Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
Herpa derpa derpИ кога влегуваше во тебе, што чувствуваше ти? Што ти правеше, нечестивата сила?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Herpa derpa derpИ кога влегуваше во тебе, што чувствуваше ти? Што ти правеше, нечестивата сила?
Ubavo ti e koga e vaka vo tebe ili boli?Порано можеше, сега неможе бидејќи сега во мене Бог и секоја нечиста сила, бега од мене затоа што бега од Оној кој е во мене. Госпдо Исус Хрисос .
-Значи самиот писател на библиската книга немал за цел да објаснува како нештата се направени, како тие функционираат и слични ДЕТАЛИ.
Тоа е задача и цел на научните книги, а не на Библијата.-
Штом не се, несовршено се разбира познати својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?
Кажете атеисти: (без иронија, ако е можно)) кои се тие суштества?
Ти бајаги си забеган, галиба
Како бре маже да ти кажеме и наброиме некои си суштества кои ти си ги замислил у твоето главче
А некои дури и си ги заприметил на планетава, велишУ јебо те, ова е веќе сериозно.
Живо ме интересира кои од тие суштества битисуваат со нас, а ние обичните смртници (читај атеисти) не ги гледаме?
Она што досега јас сум видел се духови, вампири, вештерки, ликани, орки, тролови, вилењаци и волшебници.
Од пред 50 ина години на чело им е волшебникот Гандалф.
За други суштества, не знам, барем јас.
Биди љубезен и просветли не.
Kolku si ti lom, kolega...својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?
Кажете атеисти: (без иронија, ако е можно)) кои се тие суштества?
Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?Пошто голем дел од атеистите мислат дека се Бог...прашање:
Дали вие го создадовте универзумот?
Модератор...може ли наградно за ова прашање....![]()
Замисли, да не се замислуваа како атеисти сега заедно со тебе ќе се радуваа.Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?
Пошто голем дел од атеистите мислат дека се Бог...прашање:
Дали вие го создадовте универзумот?
Модератор...може ли наградно за ова прашање....![]()
Нема дел на „синава“ Планета каде нема живот, или има дел? Зошто Антарктикот подоцна стана континент (ако не се лажам) (пак подпрашања се знае кон кого)?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:53 ---
Според слободната волја (на писателот Генезиски) моено горно скромно се надоврзува на Човековата слободна волја; Требаш слободна волја за прашувања, нели?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:53 ---
...и за одговорубања
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:55 ---
Едит:
...и за одговорувања
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:58 ---
За што не ни треба слободна волја?
Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?
Изгледа не те игра никој веќе![]()