Не е малку рано за Манаки? Инаку карти имаш на шалтерот во Домот на Културата во Битола, јас бев на 2-3 проекции и скоро никогаш салата не беше полна, освен за отворањето и затворањето, каде што картите беа по 300 денари а и не даваа на секој.Прашањето ми е многу едноставно: Како да дојдам до карта за Манаки во Битола, се купува негде, преку спонзори или?
Однапред фала
Истово се прашував!Прашањето ми е многу едноставно: Како да дојдам до карта за Манаки во Битола, се купува негде, преку спонзори или?
Однапред фала
Па и не е баш рано, оваа година 33-тото издание на Манаки под мотото "Продолжи да создаваш" ке биде од 15 до 21 Септември (15 Септември отворање со Трето Полувреме на Дарко Митревски, а 21 Септември затворање со Балканот не е мртов на Александар Поповски)
Картите може да се купат на шалтер во Домот на Културата, цената неколку години наназад е 50 ден (освен на отворањето и затворањето), а за студенти е бесплатно
Минатата година имаше добри филмови, ги гледавме Melancholia, Buried, Rango, ќе видиме како ќе се покажат оваа година
Не е малку рано за Манаки? Инаку карти имаш на шалтерот во Домот на Културата во Битола, јас бев на 2-3 проекции и скоро никогаш салата не беше полна, освен за отворањето и затворањето, каде што картите беа по 300 денари а и не даваа на секој.
Ееее сега ај да нема разлика, отворање на фестивал е, имаш премиера, црвен тепих, камери ова она, не можи да е 50 денари и тогаш Не знам точно колку ке бидат картите за отворањето, и првата проекција на "Трето Полувреме" ама за втората проекција во 23:00, истиот ден, цената е 150 денари. Понатаму најверојатно ке тераат со 50 ден картата како и секоја година и да, неколку години наназад за студенти е бесплатно, требаше да носиме индекс, најсериозно, како е можно сега прв пат да слушате дека е слободен влез за студентиИстово се прашував!
Како сега некои карти 50 а некои 300? Не верувам да има толкава разлика во цените, ипак е реномиран фестивал али не би требало?! А може ли некаде да се прочита детален распоред кога започнуваат проекциите? За студенти од УКИМ бесплатно ли е? Сериозно прашувам треба ли легитимација и индекс да се понесе?
Ееее сега ај да нема разлика, отворање на фестивал е, имаш премиера, црвен тепих, камери ова она, не можи да е 50 денари и тогаш Не знам точно колку ке бидат картите за отворањето, и првата проекција на "Трето Полувреме" ама за втората проекција во 23:00, истиот ден, цената е 150 денари. Понатаму најверојатно ке тераат со 50 ден картата како и секоја година и да, неколку години наназад за студенти е бесплатно, требаше да носиме индекс, најсериозно, како е можно сега прв пат да слушате дека е слободен влез за студенти
Официјална страна - http://www.manaki.com.mk/
и програма - http://www.manaki.com.mk/web PROGRAMA manaki 210x240_150 dpi koregiran.pdf
Стварно LIKE за официјалната програма, а Вардар филм слави 65 годишнина, ќе ги има и Тетовирање, Црно Семе и Преку Езерото, па и детската програма ме бендиса мене Transformers ќе си го гледаат, на работа сум инаку и јас ке си го гледавза програмава. Прв пат идам, затоа не знаев дека е слободен влезот за студенти. Тоа значи дека и за претставите и за сите други настани во склоп на Домот за култура, е бесплатен влезот за студенти? И бидејќи идам со намена да го посетам фестивалов, дали некој имал искуство со одложување на проекции, технички проблеми и слично изминативе години? Се може да се случи, но да знам како да си го испланирам излетот у случај нешто да тргне удоле.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 22:49 ---
Кога нарачувам карта за некоја од проекциите, само и подметнувам индекс на тетката на шалтер?
И јас ги очекувам истите одговори ќе не известат за скоро.Ок, каде можат да се купат карти (било да е Скопје или Битола) и дали важи гага влезот за сутденти. За све на сајтот напишале само за најважното не напишале. Шупци.
За студенти важи бесплатниот влез или се нема информација сеуште?Добив информации дека и за втората проекција на Трето полувреме карти нема од луѓе кои карти добиле преку врски. Ако некој чуе нешто нека пише.
Едит: Еве што добив од нив на мејл:
"Karti mozat da s ekupat na biletarata vo odmot za kultura,,,Za site proekcii...Osven za otvoranjeto, nema veke..No, za vtorata proekcija na istitot film od 11 caost slobodno kupete si...Pozdrav i ubav den, ICFF TEAM "