Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А кој те праша за мислење?Секти и симболи не ме занимаат
Не тролај...не те прашав да ме прашаш што ми се свиѓа..А кој те праша за мислење?
Кој трола бе трол еден? Успеа на сите теми да пишеш?Не тролај...не те прашав да ме прашаш што ми се свиѓа..
Точно... никој не рекол дека кабалата е ексклузивна за О.Т.О. или било кој Ред. Поточно Е ексклузивна за еден Ред, но нема да го дискутирам тоа тука.
Кабалата не е секта,таа е книга и прилично сум сигурен дека не си ја прочитал и следствено на тоа поима немаш за што се работи и што пишува во неа,што те прави неподобен да ја класифицираш како нешто,што вушност не е.Секти и симболи не ме занимаат
Не е ни книга. LolКабалата не е секта,таа е книга и прилично сум сигурен дека не си ја прочитал и следствено на тоа поима немаш за што се работи и што пишува во неа,што те прави неподобен да ја класифицираш како нешто,што вушност не е.
Секташ еден низаеден![]()
Ова беше епик момент,хехе.Гледав едно видео и прилично сум сигурен дека таму беше претставена како книга,која се криела од човештвото се до пред 3 века,бла,бла итн.Оттаму и го знаев тоа.Не е ни книга. Lol
Наречи го учење, филозофија....Ова беше епик момент,хехе.Гледав едно видео и прилично сум сигурен дека таму беше претставена како книга,која се криела од човештвото се до пред 3 века,бла,бла итн.Оттаму и го знаев тоа.
Што е тогаш Кабалата?
......
Шо се буните и двајцата, пред 30 века немало хартија, а ни пергамент богами....Да каже некој дека Кабалата е книга е слично како да каже некој дека медицината е книга.
(Православен пристап кон Св. Писмо)Можеби прашањево е за во тема Прашања за христијанство,но ќе го поставам тука:
-Има ли оформено Црквата(неважно дали католичка,православна,било која) став кон Кабалата,зашто еве на темава сретнав информации дека преку неа се толкуваат одредени делови од Библијата,односно таа претставува еден вид на клуч во толкување на одредени нејзини делови?
Баш ме интересира,иако го претпоставувам одговорот,можеби грешам и ќе се изненадам.