Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако можите некој во порака да ми пратите линк каде можам да симнам некој добар Windows 7 i Windows Xp. 7ката ми треба 64 бит а xpto 32 бит. По можност да се поново апдејтирани, бидејќи симнав 5 различни од торенти и 7ките не можам да ги регистрирам на секој месец мора преинсталација исто и xpto и се од пред година и пол.

И совет на компјутер со
Intel Pentium 2,8 Ghz procesor
Motherboard Asus P4PE2-X Series
Nvidia Ge Force 6200
1 GB ram DDR1
160 GB hard disk od koi 15 na C kade sto mi e windowsot i ostanatite na D so malku free space na D hardot mi e Full, spored vas dali e podobro na ovaa konfiguracija da instaliram Windows 7 ili Windows Xp. Dosega na nego imav Xp.​

Постои ли опција Windows7 ultimate без ништо да се брише сите програми да си функционираат само да се префрли во Windows7 profesional

Друже дај не трескај више глупости микрософт кажува дека е можно, незнам во што не убедуваш тука сите ти можеш ли на windows 98 да ставиш 4 gb рам ?
никаде и никого не убедував за Вин98 ...муабетот ми беше за Виндовс 7 (како што можеш да видиш од сликата ... кај виде на сликата Виндовс 98) ... ако не сакаш да си ги прошириш знаењата, не ми репилицирај напразно со муабети не е можно и крај ... џабе имаш хакер во никот ...

никаде и никого не убедував за Вин98 ...муабетот ми беше за Виндовс 7 (како што можеш да видиш од сликата ... кај виде на сликата Виндовс 98) ... ако не сакаш да си ги прошириш знаењата, не ми репилицирај напразно со муабети не е можно и крај ... џабе имаш хакер во никот ...

Ти на слики ли веруваш ?

Physical RAM limit
The maximum amount of physical RAM in a PC that Windows 98 and Windows Me supports is 1.5 GB

If your computer has more than 1.5 gigabytes (GB) of memory (RAM), the computer may reboot continuously when you try to start Windows Millennium Edition (Me) or Windows 98.
Or, when you try to install Windows Me or Windows 98 with more than 1.5 GB of RAM installed, Setup may stop responding (hang) or reboot continuously.
извор
Еве ако некој знае англиски ќе си преведи несакам да преведувам... За муабетот со старите системи... кој не се во NTx.x платформа.

Daj be kazete kako da izbrisam access denied fajlovi?

1.Симни овде. После инсталацијата(може и рестарт ќе треба да мавнеш) со десен клик на фајл имаш опција Unlock и потоа Delete.

2. Влези во сејф мод(стискај F8 при бутирање) и избриши што сакаш.

Daj be kazete kako da izbrisam access denied fajlovi?
Без ништо да инсталираш...
Ubuntu live CD, препорачувам Knoppix live CD!

хе хе хе... виндовсот го лечиме со линукс...:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom