Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Шо се кљофтиш море татар,тоа беше сарказам ако не примети,на твојон пост дека до 45та сте биле 6та економија у Европа. Незнам кој треба да се изнасмее дали ја или ти.
Тркалото се врти не се секирај,ке дојде пак нашето време.Кај и да е ке лапнете и вие банкрот па ке те прашам колкава плата ке зимаш и за што попрво ке ја дадеш.Не дека и сега не си мизерен.
Дали ке си жив до тогава :pos:

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Бев жив кога беше обратно,кога бевте мизерни цигани.а исто и ти.
Мизерни цигани не сме били, имаше 6-7г. тегоба, ама отмина. Може и газо да са си продали много Бугарки за да турат леб на масата, ама идентитет не са сменили како Македонците го прават. Колко и да ни навредувате толку по смешни станувате, оти кога поминем през центаро покраj агенциjата за Бугари во странство вриje от Македонци около неja.
И каде беше Македониjа през 90-тите по време на ембаргото без Бугариjа а?

Сега Македонецот се продава за една црвена :icon_lol:

Attachments

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Мизерни цигани не сме били, имаше 6-7г. тегоба, ама отмина. Може и газо да са си продали много Бугарки за да турат леб на масата, ама идентитет не са сменили како Македонците го прават. Колко и да ни навредувате толку по смешни станувате, оти кога поминем през центаро покраj агенциjата за Бугари во странство вриje от Македонци около неja.
И каде беше Македониjа през 90-тите по време на ембаргото без Бугариjа а?

Сега Македонецот се продава за една црвена :icon_lol:
па што се радуваш сега ти?малце ние сме горе малце вие па пак ние,така иде тоа,затоа не се радувај многу да не плачеш после.Уствари порадуј се дур можеш,после ке просиш.Сме издржале ние многу говнарии па ке ве издржиме и вас.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
па што се радуваш сега ти?малце ние сме горе малце вие па пак ние,така иде тоа,затоа не се радувај многу да не плачеш после.Уствари порадуј се дур можеш,после ке просиш.Сме издржале ние многу говнарии па ке ве издржиме и вас.
Никоj не се радува, ти ни нарекуваш "мизерни цигани сме били", денес вие Македонците не сте нешто по различно. Зошто е нужно навредуванjе?

Но има една огромна разлика, ние идентитетот нема да си го промениме с пасош от држава дека ни негира како нациja,език,култура и т.н. а вие баш това праjте. А плjuкате кон нас, ама jас нема да пишем дедо/баба и родители Срби или Македонци за пасош. Бил сам во странство, беше много трудно, со визна дозвола, со заем за авионски тикети и стан, тежка работа 14-16саата и т.н. ама пасош от држава дека ме негира не зимам. Ками ли па за кола.
Затова преди да плjукате кон нас се погледнете во огледало ;)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Никоj не се радува, ти ни нарекуваш "мизерни цигани сме били", денес вие Македонците не сте нешто по различно. Зошто е нужно навредуванjе?

Но има една огромна разлика, ние идентитетот нема да си го промениме с пасош от држава дека ни негира како нациja,език,култура и т.н. а вие баш това праjте. А плjuкате кон нас, ама jас нема да пишем дедо/баба и родители Срби или Македонци за пасош. Бил сам во странство, беше много трудно, со визна дозвола, со заем за авионски тикети и стан, тежка работа 14-16саата и т.н. ама пасош от држава дека ме негира не зимам. Ками ли па за кола.
Затова преди да плjукате кон нас се погледнете во огледало ;)
Што тропаш глупости море кои баба дедо бугари?Па што ако има двојно државјанство кога се знае зашто го зима,за работа или кола или да се исели од овде,за ништо друго. НИШТО! И јас да земам пасош цигански(бугарски) ке биде заради истите причини,не зашто се осеќам бугар јасно ти е?
Јас имам Словенечки пасош па не се осеќам како Словенец туку Македонец,И колата ја возам на Скопски таблици не на Словенечки.Битно е во душата како се осеќаш а не што пишува на лист хартија.
и не измислујте бајки,другар зема пасош цигански и само тој и неговите родители демек биле бугари и се осеќале ко такви,ни баба ни дедо ни никој друг.што значи нема врска,и тоа завршува тука,идните потомци нема да бидат бугари,пошто кога ке го искористам јас тој пасош за да отидам некаде, после тоа го фрлам у ВЦ шоља и пуштам вода,претходно нели бришеш гс со него. Пошто за тоа и служи,за еднократна употреба. Нешто како авионска карта у еден правец.
Нит јас не го менувам идендитетот,у секое време можам да се пишам Македонец,на личната карта ке ми пишува Македонец.Како што ми пишува и на Словенечката.
Џабе се пените овде сите и се лупате у гради кога вие сте тие искористените овде.
Ај сеа магла!

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Eпа еве ти(Username1) значи си пример за продажен и лицемерен Македонец и ова не е плjуканje, a реалноста.
Радувам се дека мислиш:"Битно е во душата како се осеќаш а не што пишува на лист хартија." Ама штом не може да видиш по далеко от носот си не дума добре за тебе.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Eпа еве ти(Username1) значи си пример за продажен и лицемерен Македонец и ова не е плjуканje, a реалноста.
Радувам се дека мислиш:"Битно е во душата како се осеќаш а не што пишува на лист хартија." Ама штом не може да видиш по далеко от носот си не дума добре за тебе.
Што ме прави мене продадена душа? тоа што имам Словенечки пасош? па што сум бил јас крив што сум го наследил од родителите?
Продадена душа не е тој што извадил цигански пасош за подобро утре,за да егзистира у животот,
продадени души се тие ко неколку овде на форумов кои се Македонци а ја величат Бугарија колку била ова она,добра,перспективна,нудела можности.
Јас ја почитувам Словенија ама никогаш не сум ја погазил Македонија и не ја плукам.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Dobro ajde vaka da prevedeme vie ste da receme bugarce i rodeni ste tamu so ke napravite ako nekoj Bugar saka da ima makedonski pasos .

L

Luki Junior

Гостин
ништо нема да му речат.. Шом сака да биде “Маке“, нека биде “Маке“... У Бугарија потајно сите се палат на “Макета“... Нешто како Јети сме.... Урбани легенди...

B

Black Guard

Гостин
Чекајте бре пола влада а и премиер беше со Бугарско државјанство а и сега има неколку Бугари министри а имаме и Судии,Доктори-зошто па јас да не извадам???

Јасен бев уште 99 требаше да се забрани Двојно Државјанство освен ако е стекната со раѓање во Х држава на пример србија-така да овде е оправдано и Српско и Македонско државјанство.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Ако мислите дека тоа ќе ви го промени животот на подобро зошто да не (така прават сите од пејачи, политичари, функционери, фудбалери, до обични економски загрозени граѓани)??
И јас мислам да извадам еден.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Извадете сите пасоши ако сакате, ама после като речеме, во Македониja нема Македонци, а етнички Бугар нема да ми се палите!
Пример:Македониja сака во ЕУ и НАТО, епа аjде тогава признаjте бугарско малцинство во МК, отворете бугарски училишта, именуваjте улици на Бугари, направете бугарска цр'ква и тогава ке ви подкрепи државата Бугариjа. Оти мила Европска комисио за човекови права или каква и да било комисиja гледај пописот,во Македониjа има 50 000-100 000 или 300 000 етнички Бугари кои са 5-7-10-20% от целокупното населениjе. И што праите тогава мили Македонци,ке плjукате :"ама мене ова пасош ми е само за екеномски потреби" :pos:
Продолжуваjте да сте ко штрауси во песок, ама после нема никоj друг да е виновен, само вие.
И сите тие што сте со Бугарски пасоши сте моj сонародници и бракjа :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom