Храна за кучиња

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Mckerk некој некакво искуство со хранава?

И квико коски пилешки, свински и од риба никако, знаеш тоа нели?

И уште нешто, како Еуканубата ја фалите? храна што повеќе мириса на изветреано месо нема, имаат предобар маркетинг кај нас и затоа толку ја препорачуваат зошто зимаат нормално процент од тоа, земав вреќа кога имаше 5-6 месеци и ја фрливме.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
како се вика храната што ја има во веро, била 250-260 ден, црвена/зелена ќеса, со вучјак на слика?

Член од
12 септември 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Имам мопс, стар 1 год и 2 месеци. Која храна би ми ја советувале? Фала ви однапред:)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Имам мопс, стар 1 год и 2 месеци. Која храна би ми ја советувале? Фала ви однапред:)
Зависи кои храни досега ги имаш давано. Кај има каков таков избор на храна. Имаш и супер премиум, и премиум храни...зависи колку си спремен да дадеш пари.

Член од
12 септември 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
До сега давав Брит (јагнешко па лосос) ама не ја сака веќе храната воопшто и мака мачам секој ден, додавам нешто друго во зрната за да ги изеде едвај. Сакам да сменам ама сакам и нешто стварно квалитетно да купам. Од кои храни супер премиум има кај нас, и каде ако знаете?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
До сега давав Брит (јагнешко па лосос) ама не ја сака веќе храната воопшто и мака мачам секој ден, додавам нешто друго во зрната за да ги изеде едвај. Сакам да сменам ама сакам и нешто стварно квалитетно да купам. Од кои храни супер премиум има кај нас, и каде ако знаете?
eve link kade ke mozes da napravis sporedba na skoro site hrani sto gi ima kaj nas
imaat opsezni recenzii najcesto pisuvano i ke uvidis deka najgolem del od hranite sto kaj nas vazat za visoko kvalitetni se ustvari nikakvi
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/

probaj so nekoja hoslisticna hrana koja ima visok procent na meso imase edna
a ako veke odis na onie sto se poznati kaj nas ne zimaj purina, royal eukanuba zasto se toa e samo dobar marketing nisto drugo. nemoze hrana sto ima 20% meso da e kvalitetna
za razlika od niv holisticnite hrani imaat po 70 a nekoj i 80% meso vo niv

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
a ako veke odis na onie sto se poznati kaj nas ne zimaj purina, royal eukanuba zasto se toa e samo dobar marketing nisto drugo. nemoze hrana sto ima 20% meso da e kvalitetna
За пурината неможам да се согласам, јас давам пурина и сум презадоволна, и резултатот го видов дури за еден месец кога кучето сеуште јадеше puppy. Со ројалот јас имам лично проблем, бидејки изгледа има поголемо количество на каротен, па кучето почна да ми менува боја на длаката.

L

Lu

Гостин
како се вика храната што ја има во веро, била 250-260 ден, црвена/зелена ќеса, со вучјак на слика?
SPAR - Krokets , вреќичка од 4 килограми.
Грчка е храната, али составот и е катастрофа.
Подобро е да свариш ориз и пилешко месо, отколку да го даваш тоа ѓубре.

За пурината неможам да се согласам, јас давам пурина и сум презадоволна, и резултатот го видов дури за еден месец кога кучето сеуште јадеше puppy. Со ројалот јас имам лично проблем, бидејки изгледа има поголемо количество на каротен, па кучето почна да ми менува боја на длаката.
Да, во Ројал Канинот има поголемо количество на бета каротин, и затоа белите кучиња добиваат жолто/портокалов пигмент, а црните кучиња добиваат црвенкаст пигмент.

Да, во право си, постојат многу поквалитетни дехидрати од Royal Canin, Eukanuba, Purina ProPlan ... али проблемот е во тоа што кај нас во МК не се увезуваат тие поквалитетните дехидрати.

Единствени Холистички / Grain-Free дехидрати во МК се:
1) Earthborn Holistic - Primitive Natural
2) Farmina - Natural & Delicius

Исто така Brit Premium е одличен дехидрат со состав од 40% до 45% пилешко месо.

И како поквалитетни дехидрати остануваат Royal Canin, Eukanuba, Purina ProPlan, Brit Care, Brit, Bosch, Belcando, Natural Trainer, Cibau ...

Но многу е важно тоа што кај овие дехидрати што ги спомнав, протеините им се добиени од животинско потекло, а не од растително, а имаат и посебни програми / формули и состав според големината (мали, средни, големи и гигантски раси) и возраста (папи, џуниор, адулт, сениор) на расата.

А што да кажеме за Дарлинг, Чапи, Фрискис, Педигри, Миљор Кане, Амиго ... и сличните ѓубриња кои што имаат по околу 4% месо, низок процент на протеини и масти, и згора на тоа протеините во овие храни се добиени од растително потекло, а не од животинско.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Toa mi bese poentata Lu sto i toa sto vazi kaj nas za kvalitetno ne e tolku kvalitetno i lugeto poveke go forsiraat poradi dobrata reklama i toa sto e poskapo od nekoj drugi uste se vodime po ona ako neznaes sto e dobro prasaj sto e skapo za zal :(
Podobro e da im se dava Brit ili nekoja od holisticnive hrani odkolku purina ili royal ili eukanuba no toa e moe mislenje.
No ako sepak nekoj smeta deka e podobro negoviot milenik da go rani so skapive i dobro reklamirani dehidrati jas nemozam da mu se mesam vo toa sepak toa subjektiven izbor. :)
I na kraj kako bese nie sme toa sto jademe isto vazi i za milenicite nasi, kolku podobro gi ranis tolku podobar milenik ke imas

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Јас моите мопсови ги хранам со Natural Trainer и сум ептен задоволен. За цената добивам одличен квалитет.
Има за мопсот една “СПЕЦИЈАЛНА„ храна од Royal али тоа е бре се маркетинг.
Цените им се лудница али не вреди, еуканубата според мене е тапа храна, Cibau е солидна.
Сите грчки храни се ѓубре невидено и се што има во Веро, Тинекс, Кам би требало на нив да стои „Ако сакате да го умрете миленикот, купете од овие храни„.
Natural Delicios е најубавото нешто што го има во МК. Јас имам користено Puppy онаа со калинка на сликата, со протеин 42%.
Кој друг производител може да добие толкав процент на протеин ако храната не е 70% месо и 30% зеленчук и овошје, али никако пченки, јачмен, овес, соја.
Па кај сте виделе куче да стои покрај продавница за сточна храна, сите кучиња се пред месара. Зошто? ;)

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Се сложувам за Natural. Во соседна Бугарија има уште една многу добра храна, која е доста скапа, докажани ефекти има кај лабрадорот, сигурно сте чуле за Orijen. Мислам дека таа е базирана повеке на raw food, поголем процент на месо има во неа.

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Се сложувам за Natural. Во соседна Бугарија има уште една многу добра храна, која е доста скапа, докажани ефекти има кај лабрадорот, сигурно сте чуле за Orijen. Мислам дека таа е базирана повеке на raw food, поголем процент на месо има во неа.
А да. Таа храна е исто така екстра добра.

Kajgana Shop

На врв Bottom