Студирање во Словенија

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
So kolku poeni te primija ako ne e tajna posto planiram kako 2 ili 3 izbor da pisam i jas biohemija ako ne bidni nisto za na stomatologija inace planiram salam da se stegnam za matura samo angliski mi e strav za drugite se nadevam deka ke mi se 5 a inace sredno sum zaben tehnicar so mislam deka ke mi pomogne plus... fala vi za informaciite :)
Па ја тука на упис имав 99,009 за таму не знам како се пресметуваат али мислам дека е обратно од кај нас ( кај ни ве 40% успех од 1-4,а 60% матура,кај нас обратно)

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Дали мора во барањето за виза да стои точната адреса на живеење во Словенија?

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Кога се уписите за постдипломски и дали примат со слаб просек ?

D

Drima94

Гостин
Па ја тука на упис имав 99,009 за таму не знам како се пресметуваат али мислам дека е обратно од кај нас ( кај ни ве 40% успех од 1-4,а 60% матура,кај нас обратно)
јас имам разбрано дека 40 % бил успехот само од трета и од четврта година и 60 % матурата o_O

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
јас имам разбрано дека 40 % бил успехот само од трета и од четврта година и 60 % матурата o_O
Да да грешка 3-4 година само а иначе не се гледаат перцентилите таму пошо ја имам 100 бода по нивен систем.

Член од
8 јули 2012
Мислења
19
Поени од реакции
4
ај со среќа тебе шо те примија па кажи искуство од студентскиот живот-како е што е сместување храна џепарлак . А и да те прашам за јазкиот . Дали го учеше оваа година и дали треба некој документ дека знајш словенски или???
--- надополнето: 13 септември 2012 во 21:24 ---
Да да грешка 3-4 година само а иначе не се гледаат перцентилите таму пошо ја имам 100 бода по нивен систем.
ај со среќа тебе шо те примија па кажи искуство од студентскиот живот-како е што е сместување храна џепарлак . А и да те прашам за јазкиот . Дали го учеше оваа година и дали треба некој документ дека знајш словенски или???

Член од
22 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
2
Дечки, да ве поздравам и јас, да ви честитам на сите примени и со среќа нека ни е ;) Ме примија и мене, сега знаете како е, средување документи, како и до сега што беше за упис, а и повеќе дури.. Сакав да ве прашам заедно со потребните документи во словенечката амбасада која апликација точно ја пративте? Да не е случајно оваа, пишува дека е за долготраен престој? :unsure: http://www.mzz.gov.si/fileadmin/pageuploads/konzulara/Obrazci/OBRAZEC_-_ZTUJ_-_VLOGA-SI-EN.pdf
Кога се јавив во амбасадата ми рекоа молба за апликација, член 44, ама кога ја барав вака на интернет, не можев да најдам... До каде сте вие со подготовките? :)

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Кога се уписите за постдипломски и дали примат со слаб просек ?
Ајде бе дајте некое инфо гледам информирани сте кога се уписите за постдипломски? или ова само за додипломски е, гледам има 3 уписен рок а за постдипломски ништо...

Фала однапред

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Барам цимер/цимерка. Веќе сме 3 души ни фали уште 1 за во Љубљана.

Член од
23 септември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дечки дали знае некој како е за постдипломски или докторски студии на правен факултет во Словенија? Слушнав дека наводно постдипломските студии биле бесплатни за македонци ама не знам колку е веродостојна инфорацијава :) Би ве замолила ако некој знае да каже :)

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Дечки дали знае некој како е за постдипломски или докторски студии на правен факултет во Словенија? Слушнав дека наводно постдипломските студии биле бесплатни за македонци ама не знам колку е веродостојна инфорацијава :) Би ве замолила ако некој знае да каже :)
За тоа дека е бесплатно сум сигурен 10000% бидејќи прочитав на некоја страна..

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
До каде сте словенци, допливавте навака? Ајде дајте некое инфо :)

Член од
11 август 2011
Мислења
45
Поени од реакции
2
Се на се, со сместување, храна, џепарлак, факултетски трошкови во Љубљана, отприлика колку пари ве фаќа месечно?

Член од
14 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
1
Знаете ли дали има факултет за психологија на универзитетот во Љубљана бидејќи не можам да најдам ништо на страната :(

Kajgana Shop

На врв Bottom