Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.045
Метлаург и Шкендија ако испаднат купот е веќе наш
Не ми се верува да испаднат , имаат резултати посебно Шкеднија за Брегалница да помине понтаму треба со 2-0 да победи а не ми се верува дека се способни толку Бргалница да ја тепаат Шкеднија со два разлика.

2

~2A

Гостин
Во Прилеп град со 90 и кусуро илјади народ којшто иако немаме во прва лига тим,3 тима се во втора лига секогаш има многу љубители на фудбал....
Доаѓаме да гледаме каде што место 11ти октомври утакмица 0:5... :tapp:
Имаме желба за фудбал ама некако немаме труд и сето местење е... (n)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.331
Поени од реакции
5.319
Локомотива - Тетекс 0:2

Металург - Турново 3:3

11 Октомври - Ренова 0:5

Пелистер - Баби 5:0

Шкендија - Брегалница 1:0

Мислим дека уште нема реванши, изгледа од 1/4 финале почнуваат реваншите. Ако сум грешка нека ме попрае некој :)

Силекс, Тетекс, Дрита, Вардар, Ренова и Пелистер мислам се сигурни за во 1/4 финале, не вервам да ги прокоцкаат нивните резултати од првите утакмици. Силекс и Дрита мислам ќе си победат на домашните утакмици. Интересени ќе бидат дуелите на реваншите Турново - Металург и Брегалница - Шкендија. Турново прерасна во одлична екипа во нашето првенство 3 гола на гости кај Металург е феноменална работа, а сега пред 1 коло во првенството Турново дома ги тепа Металург, така да ќе биди интересно и за купот, ништо чудно пак да ги плеснат :D
Шкендија има предност каква таква 1:0 е најнезгоден резултат, Брегалница е одлична екипа на домашен терен и тешко дека ќе биде поразена дома...

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Shkendija , tradicionalno zboruvam igra mnogu dobro vo Shtip ! Ako gi pomineme vo FINALETO sme sigurni , a tamu kje TRIUMFIRAME :D

Daleku sme podobar tim od Bregallnica , iskustvoto na Demiri , Nexhipi , Polozhani , pa i od drugite shto se , kje go napravi svoeto !

B

Beck's

Гостин

Aj malce off topic. Slucajno mi padna vo oci pregledanosta na ovie dve temi, znaci Makedonskoto fudbalsko prvenstvo i Fudbaleri Kajgandzii. Se zacudiv pa si mislev deka koj znae od koga e boldiranata tema na slikava, ama gledam deka duri 3 godini ponova. Sum znael deka zainteresiranosta za Mak prvenstvoto e mala no ne do tolku kolku sto pokazuvaat ovie statistiki. Baska ne pravam sporedba ovde so Makedonska fudbalska reprezentacija nego so prosta tema sto sluzi za tepanje vreme na forumdzite t.e fudbalski natprevari vo slobodno vreme. Vo normalna drzava ne veruvam deka moze da naletuvame na vakvi kontrasti, taka da od mene eden golem (n) za ova.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.464
Rabotnichki - €37.736
Shkendija - €20.964
Vardar - €16.771
Metalurg - €8.386

Волку пари ќе добијат 4-те Македонски екипи поради тоа што ослободиле играчи за потребите на репрезентацијата во квалификациите за ЕУРО 2012.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom