Земање стока или пари од работното место

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
И ја ќе ти кажам, седи си мирен само ќе си направиш проблеми. Подобро разговарај со него околу тоа, објасни му во каква финансиска ситуација си... отколку само така да си шириш омрази и слични глупости, ќе ја наебеш само на крајот.

PS, и мене то ме нервира кај директорите, секојдневно пераат пари... а со плативе ептен кочат работата. Толку мислат за работниците, то е...

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
znaci videte firmava e pred kolaps
zaprana na naracki imame kaj site distributeri
od distributerive sto slusam moabeti dolzat milioni denari
znak / e dali i ovoj mesecke se zeme lpata zatoa se osuduvam na a vakov cekor
podobro gazdata neka me brka za pari otkolku jas nego

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Zemaj slobodno druze stom dolzi na milion mesta nema da mu bde bitno dali si mu zemal ti ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако он е пред блокада, ти пари не земаш од кај него.
И дај пиши ми пп со име на фирмава да не ја закачам неа со работа уште тоа ми фали.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Ако он е пред блокада, ти пари не земаш од кај него.
И дај пиши ми пп со име на фирмава да не ја закачам неа со работа уште тоа ми фали.

rabotata e sto jas rabotam so pari taka da sekoj moment mozam da si zemam pari i da si duvnam

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ако работиш со кеш на фирмата,земи си колку ти должи дај си отказ кога ке правите примо предаја кажи му да ти одбие од плата, или нека те тужи за парите 9 тие се такаречено твој пари твоја одговорност додека не ги предадеш или уплатиш во банка ) доколку располагаш со роба земи си во против вредност ако те пријави во полиција кога ке дојде полицијата ке речеш дека бил известен дека ти ја купуваш робата и дека си ја земал робата ( и држи се до таа приказна дека знаел и дека одобрил лично тој ) што се однесува до плаќањето на истата ти ке си се разбереш со него, пошто не си во можност да му ја платиш нека те тужи слободно. И во едниот и во другиот случај ако стигнеш до суд ке те праша судиката дали навистина должиш пари ке кажеш дека е вистина но да ги праша и нив колку ти должат тие на тебе.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
rabotata e sto jas rabotam so pari taka da sekoj moment mozam da si zemam pari i da si duvnam
Не е баш така едноставно како што мислиш, си има закони. А и самиот рече дека бил поврзан со власта... така да не си играј играчки.

Разговарај прво, види што ќе ти рече... па после ќе му ја мислиме.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Уште поубаво чим работиш со пари, и да те пријави во полиција ке кажеш дека ти се изгубени украдени не порекнувај дека не си одговорен, потенцирај дека ке ги вратиш парите во истиот момент кога ке ти исплати плата или пак нека ти ги одбие од плата и завршена работа, немаш кривично дело немаш ништо, ти ги должиш парите ти одговараш за нив. Си ги изгубил и крај нека не те плашат овие со страшила со пичке си материне,полиција не може да те гони поради тоа што си изгубил службени пари.
Заборавив да додадам кога ке си ги земаш парите не рачунај само бруто плата туку рачунај си нето, пресметај си ги и давачките колку се и толку пари да си земеш.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Бараш совет за извршување кривично дело на јавен форум и газдата ти е близок со власта. (y)
Ќе те читаме во dumbest criminals.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не е баш така едноставно како што мислиш, си има закони. А и самиот рече дека бил поврзан со власта... така да не си играј играчки.

Разговарај прво, види што ќе ти рече... па после ќе му ја мислиме.
КЕ МУ ЈАДЕ ОД ГОМНАТА
--- надополнето: 14 септември 2012 во 22:12 ---
Бараш совет за извршување кривично дело на јавен форум и газдата ти е близок со власта. (y)
Ќе те читаме во dumbest criminals.
За што ке го апсат за тоа што изгубил или му украле службени пари ? ке си направи во фирмата записник дека толку и толку недостасуваат од каса, ке направи касата да исплати толку и толку пари и дечково ке и биде должен на фирмата толку и толку пари. И на суд да го дадат кога станува збор за помали суми на пари прва опција која што ја зема судот е парите да бидат одбиени од плата, не се правете сите стручњаци луѓето такаречено зимаа кредити од фирма на овој начин, зима пари за службено патување се враќа се отчитува и ги подига парите од каса наместо да се срамни на 0 потоа парите им ги одбиуваа од плата по 15 % месечно. Мујо ти должиш толку и толку ДОЛЖАМ НЕ ПОРЕКНУВАМ ОДБИВАЈ ОД ПЛАТА.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
КЕ МУ ЈАДЕ ОД ГОМНАТА
--- надополнето: 14 септември 2012 во 22:12 ---

За што ке го апсат за тоа што изгубил или му украле службени пари ? ке си направи во фирмата записник дека толку и толку недостасуваат од каса, ке направи касата да исплати толку и толку пари и дечково ке и биде должен на фирмата толку и толку пари.
Муабетот ми е - да не пишува вакви работи на форум.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
се’ додека се премолчуваат вакви случаи (а ги има доста) каде си траат и си чекаат добра воља на газдата да им исплати или да ги отпушти - апашите ќе уживаат а работникот „како незаштитен„ ќе страда
имало /има случаи каде ќе ги држи на 2-3 месеци , нема да им плати и ќе ги шутне, па ќе вработи нови, пак на толкав период и под разноразни изговори само нему разбирливи пак ќе ги отпушти и се’ така додека не се најде некој да му ја расцепи тоа тиквата
ако немал пари за плата= нека затвори или нека работи сам-
е* ате тоа „газдата“

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Може затоа и не ти дава плата,мисли дека му крадеш од прометот!
На крај краева земи ги парите,и тврди дека си ги вратил,а биде цврст не потлекнувај на никакви закани и фалби.Истото важи и за во полиција,биди цврст и покажи малку сила.Најважно од се смисли убава приказка научија убаво и цело време држи се до неа,не ти можат ништо.
А за на суд ако дојде работата знај дека колку неговиот толку и твојот збор и секогаш оди контра неговите тврдења.

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Не. Ако си осигуран, до денот на отказното решение мора да ги исплати платите кога ќе има пари на сметка нормално. Сега од ујп чим два месеци не поминал плата ќе му тропнат на врата за пари и он со брзина на светлината ќе најде пари да исплати оти казните се големи.
Седи си настрана, азното само ќе си дојде. Така може само кривична да заработиш.

п.с.Кул никој од арно не ја влече платата. Туку од крајна неликвидност на стопанството. Речиси сите фирми имаат проблем за плати моментално. Сега Лионче ќе ме цитира да ми раскаже бајка пред спиење со розови мечиња и цветчиња :icon_mrgr:
Незнам колку ќе му тропнат на врата од УЈП или колкави се казните, знам само дека последна земена плата ми е за Мај. Сопругата се породи во август, а јас немав сини картони, морав да платам приватно... Каде е државата и институциите, ми одбиваат придонеси, а неможам да ги користам средствата кој од мојата бруто плата одат во буџет/фзо... Ова е чудесен свет

Kajgana Shop

На врв Bottom