Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кроули мислам дека во неговите „Исповеди“ објаснува дека Аиваз го смета за еден од тајните мајстори на А.'.A.'. , Ред од кој што дојде Законот, мајстори кои владеат со човештвото сега!
Тој го сметал за свој личен Свет Ангел Чувар... ентитет, битие, како сакате, така го препознавајте. Може и да е човек кој што има таква моќ да се материјализира каде сака и кога сака.
Не е возможно да се даде јасна престава дури воопшто и дали е реален Аиваз како ентитет. Како ќе проверите вие дали нешто како Аиваз или Свет Ангел Чувар постои?
Нормално, одговорот е со пракса.

Но сепак, Аиваз како пратеник на „тајните мајстори“ кој што го диктира Законот, дал и те како сложени загатки и така добар Закон кој што и те како е многу совршен за да излезе од перото на еден човек. Ако е ова масло на Кроули, нема да испадне дека бил толку наркоман, луд, забеган итн итн :)

Погледнете ја книгата „Визија и Глас на Ангелите од 30-те Етири“ или Liber 418 . Има таму нешто ...
Погледнете ја и „Разбудениот Свет“ и „Срце обвиткано со Змија“...

Не се дадени некои работи јасно и директно... расчистете ги малку симболите! ;)
Што значење има ова бе?
AR-O-GO-GO-RU-ABRO

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Што значење има ова бе?
AR-O-GO-GO-RU-ABRO
AR-O-GO-GO-RU-ABRAO SOUTUOU MUDORIO*

Поправете ме ако се лажам.

Зависи кого ќе прашаш. Веројатно ќе ти речат дека barbarous name, т.е дека не значи ништо.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Што значење има ова бе?
AR-O-GO-GO-RU-ABRO
Ах, тоа се варварски имиња од „страшната“ книга наречена Liber Samekh или THEVRGIA G O Ë T I A S V M M A (CONGRESSVS CVM DÆMONE) SVB FIGVRÂ DCCC. ;)
Чиста магика е тоа...
I invoke Thee, the Terrible and Invisible god: Who dwellest in the
Void Place of the Spirit:–
AR-O-GO-GO-RU-ABRAO “Thou spiritual Sun! Satan, Thou Eye, Thou Lust! Cry aloud! Cry aloud! Whirl the Wheel, O my Father, O Satan, O Sun!”

Оваа оди рака подрака со Liber Israfel, The Wake World (таа книга е добро да ја разберите со сета нејзина симболика, таму е даден Аиваз во своето право светло), нормално со енохијанскиот систем од Визија и Глас... и уште неколку (y)
Претходно добро совладани ритуалите на пентаграм, хексаграм, раџа јога да е на солидно ниво, запознаени со енохијанскиот систем на магика (знаете што е тоа нели?) не е на одмет, ако пак имате и пракса или теориско знаење... одлично!

И можеби ќе ви текне дека духот ви бара иницијација... не бидете страшливци.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ах, тоа се варварски имиња од „страшната“ книга наречена Liber Samekh или THEVRGIA G O Ë T I A S V M M A (CONGRESSVS CVM DÆMONE) SVB FIGVRÂ DCCC. ;)
Чиста магика е тоа...
I invoke Thee, the Terrible and Invisible god: Who dwellest in the
Void Place of the Spirit:–
AR-O-GO-GO-RU-ABRAO “Thou spiritual Sun! Satan, Thou Eye, Thou Lust! Cry aloud! Cry aloud! Whirl the Wheel, O my Father, O Satan, O Sun!”

Оваа оди рака подрака со Liber Israfel, The Wake World (таа книга е добро да ја разберите со сета нејзина симболика, таму е даден Аиваз во своето право светло), нормално со енохијанскиот систем од Визија и Глас... и уште неколку (y)
Претходно добро совладани ритуалите на пентаграм, хексаграм, раџа јога да е на солидно ниво, запознаени со енохијанскиот систем на магика (знаете што е тоа нели?) не е на одмет, ако пак имате и пракса или теориско знаење... одлично!

И можеби ќе ви текне дека духот ви бара иницијација... не бидете страшливци.
Имам некое чуство дека goetia оди рака под рака со evil spirits :)......и пази, јас никогаш не сум рекол дека нема во вашата пракса нешто. И дека млатите празна слама...само што духот не ми бара иницијација. Јас сум сам, и не ми е страв да сум сам по патот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Ма све е у реду, нема потреба мене да ми објаснуваш.
Да се потпиравме ние на чувства, како она оди со ова а тоа таму со нешто трето... немаше ниту да се бара да се има искуство.
Едно чувство и ете, си завршил работа, се знаеш.

Liber Samekh оди со духот кој што ти седи во Светилиштето таму некаде внатре кај тебе!
Што имаш таму, тоа ќе призиваш! Иако во една друга наша книга пак вели ако си приврзан кон пониското, призивај го повисокото и vice versa, за да биде рамнотежата целосна! Книгата на Рамнотежа се вика тоа дело. Ако сакаш може да ја побараш на google ќе те однесе кај мене на блог.

Како ќе посегнеш кон височините ако немаш силни темели на кои ќе стоиш и ќе ги управуваш ниските „анимални“ страсти?
Ќе бидеш како еврејскиот бог, ќе убиваш и ќе бараш неразумни искушенија дури и за самиот себе!

Спознај се и ќе знаеш, батали чувства и верувања кога се работи за вакви осетливи работи.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ма све е у реду, нема потреба мене да ми објаснуваш.
Да се потпиравме ние на чувства, како она оди со ова а тоа таму со нешто трето... немаше ниту да се бара да се има искуство.
Едно чувство и ете, си завршил работа, се знаеш.

Liber Samekh оди со духот кој што ти седи во Светилиштето таму некаде внатре кај тебе!
Што имаш таму, тоа ќе призиваш! Иако во една друга наша книга пак вели ако си приврзан кон пониското, призивај го повисокото и vice versa, за да биде рамнотежата целосна! Книгата на Рамнотежа се вика тоа дело. Ако сакаш може да ја побараш на google ќе те однесе кај мене на блог.

Како ќе посегнеш кон височините ако немаш силни темели на кои ќе стоиш и ќе ги управуваш ниските „анимални“ страсти?
Ќе бидеш како еврејскиот бог, ќе убиваш и ќе бараш неразумни искушенија дури и за самиот себе

Спознај се и ќе знаеш, батали чувства и верувања кога се работи за вакви осетливи работи.
Oд кај си сигурен дека Oivz или Ајваз како ли го викате не е бетер од еврејскиот. Ок си е твојата желба(воља де :)) да се стремиш кон височините, ама со кого рака под рака?
Од друга страна една од функциите на умот е чуството(интуицијата).....јас не би брзал ако когницијата и чуството не се на иста страна :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Ќе прочиташ погоре пак текстот... кажав со кој под рака... и Кроули истото го кажува. Со кого ти е волја...
Знаеш што е телема нели?

Знаеш дека Liber Samekh е телемитски ритуал и ги знаеш сите етички, морални, религиозни и духовни импликации што произлегуваат од него, нели?

Напразно го вртиш муабетот кон она: ти или вие сте рака под рака со демони или „уметничкото име помеѓу њу ејџерите“ : evil spirits, бидејќи пишува DÆMONE или пак Satan во текстот... има многу „страшни“ симболи кои се всушност толку убави реално, и обратно...

А и да е некој рака под рака со нив (некакви си демони), негова волја. Што ќе правиме ние другите? Ќе мрчиме? Ќе велиме како тоа е лошо? Непотребно? Голема работа ако мрчиме...
Не смееме и не можеме да се мешаме ако тој некој е добар магичар... ќе си го изоди патот, ќе стегне искуство, ќе го постигне тоа што треба и толку. Ритуалите се дадени, кој како ќе ги користи, зависи од магичарот и + уште нешто.
Не постои исправно или не... но постои последица. Нов еон, нови зафрканции со етиката и моралот.

Прочитај го горниот текст пак...

p.s. Што ти е ова Oivz? :sneaky:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ќе прочиташ погоре пак текстот... кажав со кој под рака... и Кроули истото го кажува. Со кого ти е волја...
Знаеш што е телема нели?

Знаеш дека Liber Samekh е телемитски ритуал и ги знаеш сите етички, морални, религиозни и духовни импликации што произлегуваат од него, нели?

Напразно го вртиш муабетот кон она: ти или вие сте рака под рака со демони или „уметничкото име помеѓу њу ејџерите“ : evil spirits, бидејќи пишува DÆMONE или пак Satan во текстот... има многу „страшни“ симболи кои се всушност толку убави реално, и обратно...

А и да е некој рака под рака со нив (некакви си демони), негова волја. Што ќе правиме ние другите? Ќе мрчиме? Ќе велиме како тоа е лошо? Непотребно? Голема работа ако мрчиме...
Не смееме и не можеме да се мешаме ако тој некој е добар магичар... ќе си го изоди патот, ќе стегне искуство, ќе го постигне тоа што треба и толку. Ритуалите се дадени, кој како ќе ги користи, зависи од магичарот и + уште нешто.
Не постои исправно или не... но постои последица. Нов еон, нови зафрканции со етиката и моралот.

Прочитај го горниот текст пак...

p.s. Што ти е ова Oivz? :sneaky:
Ти ако не знаеш јас па ич :)
Оивз може нешто како Оз....волшебникот од оз, патем имаше нешто, некои конспираси теории и за тоа:pos:...нема везе, терајте си по вашиот пат.
Ова му е добро на Алистер :)
“Man has the right to think what he will:
to speak what he will:
to write what he will:
to draw, paint, carve, etch, mould, build as he will:
to dress as he will.”

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Тоа што си го цитирал е Liber Oz - Правата на Човекот (Ајин Заин=77 - Го има овој број на печатот на Големото Бело братство)

А Аиваз е 93 ако се напише името со еврејски букви (едната е препишана на тарот картата Ѓавол - АТУ XV, кој знае какви чувства ќе побуди оваа информација) :unsure:
А 93 знаеш што е нели и зошто почнал да го користи Кроули?
Ако не знаеш, земи ја Еквинокс на Боговите и „Исповедите“...

Ние си го тераме нашиот пат, не знам што ти и некои други бараат наваму кога знаат дека духот не им бара иницијација :icon_lol: Затоа и малку се распрашував.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тоа што си го цитирал е Liber Oz - Правата на Човекот (Ајин Заин=77 - Го има овој број на печатот на Големото Бело братство)

А Аиваз е 93 ако се напише името со еврејски букви (едната е препишана на тарот картата Ѓавол - АТУ XV, кој знае какви чувства ќе побуди оваа информација) :unsure:
А 93 знаеш што е нели и зошто почнал да го користи Кроули?
Ако не знаеш, земи ја Еквинокс на Боговите и „Исповедите“...

Ние си го тераме нашиот пат, не знам што ти и некои други бараат наваму кога знаат дека духот не им бара иницијација :icon_lol: Затоа и малку се распрашував.
Намерно не продолжив до делот
Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
Oва е делот земен од сатанизмот што е лагата во целата оваа работа. А баш тие кои ги ограничуваат овие права(темата за илуминатите) се тие од кај произлегува движењето.
Не убивај е глас кој доаѓа од кај чуствата :)

Што барам на темите?
Па така ми е вољата во моментот :) ......може да не поминам по темите и месеци, како ќе ми прдне на ....Има нешто тука(околу иницијацијата) можеби, духот може сака нешто хахахх ама тешко изводливо. Има појаки работи од таа.
Јас сум Зен тип на човек, сакам да биде што е можно поедноставно(со помалку илузија :))....и нормално довербата што ја имам во се што постои (Бог, или како ти е по кејф) ми е стимул плус.
Во секој случај не сум ти рекол фала за времето што си го изгубил на моите прашања.....па затоа фала:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Уф уф уф :)
Време имам премногу, се чуствувам почестен кога можам да одговорам на било какви прашања врзани со телема, магика, Кроули, О.Т.О. ... дури и да се прашани од злонамерници. Овде ќе помине и некој што го интересира сето ова и ќе добие од прва рака информации. Од инициран во Редот. Така да тебе ти благодарам што имаш желба да прашуваш...

Што бараш на темата... Не е ова волја твоето, се гледа дека е јалова желба да зборуваш за нешто што не го разбираш и не те интересира(научено од нет по нешто), минлива работа. Не правиш разлика од чиста волја и од желба!
Ти не си зен... ти си сосема нешто друго... ти сакаш да биде вака или онака, како и сите други, но не знаеш ниту можеш да направиш и да гледаш едноствано...но ако мислиш дека си зен, ок ;)
Доверба имаш бидејќи веруваш... доверба бре!
Кроули е поголем зен од тебе... прочитај му некое дело :) Ќе ти се допадне. Батали веб странички.
Да ти објасни за Тао :vozbud:

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон.
Ова право на човекот, да убие друг човек, ентитет или што и да е друго, е дадено на крајот, како последна можност да се ослободи човек за да ја извршува својата и само својата волја. Ограничувањето е грев! Си пишува во Книгата на Законот: Зборот на Гревот е Ограничување!

Бидејќи види што пишува: Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
Кои права? Па тие наредени претходно! Ги прочита? Ги разбра?

А ако сакаш да живееш во илузија, живеј. И нарекувај го тоа зен. Но да велиш дека ова е сатанизам, бедно, морам да признаам дека е бедно.
Размислувај пред да напишеш нешто.

П.С. Сатанизмот што го користи ова во извртена форма се појавува кај Ла Веј... знаеш која година? Телема е ова човеку.
Далеку од секаков „јудејско-христијанско-исламски“ сатанизам.(иако најмногу оди со христијанството, а телемата нема многу со христијанството).
Ова го имаше и во Спарта. (y)

Секоја неспособна џукела што се дрзнала да лае а нормално не може да каса реално, треба да си внимава да не добие по грбот некој стап или нешто полошо бидејќи застанала на патот на некој друг и му пречи на неговиот „божествен“ пат.
На такви најмногу им смета телемата. Мора да се внимава на универзумот што го зафаќа човекот.

Не е се така „зен“ и едноставно (нормално ти може да ми дриблаш но ете по муабетот ти си далеку од зен. Ти сакаш да е се „зен“. А се сака само она што се нема!). Посебно не кога не се мисли и не сме свесни за другите со кои имаме интеракција...
Затоа постои Liber Oz! Да ги знаеш и своите но и правата на другите...
93 93/93

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Краток документарец за Кроули низ призмата на Lon Milo Duquette, Richard Kaczynski и Marco Pasi.
Еден од ретките кој не го опишува како чудовиште, туку дава реален приказ на неговата личност и живот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Добра книга, ако некој го интересира „подлабоко“ животот на Кроули.​

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Краток документарец за Кроули низ призмата на Lon Milo Duquette, Richard Kaczynski и Marco Pasi.
Еден од ретките кој не го опишува како чудовиште, туку дава реален приказ на неговата личност и живот.
Но, да не заборавиме да кажеме дека и двајцата се членови на О.Т.О. (за Паси не знам)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.308
Поени од реакции
12.305
Да беа само членови...
Од Мило може идиот да научи за кабала како и зошто се употребува, магика како и кога и зошто.
Пишува на еден интересен, комичен начин, што нема шанси да заборавиш што си прочитал или пак да не разбереш што ти е кажано.
Казинцки... е закон! Мајстор... :love: Сакате да научите за Кроули, ете ви ја неговата „Пердурабо“ ако ве мрзи да ги читате „Исповедите“ на Кроули.

П.С. За Паси... побарај по нет може ќе најдеш дали е или не. Може сам си кажал некаде... :vozbud: Би сакал да Е член!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom