Студирање во Словенија

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
So kolku poeni te primija ako ne e tajna posto planiram kako 2 ili 3 izbor da pisam i jas biohemija ako ne bidni nisto za na stomatologija inace planiram salam da se stegnam za matura samo angliski mi e strav za drugite se nadevam deka ke mi se 5 a inace sredno sum zaben tehnicar so mislam deka ke mi pomogne plus... fala vi za informaciite :)

Па ја тука на упис имав 99,009 за таму не знам како се пресметуваат али мислам дека е обратно од кај нас ( кај ни ве 40% успех од 1-4,а 60% матура,кај нас обратно)

Дали мора во барањето за виза да стои точната адреса на живеење во Словенија?

Кога се уписите за постдипломски и дали примат со слаб просек ?

Па ја тука на упис имав 99,009 за таму не знам како се пресметуваат али мислам дека е обратно од кај нас ( кај ни ве 40% успех од 1-4,а 60% матура,кај нас обратно)
јас имам разбрано дека 40 % бил успехот само од трета и од четврта година и 60 % матурата o.O

јас имам разбрано дека 40 % бил успехот само од трета и од четврта година и 60 % матурата o_O

Да да грешка 3-4 година само а иначе не се гледаат перцентилите таму пошо ја имам 100 бода по нивен систем.

ај со среќа тебе шо те примија па кажи искуство од студентскиот живот-како е што е сместување храна џепарлак . А и да те прашам за јазкиот . Дали го учеше оваа година и дали треба некој документ дека знајш словенски или???
--- надополнето: 13 септември 2012 во 21:24 ---
Да да грешка 3-4 година само а иначе не се гледаат перцентилите таму пошо ја имам 100 бода по нивен систем.
ај со среќа тебе шо те примија па кажи искуство од студентскиот живот-како е што е сместување храна џепарлак . А и да те прашам за јазкиот . Дали го учеше оваа година и дали треба некој документ дека знајш словенски или???

Дечки, да ве поздравам и јас, да ви честитам на сите примени и со среќа нека ни е ;) Ме примија и мене, сега знаете како е, средување документи, како и до сега што беше за упис, а и повеќе дури.. Сакав да ве прашам заедно со потребните документи во словенечката амбасада која апликација точно ја пративте? Да не е случајно оваа, пишува дека е за долготраен престој? :unsure: http://www.mzz.gov.si/fileadmin/pageuploads/konzulara/Obrazci/OBRAZEC_-_ZTUJ_-_VLOGA-SI-EN.pdf
Кога се јавив во амбасадата ми рекоа молба за апликација, член 44, ама кога ја барав вака на интернет, не можев да најдам... До каде сте вие со подготовките? :)

Кога се уписите за постдипломски и дали примат со слаб просек ?
Ајде бе дајте некое инфо гледам информирани сте кога се уписите за постдипломски? или ова само за додипломски е, гледам има 3 уписен рок а за постдипломски ништо...

Фала однапред

Барам цимер/цимерка. Веќе сме 3 души ни фали уште 1 за во Љубљана.

Дечки дали знае некој како е за постдипломски или докторски студии на правен факултет во Словенија? Слушнав дека наводно постдипломските студии биле бесплатни за македонци ама не знам колку е веродостојна инфорацијава :) Би ве замолила ако некој знае да каже :)

Дечки дали знае некој како е за постдипломски или докторски студии на правен факултет во Словенија? Слушнав дека наводно постдипломските студии биле бесплатни за македонци ама не знам колку е веродостојна инфорацијава :) Би ве замолила ако некој знае да каже :)

За тоа дека е бесплатно сум сигурен 10000% бидејќи прочитав на некоја страна..

До каде сте словенци, допливавте навака? Ајде дајте некое инфо :)

Се на се, со сместување, храна, џепарлак, факултетски трошкови во Љубљана, отприлика колку пари ве фаќа месечно?

Знаете ли дали има факултет за психологија на универзитетот во Љубљана бидејќи не можам да најдам ништо на страната :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom