Булевар УЧК и Џемо Хаса наместо досегашните имиња во Гостивар

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Амнестијата е потврдата дека тоа што го правеле во војната било правилно.

Знаеш и ти дека нема никаква законска пречка да се именуваат улиците по припадниците на ОНА. Тоа го овозможи амнестијата од 2001ва.
Амнестијата не е амнезија Дарданчо.
Еве што правеле УЧК-ите и кажи ми дали една конвенција или закон го оправдуваат ова?
Не би ти препорачал да отвориш ако имаш слабо срце!
Дали ти би се согласил некоја улица да носи име на крвник кој направил нешто вакво? Ако се согласуваш тогаш го оправдуваш тоа, а со самото тоа не си човек! Повеќе имаш тука!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Еве што правеле УЧК-ите и кажи ми дали една конвенција или закон го оправдуваат ова?
Не би ти препорачал да отвориш ако имаш слабо срце!
Дали ти би се согласил некоја улица да носи име на крвник кој направил нешто вакво? Ако се согласуваш тогаш го оправдуваш тоа, а со самото тоа не си човек! Повеќе имаш тука!

Дарданот нема да ти одговори,џабе ти е.Тој смета дека учките се исклучени од судски прогон и имуни на меѓународните конвенции за воени злосторства па кај си сака си кака.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ова е само почеток, за некоја година ќе бараат оделување на дел од западна Македонија и ако сме со ваква "тендер влада" и ќе ја добијат.

Таман бар ќе си ставиме споменик од Тетови и Гостивар на плоштад да се сеќаваме на нив

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Вадете пушките, не иде вака ова. Или не останаа мажи во оваа држава?
ги чуваме за злочас......
--- надополнето: 13 септември 2012 во 17:03 ---
Амнестијата е потврдата дека тоа што го правеле во војната било правилно.

Знаеш и ти дека нема никаква законска пречка да се именуваат улиците по припадниците на ОНА. Тоа го овозможи амнестијата од 2001ва.
ова совеста зборува од тебе или некоја програма е ?! не се резили и не створај непријатели,биди си добар сосед и муслиман,уживај ги сите права во твојата родена држава,почитувај ако сакаш да бидеш почитуван,допринеси конечно еднаш нешто во животот место да уживаш во деструкцијата.............ич немам против да именувате некоја улица - Енвер Хоџа,ама некако тоа име не ви е омилено.....

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Од кога е правилно да се врзуваат работници и разнесуваат?Или да се малтретираат и сакатат?Или да исклучуваат град од вода?Го пишува тоа во некоја меѓународна конвенција?
Дали ти би се согласил некоја улица да носи име на крвник кој направил нешто вакво? Ако се согласуваш тогаш го оправдуваш тоа, а со самото тоа не си човек!

Така и јас велам ... Амнестијата е посилна од амнезијата.

Амнестијата не е само простење на гревовите , туку и нивно заборавање.

Амнестија + ресоциализирање = улица во Гостивар носи име на припадник на УЧК.

Иначе не можеш да му речеш на бивш припадник на УЧК : А бе дечко не можеме ние да те примиме во полиција , пошто си бил во УЧК ... во ред дека си амнистиран , ама мене не ме фатила амнезија.

Амнезијата или неамнезијата е твоја лична работа , законите немаат работа со тоа.

Не се мачете за џабе , пошто не сте во право.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Sto se krivi oni..... baraat , zimaat , dobivaat , grabaat . Koga nema vo drzavava koj da gi spreci site bez jajca normalno deka ke praat so sakaat , i jas sakam tuka na forumov da napisam milion pogrdni zborovi sega za niv no ima nekoj sto kontrolira i zabranuva :confused:a tie kaj nas so treba vo drzavata da kontroliraat :sleep:spijat i se kodosi potplateni ...........

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Иначе не можеш да му речеш на бивш припадник на УЧК : А бе дечко не можеме ние да те примиме во полиција , пошто си бил во УЧК ... во ред дека си амнистиран , ама мене не ме фатила амнезија.

Амнезијата или неамнезијата е твоја лична работа , законите немаат работа со тоа.

На Јаќим да му се даде улица.

Ама тоа откако ќе му се изрече ослободителна пресуда.

Dardan-ia Кој дел од меѓународни документи за воени злосторства не ти е јасен?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ако не важи Бадинтер за Македонците во Гостивар,Тетово,Чаир ,зошто да важи за Албанезите во Собранието???Како бре го дозволивме ова,само Албанезиве да имаат право на Бадинтер и да си играат мајтап со македонската држава во Собранието??

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Споредете ја нашата генерација со генерацијата на нашите дедовци...замислете што би се случувало они да биле тука сега место нас.....делумно е крива политиката што се води во последниве 15 години во Македонија што доведува до апатија за тоа што се случува...но според мене поголемата кривица е во самите нас. Ние ја кроиме иднината за нашата држава а и нашата иднина ... како ќе живееме за 10 години зависи од нас....така да...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Реално гледано , припадниците на ОНА се амнестирани , чисти се према законите.

Со тоа значи нема никаков проблем со нивно назначување за државни функсионери , вработување во полиција-армија , па дури и со именување на улици према нивните имиња.

Тоа може да предизвика кај македонците незадоволство од субјективни причини , но законски проблеми со тоа нема.

Наше е да дискутираме за тоа дали промените се законски. (почитување на процедурите)
ОК, а што е со улица која го носи името на Џемо Хасо, кој колел, силувал, Македонци?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811

Aj majkata....Ondah da vi mavnime edno etnicko cistenje ko srbite.....posle ke placime pred evropa i op Amnestija ...brisi se....Vazi li taka.....
"Амнестијата не е само простење на гревовите , туку и нивно заборавање."
Ke ve nema od nasava drzava...nema da postoite ...nie najsrekni....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
секој ден ново шпонско име.. денес школо утре улица задутре нешто поголемо.... додека не земеме пушки ( ние македонците ) и да се избориме за нашата држава и за НАШИТЕ ПРАВА ние ке бидеме граѓани од втор ред како што сме моментално сега.
сва среќа (за албанците несреќа ) што сме сеуште мнозинство.. да бевме малцинство до сега којзнае кај ке бевме. кој во србија кој германија кој ваму кој таму... све бегалци - ај за некоја година ке биде и тоа 100%

Kajgana Shop

На врв Bottom