден клас мора да има од 1-2 црни овци,најчесто машки поретко женски.Тие поопуштените девојчина тргнуваат по оние машки кои што ределе кецови се правеле важни,правеле глупости на школо пред професорот и после професорот,од него (не велам неа,пошто девојчината ретко ги има што прават глупости) не може да се одржи час.Е по такви трчаат женските мангите на реони што се или па нешто покрупно локален манга.
После ко че потпораснат ќе си земат некојси таков кој што има свое јас,којшто прави секакви глупости и после ќе трчаме по институции за семејно насилство.... :свиркам:

П.с. не сум цвеќе за мирисање на школо,па не сум ни од тие јаките.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мила, нашите генерации беа други. Колку и да бевме откачени, гласни и да правевме глупости, сепак имаше некоја трошка женственост и достоинство во сето тоа. И јас бев гласна, и јас ги организирав моите за бегање од час, и зезанции со професори, но се имаше граница. Се знаеше кога треба да се забавуваш, кога треба да си културен.
Денешната омладина (посебно девојките) немаат граници. Не размислуваат за последиците, не размислуваат каков впечаток оставаат, немаат почит кон сопствените родители а не пак кон друг постар од нив. Домашна култура, во минус.
Јас сум рекла и пак ќе кажам, до 85 генерација се е во ред, после ова, се е отидено во неповрат.
А јас мислам дека девојките денешни се понашаат исто како ние, но мажите се толку разлигавени што им смета гужва на час. А кај нас одвај се чекаше да ја спука некој со професор 20 минути од часот поминале. Редовна сесија кај педагогот и психологот пола клас.
Истото и денес се случува, али ете се појавуваат деца кој сакаат да слушаат на час. Порано се знаеше се слуша само кај некој проф од пеколот што дошол, кај другите им го правиш пеколен денот.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 12:09 ---
^Leandra, bas sakam kjerkite da ti se ponasaat taka na 15 :D
Od se srce ti posakuvam :D
Не ни очекувам ништо помалце, сигурно нема на комшиите карактер да влече :icon_mrgr:
--- надополнето: 20 септември 2012 во 12:12 ---
Како што реков има време и за правење глупости,лудување и сл.
Исто и сега е во генерациите така, во еден клас мора да има од 1-2 црни овци,најчесто машки поретко женски.Тие поопуштените девојчина тргнуваат по оние машки кои што ределе кецови се правеле важни,правеле глупости на школо пред професорот и после професорот,од него (не велам неа,пошто девојчината ретко ги има што прават глупости) не може да се одржи час.Е по такви трчаат женските мангите на реони што се или па нешто покрупно локален манга.
После ко че потпораснат ќе си земат некојси таков кој што има свое јас,којшто прави секакви глупости и после ќе трчаме по институции за семејно насилство.... :свиркам:

П.с. не сум цвеќе за мирисање на школо,па не сум ни од тие јаките.
Тоа е со генерации така. Во средна школа е таков вкусот, се трча по манги, после се менува се. Не го измислија овие девојчиња тоа, од секогаш било така. Прво по тепачи и единичари, после преокрет 100% :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мила, нашите генерации беа други. Колку и да бевме откачени, гласни и да правевме глупости, сепак имаше некоја трошка женственост и достоинство во сето тоа. И јас бев гласна, и јас ги организирав моите за бегање од час, и зезанции со професори, но се имаше граница. Се знаеше кога треба да се забавуваш, кога треба да си културен.
Денешната омладина (посебно девојките) немаат граници. Не размислуваат за последиците, не размислуваат каков впечаток оставаат, немаат почит кон сопствените родители а не пак кон друг постар од нив. Домашна култура, во минус.
Јас сум рекла и пак ќе кажам, до 85 генерација се е во ред, после ова, се е отидено во неповрат.
Ние во времето викавме до 80та, тие пак пред нас до 72 и така натаму...:D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.256
Па и мене ме нервираат такви женски затоа што во мојот клас сите се такви :facepalm:.Во клас сме 6 машки а 17 женски,некој ќе рече многу е јако така,ама јас не би рекол така ние машките сме помирни од женските :D.Ме нервираат со тоа што пцујат на секој збор,се караат со професорите зошто и ставил 2,а немаат мозок за 1,се смеат гласно без причина онака со сила не дека им се смее,се опиваат секоја вечер,смрдат на тутун и пот,идат на утро намрштени и се дерат затоа што вчера се испијанчиле и сега ги боли главата,имаат дечковци од 25,26 години а тие имаат 15...Е отприлика вака и поминува еден мој ден во училиште..........:place: :cool:

-Ова сето го немам видено машки да го прават,а ни на крај памет не ми дошло дека некогаш ќе ги слушам овие глупости од женски,а инаку за пушењето не ми смета само кај женските,него и кај машките најмногу затоа што мирисаат гадно кога ќе поминат покрај тебе,а ме нервираат и на начинот на кој почнале да пушат.Почнале да пушат за да не ги зафркаваат,за да бидат прифатени од другите,мислат дека е многу кул така и др....Еднаш на час по биологија профето ни кажува за тоа како е штетно пушењето и една му вика:Шо е штетно бе,јас денеска ако не испушам една кутија че умрам..Е ова не што не и доликува на жена не и доликува на девојче од 15 години...
Јас повеќе би рекол дека тебе се ти пречи, до тебе ќе да е маката.
Би те советувал да се водиш од поговорката:
Каде сите Турци таму и младиот Мујо.
Се разбира ова не важи за тешки дроги и такви слични работи.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.257
Луси_Лу; не туку кликај лајк, кажи какво бубалче си била на час:ROFLMAO:
Да се мафнеш мор, знајш шо арна си беф, на прва клупа седеф, и ко ќе ја зазборвев онаја по стенографија за шминки, отиде часот... бубаличе и пол, зар у мене се сомневаш, видиш дека ми е страм ластик за гаќи да речам? :icon_lol:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
Чупе ко ке речи преку куро :facepalm::facepalm:

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Сметам дека треба да постојат граници на нормала кога сме веке кај средношколскиот живот и однесувањето на тинејџерките.

Ке посочам однесувањето на релација ученичка - професор/ка.

Според вас нормално е да упатуваме навреди кон постар човек со к*рво,секој Петок му го дудлаш на директорот?Само заради тоа што ни проработувале хормоните?

Па нели сите сме учени да ги почитуваме повозрасните од нас?Ова е само еден пример од гимназијата кај што учев порано.Ама само еден од примерите кои допрва ке ги пишам на темава,здравје.

Пиј,пафкај,дрогирај се,крши глава ама не мора соучениците да знаат каква бурна нок имала дотичнатата ако дојде камен пијана на сред час.Некој дошол да научи а некој да си го поминува времето за забава.Почекај чупее,нека заврши часот или напушти го.На крај плачат за слабите оценки.Е златни мои, некогаш и дисциплината игра улога.
Зошто со тоа не се добива статус на јака пичка.Кад тад професорот ке ги обавести родителите.Што направила со тој чекор?М?

Фала Богу дека еднаш е средношколскиот живот,фала богу и дека постојат и ке постојат темпераментни деца,фала богу дека сите сме правеле глупости ама реков веке.До граници на нормала.

Мене како девојче ми пречи не пак на машко.

Во мојот клас имав многу темпераментна соученичка,ама беше одбегнувана само заради тоа преголемо грубо однесување.Кога велам преголемо значи дека ги претерала буквално во секоја смисла на збор.

F

FARANG

Гостин
Интересна тема, и јас преферирам женствени и не сакам девојки што пцујат и се понашаат грубо. Сепак еднаш собрав една таква на една вечер, едноставно подноцна открив дека е таква и морам да ја пофалам се покажа апла мачка. Интересно е кога има судар на два доминантни карактери во кревет, сексот е апла животински и за двајцата. Смешно е наредниот ден кога и двајцата вриете а се трпите затоа што ви е јасно дека сте нашле нешто што вреди да се чува и проба пак а сте си преку кур :D Love Hate Relationship

Член од
21 септември 2012
Мислења
12
Поени од реакции
9
Девојки што пцујат, се дерат и пушат?
Знаат да бидат интересни понекогаш :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom