како се вика храната што ја има во веро, била 250-260 ден, црвена/зелена ќеса, со вучјак на слика?
SPAR - Krokets , вреќичка од 4 килограми.
Грчка е храната, али составот и е катастрофа.
Подобро е да свариш ориз и пилешко месо, отколку да го даваш тоа ѓубре.
За пурината неможам да се согласам, јас давам пурина и сум презадоволна, и резултатот го видов дури за еден месец кога кучето сеуште јадеше puppy. Со ројалот јас имам лично проблем, бидејки изгледа има поголемо количество на каротен, па кучето почна да ми менува боја на длаката.
Да, во Ројал Канинот има поголемо количество на бета каротин, и затоа белите кучиња добиваат жолто/портокалов пигмент, а црните кучиња добиваат црвенкаст пигмент.
a ako veke odis na onie sto se poznati kaj nas ne zimaj purina, royal eukanuba zasto se toa e samo dobar marketing nisto drugo. nemoze hrana sto ima 20% meso da e kvalitetna
za razlika od niv holisticnite hrani imaat po 70 a nekoj i 80% meso vo niv
Да, во право си, постојат многу поквалитетни дехидрати од Royal Canin, Eukanuba, Purina ProPlan ... али проблемот е во тоа што кај нас во МК не се увезуваат тие поквалитетните дехидрати.
Единствени Холистички / Grain-Free дехидрати во МК се:
1) Earthborn Holistic - Primitive Natural
2) Farmina - Natural & Delicius
Исто така Brit Premium е одличен дехидрат со состав од 40% до 45% пилешко месо.
И како поквалитетни дехидрати остануваат Royal Canin, Eukanuba, Purina ProPlan, Brit Care, Brit, Bosch, Belcando, Natural Trainer, Cibau ...
Но многу е важно тоа што кај овие дехидрати што ги спомнав, протеините им се добиени од животинско потекло, а не од растително, а имаат и посебни програми / формули и состав според големината (мали, средни, големи и гигантски раси) и возраста (папи, џуниор, адулт, сениор) на расата.
А што да кажеме за Дарлинг, Чапи, Фрискис, Педигри, Миљор Кане, Амиго ... и сличните ѓубриња кои што имаат по околу 4% месо, низок процент на протеини и масти, и згора на тоа протеините во овие храни се добиени од растително потекло, а не од животинско.