Поранешен војник на УЧК раскажува за вадењето органи во Косово

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Наводно е се додека србите не извадат друг сериозен доказ , освен тоа на наводен сведок , кој со кујнски нож вадел органи за трансплантација :tapp:
Стварно бе види ги што глупости зборат...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Србите немаат право да бидат жртви, а
Чекај малце, немаат право да бидат жртви, значи во ред е да им се вадат органите на обични луѓе кои си го живеат својот живот и гледаат да преживеат? Тоа што Милошевиќ беше гад, кој не само што ја скара Србија со соседите, туку и направи штета на сопствениот народ (а од тоа полошо не може да биде), тоа што одредени монструми правеа тоа што правеа не значи дека после тоа е дозволено да се измачуваат невини Срби, невини мажи, жени, деца. Тој што правел злосторства, тој треба да биде максимално казнет, а не да стигматизираш цел еден народ кој само сака да продолжи да живее.

Не ми е гајле кој го држи стапот, ножот, пиштолот, скалперот и останатите оружја. Се додека убива/измачува невини луѓе е монструм кој треба најстрого да биде казнет и суштество кое ќе предизвикува најдлабок презир кај мене.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Друже не се свесен колку народ од МК верува дека овие планинците се мирољубив народ.
Дури и кога беше масакарот на децата , имаше Македонци ( и тоа значителен број ) кој викаа дека албанците не се криви , дека овоа е намештаљка против нив, они се мирни и паметни итн ...
Глумат лудило бе, демек ние размислуваме различно од толпата, со понапредни мислења сме и не генерализираме. Да ги пуштам 3-4 дена да се шеткаат низ нивни маала да го прашам дали истото ќе го викаат.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 14:29 ---
Чекај малце, немаат право да бидат жртви, значи во ред е да им се вадат органите на обични луѓе кои си го живеат својот живот и гледаат да преживеат? Тоа што Милошевиќ беше гад, кој не само што ја скара Србија со соседите, туку и направи штета на сопствениот народ (а од тоа полошо не може да биде), тоа што одредени монструми правеа тоа што правеа не значи дека после тоа е дозволено да се измачуваат невини Срби, невини мажи, жени, деца. Тој што правел злосторства, тој треба да биде максимално казнет, а не да стигматизираш цел еден народ кој само сака да продолжи да живее.

Не ми е гајле кој го држи стапот, ножот, пиштолот, скалперот и останатите оружја. Се додека убива/измачува невини луѓе е монструм кој треба најстрого да биде казнет и суштество кое ќе предизвикува најдлабок презир кај мене.
Според нивно размислување, коа некој ќе ми каже за злосторствта во Хрватска, јас треба да речам Немаат право Хрватите да бидат жртви, знаеш Јасеновац, Стара градишка усташите што праеле? Како смеат жртви да бидат? :tapp:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Чекај малце, немаат право да бидат жртви, значи во ред е да им се вадат органите на обични луѓе кои си го живеат својот живот и гледаат да преживеат?
Не , не е во ред. Како што не е во ред после 10 години од војната да му текне некому дека во Албанија имало болница каде се ваделе органи , во една куќа пред распаѓање.

Судот во Хаг собираше докази за секое големо злосторство, меѓу кои покрена обвинение против големите команданти Харадинај и Љимај , и над неколку други.

Значи не ги поштетија ни нив.

Зошто веруваш дека би ги поштетиле за вадење органи ?

Тоа што Милошевиќ беше гад, кој не само што ја скара Србија со соседите, туку и направи штета на сопствениот народ (а од тоа полошо не може да биде), тоа што одредени монструми правеа тоа што правеа не значи дека после тоа е дозволено да се измачуваат невини Срби, невини мажи, жени, деца.
И тебе те прашувам : знаеш ли колку лица поминале низ таа “болница“ ? и во кој период е направено тоа.

Тој што правел злосторства, тој треба да биде максимално казнет, а не да стигматизираш цел еден народ кој само сака да продолжи да живее.

Ако одиме по тоа дека треба да биде казнет секој што правел злосторства , мислам дека Србија нема да се сложи.

Нема да им останат мажи во Србија , многу ќе им завршат во затвори.

Приказната за вадење органи зеде крај , чим човекот кој имаше слободни раце да истражува , не пронајде ништо.

А сега што после некоја година им текна на србите да ја актуелизираат приказната , тоа е привлекување внимание од вчерашниот настан на Косово , каде делагации од дестина значајни земји беа на свеченоста на “официјално“ прогласување независност.

Да ги чуеше и ти тие вчерашни говори на Приштина од странските дипмомати , богами ќе сватеше зошто вчера на Србија и требаше непознат сведок.

Тешко им е , јас ги сваќам.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Дарди,ако навистина испадне дека ОВК вадела органи на срби дали ќе ја осудиш ОВК?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Глумат лудило бе, демек ние размислуваме различно од толпата, со понапредни мислења сме и не генерализираме. Да ги пуштам 3-4 дена да се шеткаат низ нивни маала да го прашам дали истото ќе го викаат.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 14:29 ---

Според нивно размислување, коа некој ќе ми каже за злосторствта во Хрватска, јас треба да речам Немаат право Хрватите да бидат жртви, знаеш Јасеновац, Стара градишка усташите што праеле? Како смеат жртви да бидат? :tapp:
А бе кога ќе тргне човек така да размислува, ни Германците, ни Италијанците, ни сите што се бореле на страна на фашизмот немаат право да бидат жртви. Или пошо Русите го имаа Сталин, кој што сака може да прави со нив...:tapp::tapp::tapp::tapp: Логика, нула. Кога ќе видиш ќе излезе дека речиси ниеден народ во Европа нема право да биде жртва, пошто поголемиот дел од нив војувале, освојувале и слично.

Да, јас сум за секој злосторник да биде максимално казнет, ама не и да се истураш врз невини жртви кои ниту сакале да војуваат, ниту пак се замарале со такви работи и да им вадиш срце, бубрег и останати органи. Па живи суштества се бе мамето...

Не сфаќам зошто злосторниците, убиците, малтретирачите, монструмите не се убијат меѓу себе и меѓу себе да си вадат органи и да го остават чесниот и обичен народ да си живее на мира!!!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Остави го,во мозокот му е всадено да го штити својот сој,па дури и по цена ако неговиот сој правел злодела врз цивили.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
leandra вели дека до мене била кривицата , јас не сум признал , а како да признаам кога нема ни докази ни судски процес ?
Ма ни судски процес не помага кај вас, веднаш невини се во притвор пикнати, браќата со знамиња шетаат по улица, се клечи пред Американска амбасада, ред сзи ред мрсоле.
Што има да признаваш бе дарди вие невини жртви, вас сите ве тепаат, ве убиваат, ве мразат... Ах како нема ден да дојде кај Американците да нападнете абе живеам за тој ден кога ќе ви се сврти тркалото, тогаш ќе те прашам во што ќе веруваш.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Мене докази ми се 15.000 убиени албанци , и 1800 исчезнати. (во која болница завршиле овие 1800 ?)
Најверојатно во вашите органо вадечки :) Пошто не им било битно нив дали е Србин или Албанец, иако се преферирало Србин да е, изглеа поквалитетни органи имаме.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Кога на Дарданија му кажуваш што правела ОНА/УЧК тој се вади со Србите што правеле.
Ни србите не се цвеќиња. Овде правиме муабет што правеле УЧК на неалбанците. Истото го прави и УЧК на оваа територија. Сеуште не се знае каде се киднапираните македонци од 2001ва. Тоа дава сомнеж дека се искористени како донатори за човечки органи. Тука е и клиниката Медкус во приштина.
Исто како да гледам прес на телевизија од ДПМНЕ, и одма контра прес на СДСМ.

УЧК е само доброорганизирана банда кој е доброплатена за убивање, растурање на дрога, шверц, етничко чистење. Или тоа модерно се нарекува "човечки права".

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Дарди,ако навистина испадне дека ОВК вадела органи на срби дали ќе ја осудиш ОВК?
Crazy in Love , и за тебе важи објаснувањето :

Секако ги осудувам , и не знам од кај некои разбраа дека јас подржувам убиства над србите , пошто србите убиле албанци.

Најдобрата казна што ја добија србите за нивните дела , за мене е независноста на Косово.

А нивните убијци нека ги остават на слобода , тоа за нив ќе биде полошо , денеска во Србија слободно се шетаат : убиец , силувач , лопов , изнудувач , изживувач ... (оние кои делуваа на Косово)

Истите тие потоа им станаа мафија , им убија премиер , убиваат срби ...

Но констатацијата останува , злоделата на србите не се мерат со тие на албанците.

Ама баш ич , ни приближно.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Но констатацијата останува , злоделата на србите не се мерат со тие на албанците.

Ама баш ич , ни приближно.
Не ме зезај, злодело е злодело.
Секој што убива/малтретира/измачува невин човек е монструм, без разлика на тоа на која национална група припаѓа. Не е поентата да се мерат злоделата, не е поентата да се вели: Еј, тие убија 10 луѓе помалце. Поентата е да надвладее здравиот разум и конечно обичните луѓе да бидат оставени на мир, заради тоа што тие највеќе страдаа, а политичарите профитираа.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Јас сеуште не можам да разберам како можете со овој Дардан да се разберете? Зашто пробувате уопште? Абе за него Албанците се НАЈМИЛ народ шо никад мравка не би згазиле,ај ви се молам дај не го прашувајте више коа ќе видам дека одговорил на ваше прашање цревата ми се превртуваат..

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Dardan-ia Јапонија во Втората Светска војна имаше извршено доста воени злосторства врз кинезите,филипинците,индонежаните,тајланѓаните и други народи од источна и југоисточна Азија. САД им фрли 2 нуклеарки. Тие 2 нуклеарки згаснаа животи на преку 200 000 цивили, не војници, цивили. Јапонски генерали и старешини беа судени за своите дела. За нуклеарките никој не одговара.

Kajgana Shop

На врв Bottom