Во што веруваат атеистите?

• Креатор на темата Креатор на темата МАЈОР
  • Време на започнување Време на започнување
Порано можеше, сега неможе бидејќи сега во мене Бог и секоја нечиста сила, бега од мене затоа што бега од Оној кој е во мене. Госпдо Исус Хрисос .
Ubavo ti e koga e vaka vo tebe ili boli?

-Значи самиот писател на библиската книга немал за цел да објаснува како нештата се направени, како тие функционираат и слични ДЕТАЛИ.

Тоа е задача и цел на научните книги, а не на Библијата.-

Штом не се, несовршено се разбира познати својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?
Кажете атеисти: (без иронија, ако е можно)) кои се тие суштества?

Пошто голем дел од атеистите мислат дека се Бог...прашање:

Дали вие го создадовте универзумот?

Модератор...може ли наградно за ова прашање....:pos:

-Значи самиот писател на библиската книга немал за цел да објаснува како нештата се направени, како тие функционираат и слични ДЕТАЛИ.

Тоа е задача и цел на научните книги, а не на Библијата.-

Штом не се, несовршено се разбира познати својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?

Ти бајаги си забеган, галиба:(

Како бре маже да ти кажеме и наброиме некои си суштества кои ти си ги замислил у твоето главче:confused:

А некои дури и си ги заприметил на планетава, велиш:eek: У јебо те, ова е веќе сериозно.

Живо ме интересира кои од тие суштества битисуваат со нас, а ние обичните смртници (читај атеисти) не ги гледаме?

Она што досега јас сум видел се духови, вампири, вештерки, ликани, орки, тролови, вилењаци и волшебници.

Од пред 50 ина години на чело им е волшебникот Гандалф.

За други суштества, не знам, барем јас.

Биди љубезен и просветли не.

Нема дел на „синава“ Планета каде нема живот, или има дел? Зошто Антарктикот подоцна стана континент (ако не се лажам) (пак подпрашања се знае кон кого)?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:53 ---
Ти бајаги си забеган, галиба:(

Како бре маже да ти кажеме и наброиме некои си суштества кои ти си ги замислил у твоето главче:confused:

А некои дури и си ги заприметил на планетава, велиш:eek: У јебо те, ова е веќе сериозно.

Живо ме интересира кои од тие суштества битисуваат со нас, а ние обичните смртници (читај атеисти) не ги гледаме?

Она што досега јас сум видел се духови, вампири, вештерки, ликани, орки, тролови, вилењаци и волшебници.

Од пред 50 ина години на чело им е волшебникот Гандалф.

За други суштества, не знам, барем јас.

Биди љубезен и просветли не.

Според слободната волја (на писателот Генезиски) моено горно скромно се надоврзува на Човековата слободна волја; Требаш слободна волја за прашувања, нели?
...и за одговорубања(y)
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:55 ---
Едит:icon_lol: :
...и за одговорувања(y)
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:58 ---
За што не ни треба слободна волја?

својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?
Kolku si ti lom, kolega...

Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?

Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?
Замисли, да не се замислуваа како атеисти сега заедно со тебе ќе се радуваа. :pos:
Која разлика ја прави еден обичен став.....

Не ми се верува дека ова ќе го кажам, но почна да ми недостига Чорбаџијата. Точно е дека шверцуваше аргументи, но со него можеше да се води дискусија. Со овие ошоиститите и мажето нема борба, логиката и јасниот израз им се смртни непријатели. Квалитетот на дискусиите е на најниско можно ниво, жива катастрофа.

Гурџи ова со прашањево си ми малце контрадикторен на самиот себе. Ај малце потсети се на твојот став за Атеистите.
И како очекуваш тогаш на вакви прашања да ти одговориме или кој било да ти реплицира.:P

Нема дел на „синава“ Планета каде нема живот, или има дел? Зошто Антарктикот подоцна стана континент (ако не се лажам) (пак подпрашања се знае кон кого)?

Според слободната волја (на писателот Генезиски) моено горно скромно се надоврзува на Човековата слободна волја; Требаш слободна волја за прашувања, нели?
...и за одговорубања(y)
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:55 ---
Едит:icon_lol: :
...и за одговорувања(y)
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:58 ---
За што не ни треба слободна волја?

Абе дечко, напиши барем еднаш реченица која има било каква смисла.

Еднаш, не е тоа кој знае колкав напор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom