Оливера Наковска Бикова со светски рекорд и златен медал на Параолимпијадата!

Статус
Затворена за нови мислења.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Не сум изненаден затоа што пред заминувањето во Лондон имаа најавено нашите двајца претставници дека одат на медал, само кај нас едвај кој и да виде дека и воопшто учествуваме.Честитки за златниот медал, и нека земат пример нашиве не-параолимпијци а не само да кукаат како немале услови и крив им бил Циле-МОК што не обезбедиле пласман.
Инаку не е прв медал за Македонија на Параолимпијада, во Атина 2004 Ванчо Каранфилов исто со воздушен пиштол освои сребрен медал а 1992 како независен учесник златото го освои Бранимир Јовановски.Не бива за стрелање.:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Срцето ми трепери од радост,најозбилно.
Инаку ако може да прашам,што е хендикепот на таа со hijab-от?
Едната нога и е подолга од другата.
--- надополнето: 1 септември 2012 во 01:21 ---
Него стварно алал да им е на луѓево, вчера еден без раце пливаше грбно :S Јас, што тренирам цел живот не можам да пливам грбно, катастрофа сум у таа дисциплина , тој без раце пливаше :cuc: Овие луѓе се херои, сите, од еден до последен,

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
браво, конечно некој од Македонија да фати злато :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
30
Поени од реакции
5
Секоја чест, нека земаат луѓето пример од неа. Дефинитивно е наша најдобра спортистка и заслужува пречек. Браво, браво, браво!!!

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Одличен пречек за Бикова во Битола. Штета само што кога таа бараше подобри услови пред 3-4 месеци ни градоначалник ја слушна ни ништо а сега сите се сликаат со неа. Да се надеваме дека ќе го исполнат ветувањето што и го дале вечерва за подобри услови.
Порачала дека време за одмор нема и уште од следната недела ќе се подготвува за во Рио (y)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.923
Поени од реакции
16.193
Одличен пречек за Бикова во Битола. Штета само што кога таа бараше подобри услови пред 3-4 месеци ни градоначалник ја слушна ни ништо а сега сите се сликаат со неа. Да се надеваме дека ќе го исполнат ветувањето што и го дале вечерва за подобри услови.
Порачала дека време за одмор нема и уште од следната недела ќе се подготвува за во Рио (y)
Мислам дека пред некој ден дадоа изјава, демек може и да се натпреварува на ОИ, а не само на ПОИ .. ќе направеле напори и за таму.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Мислам дека пред некој ден дадоа изјава, демек може и да се натпреварува на ОИ, а не само на ПОИ .. ќе направеле напори и за таму.
Уф дај Боже за ова, им текнало конечно да запнат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom