Дојди кај мене дома мајка ми да ти спрема телешки јазик. Има да паднеш во несвест. Си има стар семеен рецепт оставен од нејзината мајка, едноставно боженствено.Сте пробале, по ќеф ли ви е?
Најубавиот телешки јазик шо сум го пробал беше во Битола, не знам во која кафана само точно.
И да, да прашам, некаде низ Скопје да не знаете кај шо знает да спремет јазик ко шо требит? )
Навистина вкусно јадење, одамна немам пробано. Рецептот со вино нешто да не е ? По месарници само со нарачка, ќе им кажеш дека сакаш да купиш во некоја поголема месарница кај нас, па ако се расположени може нема да те одбијат. Иако не верувам дека за килограм-два би се нафатиле да порачуваат. Од друга страна, може и да налеташ случајно, ако имаш среќа.кај го најде?
јас барав по месарите пред некое време и ненајдов за да го направи мајка ми - има прекрасен рецепт - и испаќа невидено вкусно
Колку што знам јазикот готвачите го чистат, го лупат, и од површинската обвивка не останува ништо. Термички обработено месо, како и во сите наши јадења. Дома за јадење секако е најсигурно. Но секој со своите желби.не знаеф дека е јазик беше исецкано месото во манџата убо ми беше ко пробав ама од самата помисла дека јадам јазик не можев
Пушти ми адреса и кажи кога да дојдам.Дојди кај мене дома мајка ми да ти спрема телешки јазик. Има да паднеш во несвест. Си има стар семеен рецепт оставен од нејзината мајка, едноставно боженствено.
Иди кај Чамо, тоа ти е меана карши Општина центар, го минеш Ван Гог и во порта влегуваш внатре. Мајстори се за вакви јадења, мозоци, јазици, цревца, итн.И да, да прашам, некаде низ Скопје да не знаете кај шо знает да спремет јазик ко шо требит? )
Само пази да не утнеш па да влезеш во ВГ кога има геј парти па да не налеташ на телешки карабатакИди кај Чамо, тоа ти е меана карши Општина центар, го минеш Ван Гог и во порта влегуваш внатре. Мајстори се за вакви јадења, мозоци, јазици, цревца, итн.