Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
Имам проблем со гледање на некои филмови со 1080p, некои можам да ги гледам а некои ми сецкаат или доцни сликата во однос на звукот. Користам GOM на овој лап-топ, има некои алтернативни плеери (освен VLC) ?

Член од
16 октомври 2010
Мислења
9
Поени од реакции
1
Користам Microsoft Outlook 2010 како маил клиент за сите мои приватни маил адреси, но на работа неможам да го користа т.е. праќам и примам пораки поради Proxy-тo.

Дали знае некој решение како да го заобиколам Proxy-то и да можам да го користам Outlook-от за време на работа?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Имам проблем со гледање на некои филмови со 1080p, некои можам да ги гледам а некои ми сецкаат или доцни сликата во однос на звукот. Користам GOM на овој лап-топ, има некои алтернативни плеери (освен VLC) ?
Daum Potplayer

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Media player home cinema, и инсталирај најнови драјвери за графичка.
--- надополнето: 19 септември 2012 во 01:28 ---
Го испробав и навистина е брзо. Ама да не не се слушаат со ист квалитет?
Квалитет на youtube? добар виц.

L

Luki Junior

Гостин
Користам Microsoft Outlook 2010 како маил клиент за сите мои приватни маил адреси, но на работа неможам да го користа т.е. праќам и примам пораки поради Proxy-тo.

Дали знае некој решение како да го заобиколам Proxy-то и да можам да го користам Outlook-от за време на работа?
Имате прокси за интернет, или прокси за меил серверо?

L

Luki Junior

Гостин
Хмм... Прокси-то преку Интернет Експлорер ли го праате или имате си посебен прокси сервер...
Оти реално ако компјутеро (читај Интернет експлорер има интернет пристап) и Outlook ќе има пристап... Имаше некаде use same proxy settings as Internet Explorer. Да не требе на посебни портове да примаш и испраќаш пошта? Или сакаш едноставно приватните емаил адреси да си ги гледаш у Оутлоок на работа?

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Yuhiiiii si go preinstalirav kompjuterot. Mnogu mu sum blagodaren na toj sto mi go preporaca unlocker. Gi izbrisav fajlovit od winows 7, i sega bez problem si go preinstalirav.

Член од
16 октомври 2010
Мислења
9
Поени од реакции
1
Хмм... Прокси-то преку Интернет Експлорер ли го праате или имате си посебен прокси сервер...
Оти реално ако компјутеро (читај Интернет експлорер има интернет пристап) и Outlook ќе има пристап... Имаше некаде use same proxy settings as Internet Explorer. Да не требе на посебни портове да примаш и испраќаш пошта? Или сакаш едноставно приватните емаил адреси да си ги гледаш у Оутлоок на работа?
Имаме прокси сервер посебен. Инаку целата ми е да си гледам и праќам приватни маилови на работа.

L

Luki Junior

Гостин
Имаме прокси сервер посебен. Инаку целата ми е да си гледам и праќам приватни маилови на работа.
Ахам.. значи отвараш си интернет експлорер (оти од него црпат информации за интернет сите Мајкрософт програми). После Tools -> Internet options -> Connections ->LAN Settings. Там ќе ти се отворе прозорче, и од него ќе си одбереш прокси и там ќе ги внесеш сите информации за проксито.. И после автоматски Outlook ќе ги осете промените за интернет пристап.

Член од
16 октомври 2010
Мислења
9
Поени од реакции
1
Ахам.. значи отвараш си интернет експлорер (оти од него црпат информации за интернет сите Мајкрософт програми). После Tools -> Internet options -> Connections ->LAN Settings. Там ќе ти се отворе прозорче, и од него ќе си одбереш прокси и там ќе ги внесеш сите информации за проксито.. И после автоматски Outlook ќе ги осете промените за интернет пристап.
Фала друже, само ја не сум до тоа ниво ИТ учен да ги внесам Прокси информациите (зш незнам кој се тие информации) :) Ќе пробам нешто и ќе пишам назад ако успеам :)

L

Luki Junior

Гостин
Пробај... Прокси информациите од твојо компјутер шо е закачен на интернет. АјПи Адреса, и број на порт...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Па нормално дека има квалитет на звук.
Psyside ти е аудиофил. Он слуша флак музика, 50 мегабајти една песна. Како тоа да не е доволно, слуша ремастерирани дискови од најдобри компании/аудио мајстори што коштаат 800 долари. Youtube го конвертираат аудиото и губи на квалитет.
Тоа сака да ти каже Psyside со неговото "квалитет на youtube, добар виц"

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Psyside ти е аудиофил. Он слуша флак музика, 50 мегабајти една песна. Како тоа да не е доволно, слуша ремастерирани дискови од најдобри компании/аудио мајстори што коштаат 800 долари. Youtube го конвертираат аудиото и губи на квалитет.
Тоа сака да ти каже Psyside со неговото "квалитет на youtube, добар виц"
Ахам. Сега сфатив. Извини Psyside.

Kajgana Shop

На врв Bottom