Студирање во Словенија

D

Drima94

Гостин
ЕУ и Македонските студенти не плаќаат за студиите! Тие што се запишуваат вонредно плаќаат!
www.ef.uni-lj.si - страната на факултетот
Во Љубљана за стан би плаќал 200 евра! Се на се 300 до 350 евра би трошел на месец, ако не си трошајлија! За работа зависи ако ти фаќа црпката :), имаш шанса преку студентски сервис!
hmmm abe nemam dovolen uspeh kako ce me prima.. ne vleguvam sekako vo drzavna kvota e sega sigurno za ostanatite so ne vleguva vo kvotata e so pari e mene me interesira kolku pari e i da ne znajs slucajno po kolku studenti prima godisno i dali e golema konkurencijata i dali e tesko da se vlezi

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
hmmm abe nemam dovolen uspeh kako ce me prima.. ne vleguvam sekako vo drzavna kvota e sega sigurno za ostanatite so ne vleguva vo kvotata e so pari e mene me interesira kolku pari e i da ne znajs slucajno po kolku studenti prima godisno i dali e golema konkurencijata i dali e tesko da se vlezi
Види кај Словенциве во апликацијата за на факултет се пишуваат 3 желби! Првата тие Економски, 2 да речиме на пример Градежништво, 3 тата пример Логистика! Ако не те примат на Економски, ќе те примат на Градежништво, ако не те примат на тој, ќе те примат на Логистика!
Е сега ако не те примат на ниеден, те известуваат за тоа!
Впрочем колку имаш просек, за да можам да ти кажам дали можеш да аплицираш?
Нема кај нив државна, приватна квота! За Словенците, ЕУ и МК студенти школувањето е бесплатно! Нема квоти!
--- надополнето: 4 септември 2012 во 18:36 ---
За Љубљана, пријави на странци! Одприлика да видите кој колку се пријавува за медицина, информатика и другите науки!
http://www.vpis.uni-lj.si/tujci/tujci_omejitve_20_8_2012_ang.pdf

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
На некои факултети се зголемени квотите :)

А на мене нека ми е со среќа пошо примен сум :D

Член од
8 септември 2012
Мислења
42
Поени од реакции
4
Cestitki do tebe i do site drugi sto gi primaa ,vi posakuvam na site sreka....Nov sum na forumot pa sakam da prasam posto sum 4 godina sredno medicinsko obrazovanie za studiranje stomatologija vo Slovenija dokolku znae nekoj kolku studenti primaat vo Ljubljana a kolku vo Maribor .Do sega presekot mi e 5,0 no me interesira kolku min poeni treba da imam za upis tamu ...se nadevam deka nekoj moze da mi pomogne ....fala vi odnapred :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Cestitki do tebe i do site drugi sto gi primaa ,vi posakuvam na site sreka....Nov sum na forumot pa sakam da prasam posto sum 4 godina sredno medicinsko obrazovanie za studiranje stomatologija vo Slovenija dokolku znae nekoj kolku studenti primaat vo Ljubljana a kolku vo Maribor .Do sega presekot mi e 5,0 no me interesira kolku min poeni treba da imam za upis tamu ...se nadevam deka nekoj moze da mi pomogne ....fala vi odnapred :)
Поради големиот интерес за странски студенти, на медицина е 100 поени, а сигурно е исто и за стоматологија!

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Поради големиот интерес за странски студенти, на медицина е 100 поени, а сигурно е исто и за стоматологија!
Оваа година на медицина 8 души примија а квотата е 1 :D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
100 % сите Македонци се :D
бтв ЧЕСТИТКИ :X3:
Фала многу! :)

За стоматологија оваа година примија 2ца,ако имаш да кажам добри оценки на матура ( под ова подразбирам мкд/анг/мат со 98% тогаш сигурно ќе те примат) али имаш можност да наведеш 3 опции така да малце помачи се и сигурно ќе те примат :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Brewmaster
Што и каде пиша? Веројатно имаш пишано тука, ама не ми текнува и ме мрзи да се враќам назад :)

Член од
8 септември 2012
Мислења
42
Поени од реакции
4
So kolku poeni te primija ako ne e tajna posto planiram kako 2 ili 3 izbor da pisam i jas biohemija ako ne bidni nisto za na stomatologija inace planiram salam da se stegnam za matura samo angliski mi e strav za drugite se nadevam deka ke mi se 5 a inace sredno sum zaben tehnicar so mislam deka ke mi pomogne plus... fala vi za informaciite :)

Kajgana Shop

На врв Bottom