Снимање за време на секс?

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Луѓе ве молам за помош. Значи вака, имав дечко со кој се гледав 3 години. Последнава година прекинувавме 100 пати, и на крај остана да се гледаме само заради секс. И тоа траеше до пред некои 5 месеци, ама јас си фатив нов дечко.. Сега имам проблем со бившиот.. Цело време ми пишува, ме вика да се видиме и колку поише го одбивам толку по досаден е. Не знам што да правам и како да го откачам! Еднаш ме снимаше додека имавме орален и вчера дури почна со закани у смисол Не ми глуми пичка можам да те укопам у земја ако сакам да треба да се селиш надвор од Мкд, и ми вика имам многу убава роденденска честитка да му пратам на дечко ти... Не знам што да правам страв ми е да го избришам и да го блокирам не знам што може да направи.. Како да му кажам дека не ми значи веќе?? Страв ми е да не направи нешто со видеото, само со едно нешто се тешам дека кога му зборев дека ми е страв ако не го избрише ми рече дека нема шанси да направи нешто зашто има фирма и така и него не му е во корист во случај да се дознае. Ве молам за помошшшш :(
Зошто едноставно не го „закопаш“ правно и регуларно поради заканите кои ги добиваш?
Има доста организации кои можат да ти помогнат во врска со овој вид на малтретирање и заканување. И нормално, да го одземат и уништат видеото.

R

Rockstar90

Гостин
Пријави у полиција дека те уценува со приложени материјални докази било да се звучни или писмени/електронски (фејсбук ова она)
Имам докази од разговори од Skype, само сакав прво да пробам на добар начин да му објаснам дека тоа и него не му е во прилог. Може да добие казна ако ги пријавам доказите у полиција? Можам да направам printscreen или едноставно да ги копирам. И исто ме интересира ако го uploadira видеото дали може да се види од која ip адреса е пратено. Нека ми ги објасни некој работиве ако знае, не знам на кого да се обратам, ке полудам !!! :((

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Имам докази од разговори од Skype, само сакав прво да пробам на добар начин да му објаснам дека тоа и него не му е во прилог. Може да добие казна ако ги пријавам доказите у полиција? Можам да направам printscreen или едноставно да ги копирам. И исто ме интересира ако го uploadira видеото дали може да се види од која ip адреса е пратено. Нека ми ги објасни некој работиве ако знае, не знам на кого да се обратам, ке полудам !!! :((
дете гледај до тоа да недојде да се аплоадира. ако се аплоадира рачунај пола македонија го виде клипот одма.... бар такви вести се шират кај нас. фино лепо и културно кажи му да не си игра мн курташак зашо може да го јаде за сите пари а ако праша како објасни му слободно па нека се размисли 2 пати што ке прави... ако е паметен ке се повлече ако продолжи понатака трк у полициска станица... консултирај се со правник некој да му опнеш приватна тужба и ке видиш како ке се покае.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти се обидуваш на фин начин да го откачиш, фраеров почнал и да се заканува. Наместо да минеш несони ноќи од страв да не ја закачи снимката оди пријави го дека се заканува со објавување на приватен материјал. Копирај од скајп муабетот, испринтај го и правец во полиција. Тогаш ќе го прашам мајмунот дали во иднина ќе се заканува.
И кога ќе одиш во полиција дај им линк од темава, за секој случај утре да не се предомисли типов кој снима без знаење :)

R

Rockstar90

Гостин
дете гледај до тоа да недојде да се аплоадира. ако се аплоадира рачунај пола македонија го виде клипот одма.... бар такви вести се шират кај нас. фино лепо и културно кажи му да не си игра мн курташак зашо може да го јаде за сите пари а ако праша како објасни му слободно па нека се размисли 2 пати што ке прави... ако е паметен ке се повлече ако продолжи понатака трк у полициска станица... консултирај се со правник некој да му опнеш приватна тужба и ке видиш како ке се покае.
Знае он многу добро дека може да го јаде, не е глуп, а и не е тинејџер. Само ме нервира што се заканува и мисли дека така ке се исплашам и ке се видам со него. Ако му текне на некој уште нешто ве молам нека ми пише...

R

Rockstar90

Гостин
Ти се обидуваш на фин начин да го откачиш, фраеров почнал и да се заканува. Наместо да минеш несони ноќи од страв да не ја закачи снимката оди пријави го дека се заканува со објавување на приватен материјал. Копирај од скајп муабетот, испринтај го и правец во полиција. Тогаш ќе го прашам мајмунот дали во иднина ќе се заканува.
И кога ќе одиш во полиција дај им линк од темава, за секој случај утре да не се предомисли типов кој снима без знаење :)
Страв ми е да не дознаат моите или било кој друг, ќе се убијам ако дојде до такво нешто. Јас мислев да видам уште некое време како ќе се понаша и дали ќе продолжи со закани, да пробам да му кажам дека имам докази и дека ако продолжи така ќе го пријавам па да видам како ќе изреагира.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Страв ми е да не дознаат моите или било кој друг, ќе се убијам ако дојде до такво нешто. Јас мислев да видам уште некое време како ќе се понаша и дали ќе продолжи со закани, да пробам да му кажам дека имам докази и дека ако продолжи така ќе го пријавам па да видам како ќе изреагира.
епа баш обратно праиш. дај му уште сеа на знаење.. ако го стаи клипот на интернет касно ке ти биде за се.. тек тогаш ке те дознаат твоите

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Само да прашам, дали е кривично дело ако бившиот го испрати клипот на сегашниот или на родителите на девојката?

Јас мислам дека не е. Клипот бил консензуално снимен колку што разбрав...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Само да прашам, дали е кривично дело ако бившиот го испрати клипот на сегашниот или на родителите на девојката?

Јас мислам дека не е. Клипот бил консензуално снимен колку што разбрав...
Не би требало да е кривично дело доколку го сподели со приватно лице без надоместок...Тој се сјебал кога пишувал закани и уцени па може да заглави во затвор, инаку и тоа консензуално е тешко за докажување, освен ако нема Кодак ала Северина момент "мавни и на камерата" :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нападот е најдобра одбрана запомни. Додека ти живееш во страв он си го јачи егото. Така да наместо тебе да те боли глава дали ќе го злоуптреби видото него нека го боли. Никој нема да дознае, ем ќе го решиш на брза постапка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не би требало да е кривично дело доколку го сподели со приватно лице без надоместок...Тој се сјебал кога пишувал закани и уцени па може да заглави во затвор, инаку и тоа консензуално е тешко за докажување, освен ако нема Кодак ала Северина момент "мавни и на камерата" :D
Закани и уцени. Тоа ништо не значи. Може едноставно да прекине да ја контактира девојката, и без никаков надоместок да ги израдува родителите, сегачниот дечко, и сите воајери во Македонија...

O

Orion.

Гостин
Викаш може девојкава да излезе со став дека била присилена? Врз основа на кој доказ ќе го потврди тој факт? Нејзиниот збор против неговиот. А од друга страна,навистина би било тешко да се заклучи од самото видео дали е присилена или не:)

R

Rockstar90

Гостин
Нападот е најдобра одбрана запомни. Додека ти живееш во страв он си го јачи егото. Така да наместо тебе да те боли глава дали ќе го злоуптреби видото него нека го боли. Никој нема да дознае, ем ќе го решиш на брза постапка.
Да, значи само ќе му кажам да прекине со закани дека ги имам разговорите и дека ќе го пријавам.

R

Rockstar90

Гостин
Викаш може девојкава да излезе со став дека била присилена? Врз основа на кој доказ ќе го потврди тој факт? Нејзиниот збор против неговиот. А од друга страна,навистина би било тешко да се заклучи од самото видео дали е присилена или не:)
Не сакам да дојде до тоа да се пријавуваме или било што. Само не знам што да мислам, дали само се јача пред мене.. Реално мислам дека нема да се осмели да го направи тоа зашто е свесен за последиците, или само во афект ми збори зашто е очаен да се види со мене. Како и да е и он нема да помине добро, ако ништо друго барем по заканите. Иначе битен момент, имам видено дека има и други видеа и слики од други девојки ( или девојка ), не знам, кај него во телефон.

Kajgana Shop

На врв Bottom