Можеш кај комуналните инспектори.Ми треба совет (НЕ ЗНАМ ДАЛИ ОВА Е И ЗА ОВДЕ): имено, некој на влезната врата (на стаклото) д нашата зграда залепил рекламен материјал (продаваат некој сапун). Љубезно преку маил ги замолив до вчера (3.9.) да си пратат човек да го исчистат стаклото . Истата налепница ја има на доста згради. Ме интересира дали можам да ги пријавам некаде за бесправно лепење плакати и нарушување на приватноста и изгледот на зградата? Благодарам.
Јави им се и прашај ги? 0800 192 92Има ли некој што знае ? за утре закажав ама ми спомнаа нешто дека требало да однесам извод што не е постар од 6 месеци и морало со пристуство на 2цата родители дека сум малолетен дали е вистина ?
пишете побрзо
Имаш потпишано некаков договор во кои стои таква обврска дека ако не те вработат ке треба да им платиш!!?? Ако немаш ич нека не те боли увото немој да им дадеш ниту денар! А и ако имаш потпишѓано таков дебилен договор пак немој да им плаќаш ниту денар оти тој таков договор е ништовен. Нека те тужат ако имаат јајца и ако им е чиста работата, има да го изгубат спорот како ништо. Уживај ич око да не ти трепнува....Потребна ми е помош
Кажете ми како го решам проблемов:
Имав подпишано договор за пробна работа во времетраење од 15 дена.
Послем 15 дена не ме примија на работа и сега работодавачот ми бара мене пари.
Додека бев на пробна работа ми исплатија 200 денари дневно т.е околу 2000 денари за 15те дена.
Поради тоа што не ме примиле на работа сега требало јас да им платам 400 денари за секој работен ден од пробната работа од 15 дена.
Работното место од градот беше 10 км а можи и подалеку.Работодавачот не можеше да ми обезбеди превоз.Немав превоз обезбедено до работното место па затоа одев со велосипед на +40 степени за да дојдам до работното место морав со велосипед затоа што не бев во можност да платам такси кое во еден правец е 150 денари.
Тие пари што ми ги дадоја не ги покриваја моите трошоци додека бев на пробна работа.
Не сум во можност да му платам за тоа што ме обучуваја да копам канали ,стружам профили и голтам прашини .....таа работа не беше моја али морало да работам се иако моето работно место беше на машина...
Работодавецот не ги покрија моите трошоци ни минимално додека бев на пробна работа давав пари од мој џеб за превоз и храна,послем пробната работа одговорното лице не ме ни прими на работа затоа што немал потреба од уште едно лице и сега ми бара дупло пари од тие што ми ги исплатија.
Што да правам сега немам пари за да платам и како да му платам за пробната работа кога тие не ми обезбедија ни превоз до работното место кое е одалечено повеке од 5 км?
Што да правам сега ,дали можи некој да ми помогни ?
Проблемот е ако ти дојдат на врата и ти ги бараат! Може и да ти се заканат.Потребна ми е помош
Додека бев на пробна работа ми исплатија 200 денари дневно т.е околу 2000 денари за 15те дена.
Поради тоа што не ме примиле на работа сега требало јас да им платам 400 денари за секој работен ден од пробната работа од 15 дена.
Работното место од градот беше 10 км а можи и подалеку.Работодавачот не можеше да ми обезбеди превоз.Немав превоз обезбедено до работното место па затоа одев со велосипед на +40 степени за да дојдам до работното место морав со велосипед затоа што не бев во можност да платам такси кое во еден правец е 150 денари.
Тие пари што ми ги дадоја не ги покриваја моите трошоци додека бев на пробна работа.
Не сум во можност да му платам за тоа што ме обучуваја да копам канали ,стружам профили и голтам прашини .....таа работа не беше моја али морало да работам се иако моето работно место беше на машина...
Работодавецот не ги покрија моите трошоци ни минимално додека бев на пробна работа давав пари од мој џеб за превоз и храна,послем пробната работа одговорното лице не ме ни прими на работа затоа што немал потреба од уште едно лице и сега ми бара дупло пари од тие што ми ги исплатија.
Што да правам сега немам пари за да платам и како да му платам за пробната работа кога тие не ми обезбедија ни превоз до работното место кое е одалечено повеке од 5 км?
Да може да те одјават и да не те исплатат.kako da proveram dali sum seuste prijaven vo firma ama preku internet i dali e mozno da me odjavat a da ne mi isplatat pari?!
Ко што ти кажа Lazar31, може да ти се фатат ако немате потпишано договор со кој ти се обврзуваш да ги вратиш парите ако не те вработи. Така да, нека лапа прашина и ветер у магла тој сега... Уживај си ти.Потребна ми е помош
ne gledam nikakov osnov vrz osnova na koj bi mozela da se podnese tuzba. taa dala otkaz potoa se vratila na rabota rabotela na crno nekoj period po sto rabotodavacot i rekol deka veke ne mu e potrebna, ne postoi nisto vrz osnova na sto bi mozelo da se povede graganska postapka. moze da proba ali samo ke si gi potrosi parite i vremetoЗдраво на сите, вака , сестра ми има проблем со работното место, односно со бившото работно место.работеше во една приватна фирма во која беше пријавена и се беше ок.тоа беше минатата година и самата напушти од фирмата поради х причини и оваа година во март повторно ја викнаа на работа и работеше до средина на јуни до кога доби инфаркт.проблемот е во тоа што овие четири месеци работеше непријавена зашто газдата ја лажеше денес утре, и и ја исплати платата за овие месеци три на рака и една преку трансакциска,она што е проблем е дека сега не сака газдата да ја врати на работа и дека не сака ништо да и плати за оштета.од кои пари сега сестра ми ќе купува лекови?
дали може да се тужи газдата и колку е веројатноста да добие сестра ми.ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ