Како да го остварам правото за здравствено осигурување?

• Креатор на темата Креатор на темата TDM
  • Време на започнување Време на започнување

TDM

Член од
5 јули 2012
Мислења
67
Поени од реакции
11
Што е потребно за да го остварам правото на здравствено осигурување, за студент (Магистрант) запишан во учебната 2011/2012 година?
Имено, потврдата за упис на факултетот за последниот семестар е за учебната 2011/2012 година.
Таквата потврда не ми ја признаваат од ФЗО, и велат дека требало за 2012/2013, но работата е во тоа што тогаш јас нема да бидам студент (поточно имам право да магистрирам до Март 2013).
Проблемот е што досега се водев на осигурувањето на мојот родител, кој е вработен и на кога фирмата му плаќа придонеси. Сега ни тој неможе да земе прави картони, затоа што јас не сум однесол потврда за учебната 2012/2013.

Што е потребно да направам ?

Што е потребно за да го остварам правото на здравствено осигурување, за студент (Магистрант) запишан во учебната 2011/2012 година?
Имено, потврдата за упис на факултетот за последниот семестар е за учебната 2011/2012 година.
Таквата потврда не ми ја признаваат од ФЗО, и велат дека требало за 2012/2013, но работата е во тоа што тогаш јас нема да бидам студент (поточно имам право да магистрирам до Март 2013).
Проблемот е што досега се водев на осигурувањето на мојот родител, кој е вработен и на кога фирмата му плаќа придонеси. Сега ни тој неможе да земе прави картони, затоа што јас не сум однесол потврда за учебната 2012/2013.

Што е потребно да направам ?

Ќе одеш во ФЗО и ќе се пријавеш како невработен

Како да се пријавам како невработен, кога како студент не спаѓам во катероријата на невработени?
Еднаш пишуваш дека нема да бидеш студент, еднаш дека си студент. :confused:
Еве, имаш телефон за да си прашаш.

Еднаш пишуваш дека нема да бидеш студент, еднаш дека си студент. :confused:
Еве, имаш телефон за да си прашаш.

Напишав дека нема да бидам студент од наредната година.
А сега уверението ми важи до Септември 2012, а Септември не е последниот месец од 2012г.

Напишав дека нема да бидам студент од наредната година.
А сега уверението ми важи до Септември 2012, а Септември не е последниот месец од 2012г.
Како и да е, јави се, прашај и пиши што си направил, можеби некому ќе му биде исто така од корист ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom