Под копитата на сатаната

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Сонце :love: Се изнервира нешто? Ќе ме подучуваш? Вежбаме пасторство на форум?
Подобро вака, подобро онака... Мене ми е таман цитатот. Ти си ги менувај своите книги, не туѓите.

Зарем не зборувавме еднаш ЗОШТО ЕДЕН РЕД има адреса, а сепак е МАКРОКОСМИЧКИ подреден хиерархиски? :D
Види таму во темата телема...
Кога си на Земјата, биди како и сите други на Земјата... така ги учиме сите... мислам, така е и нормално.
Инаку ќе ти досадуваат секакви, а може и да те „распнат“, зависи „богот“ каква карма ти одредил... :D Имаме искуство и со тоа нели...

Јасно е? Оние што се врзани за Земјата премногу... слободно може да уживаат овде и да си играат со сенките на оваа пуста осамена карпа која се тркала низ универзумот. Да умираат и да се тресат под покривката на времето...

Има луѓе што не се врзани... како не може да ги гледате работите од перспектива на Сонцето, не знам...
Ок е да си кажеш мислење, но да зборуваш како Е за другите... не иде :)

П.С. Реков, ако ти е волја, седи си под копитата на твојот сатана-времето, и молчи... Не мора мене да ми кажуваш чии копита те газат. Твој проблем не е мој.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Види таму во темата телема...
Кога си на Земјата, биди како и сите други на Земјата... така ги учиме сите... мислам, така е и нормално.
:facepalm:

Господ да те чува и да те бране..
А кога сте на Марс, биди како и сите Марсовци, или требе да се правиш на Тошо таму?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Еми нели рековме дека нема да се цитираме?
Секој ќе си оди со своето... ти со надминатиот Ошо и разбраниот Гурџиев, јас со мојата телема и начин на умирање... така и за двајцата, мирна Босна...

П.С. Не можам да ти објаснам во врска со планетите, јас не успеав во врска со ѕвездите да ти го освестам умот, не пак за ова... нема да ме разбереш, далеку си од вистината (како што велиш ти), бесцелно пишување ќе биде... До толку ти е разбирањето, овоземско :vozbud:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еми нели рековме дека нема да се цитираме?
Секој ќе си оди со своето... ти со надминатиот Ошо и разбраниот Гурџиев, јас со мојата телема и начин на умирање... така и за двајцата, мирна Босна...

П.С. Не можам да ти објаснам во врска со планетите, јас не успеав во врска со ѕвездите да ти го освестам умот, не пак за ова... нема да ме разбереш, далеку си од вистината (како што велиш ти), бесцелно пишување ќе биде... До толку ти е разбирањето, овоземско :vozbud:
Прво и прво , не реков дека нема да те цитирам..него ако сакаш да прекинам доволно е да не ме цитираш.
Еми брат, не можам да не те цитирам...на секоја тема е пропаганда за талемата...ќе пропадне форумот, не отепавте ти и ипси..
+ на вакви глупости не можам да не се смеам..ми доаѓа инстиктивно....фала ти за ова, ми го продолжуваш животот
Кажи ми на Марс, дали сте Марсовци?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Како второ и второ ,брат, ти само не може да се контролираш заради моите размисли за телема и се друго на форумов... Не знам зошто, но ете ти влегов во умот и само вриеш во однос на мене.
Глупо е да се смееш на нешто што не го разбираш... На неразбрана шега, кој се смее?
Диши, ослободи се од негативноста спрема мене... не е твој форумов, на еден друг дечко е (y)
Ги имаме сите права и слободи да пишуваме за телемата, а сепак да не сме оф-топик :)
Ти може кога сакаш да си заминеш и нема да имаш ниту телема, ниту Тесла ниту сатана, ниту Белфегор, ниту Беор, ниту Баал... :) Барем нема да си свесен за нив (y)

Ќе мора да се навикнуваш на телемата и да се помириш со тоа дека некој е телемит.
Нема бегање...

П.С. За Ipsissimus не можам да зборувам колку зборува и како за телемaта, тој секако не е инициран во Редот, а и не знам дали ќе биде некогаш... Секако тоа се негови размисли...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ќе мора да се навикнуваш на телемата и да се помириш со тоа дека некој е телемит.
Нема бегање...

П.С. За Ipsissimus не можам да зборувам колку зборува и како за телемaта, тој секако не е инициран во Редот, а и не знам дали ќе биде некогаш... Секако тоа се негови размисли...
Ме победи...ај ако сакаш да ургираш тамо во врвот и да не примат мене и ипси...
Телемата е спасот...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Телемата не спасува никој... ако ти е до спасување, ете ти ги старо-еонските школи...

Нема врски и кратки патеки во Редот, ниту од надвор ниту од внатре... тоа требало да го разбереш. Јас убаво велам дека премногу овоземски размислувате, под копитата на Земјата сте и нејзините сенки и стеги.

Но може да се обидеш да најдеш двајца иницијанти кои би гарантирале за тебе, за твојата прва иницијација... Да си поразговараш, да се запознаеш ;)

П.С. И јас не се борам за да победувам било кој... диши...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Телемата не спасува никој... ако ти е до спасување, ете ти ги старо-еонските школи...

Нема врски и кратки патеки во Редот, ниту од надвор ниту од внатре... тоа требало да го разбереш. Јас убаво велам дека премногу овоземски размислувате, под копитата на Земјата сте и нејзините сенки и стеги.

Но може да се обидеш да најдеш двајца иницијанти кои би гарантирале за тебе, за твојата прва иницијација... Да си поразговараш, да се запознаеш ;)

П.С. И јас не се борам за да победувам било кој... диши...
Слабо брат...никој не те шмиргла....јас мислев дека си во врвот...а ти си бил последна дупка на свиралото....ај ај...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Конечно нешто да ми кажеш паметно и да се разбериме...
„Кој сака да биде прв, нека биде последен и слуга на сите!” рекол еден голем иницијант.
И ете ме мене овде си објаснувам за телемата на оние кои ги интересира тоа...

П.С. Не коментирам јавно кај сум јас и што во Редот , зарем тоа е битно? Сепак премногу овоземски размислуваш, окован си ... оставам на такви ко тебе да си градат теории на заговори, да им биде интересен животот во нивната вистина :vozbud:

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Сонце :love: Се изнервира нешто?
Не.:)
Треба да се молиш да не се изнервирам,зошто ако се изнервирам има еден рог кој почнува да ми расте на челото,кои ги има својствата како рогот што е меѓе нозете само што тој доле зачнува телесно,а тој горе духовно.

И ако ме изнервираш-возбудиш, небото(сонот) станува моја постела во која ми доаѓаат оние со раширен-отворен ум и во нивна уста го исфрлам семето - зборот.;)
Ако тебе ти треба форум,facebook,линкови,книги за да се шири зборот со кој ќе зачнувате како по калап еднолични дедо мразовци,мене ми е потребно само да заспиеш,а тогаш моја си девицо, за мене што се чуваш.:love:

Тогаш ќе се исполнат твоите зборови.
како не може да ги гледате работите од перспектива на Сонцето, не знам...
Ќе раѓаш деца кои ќе гледаат од перспектива на Твоето Сонце.:P

Затоа не ме лути,за да останеш девица:pipi: на небото-сонот.

Како сакаш врти ,челото и дупката на него духовна ,во сонот секогаш ти е од позади.:(

Затоа се вели дека во рајот има многу девици!
Само кој има рог да ги прободе.;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ќе раѓаш деца кои ќе гледаат од перспектива на Твоето Сонце.:P

Затоа не ме лути,за да останеш девица:pipi: на небото-сонот.

Како сакаш врти ,челото и дупката на него духовна ,во сонот секогаш ти е од позади.:(

Затоа се вели дека во рајот има многу девици!
Само кој има рог да ги прободе.;)
Десанка Максимовиќ е повторно со нас.

Дефинитивен доказ дека реинкарнацијата е реалност...

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
И назад во вистината, оваа е темата, нетреба многу филозофирање, денес многу луѓе чуствуваат како се е дел од нив и како секое камче песок го чуствува како еднакво на себе но своите ближни не ги сакаат и ги отфрлувуваат оти од нив не биле разбрани или ги сметаат за забегани,
па како напредувавте толку во духовното ако ближните не ги сакате? Лицемери тоа не е христијанско однесување кое
е одлика на Божјата Љубов во нас затоа што секоја љубов од Бога е.

Луѓето верно ја исполнуваат желбата на сатаната за човештвото.
Самите се уништуваме брат со брат не се поднесуваме, станавме стока
која секогаш е спремна да се продаде за пари.
Парите, статусот во опшеството се нашите богови.
Колкумина се поклонуваат на овие лажни богови, и ја отфрлаат Љубовта го отфрлаат Бога.
Колкумина се тресат да имаат облека од брендот версаче која реално чини 10 дол
да се изработи, а се плаќа 1000 долари така носејки ја мислите дека сте повеќе од другите
затоа што сте платиле скапо.
Колкумина имаат страв? Колкумина се потонати во депресија? колку деца гладуват и умираат од глад во секој момент? Колкумина користат хелекс, дијазепам и др седативи за да бидат "здрави"?
Колку ли шуми беа исечени, колку нафта се излеа во морињата, колку болести и вируси беа создадени за вас, за луѓето?
Колку држави садистички беа уништени за нафта или "слобода" на нивните народи а се беше правено само за пари.
Уште колку долго ќе бидеме под копитата на сатаната стенкајќи во заборавот на нашето време?

Време е за Љубов и Вера.
Време е за молитва која ќе не исцели и возобнови славејќи го Бога.
Секој кој ќе го повика Господовото Име ќе се спаси.
Кој има уши нека чуе.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако некој дозволи да исполнува нечива желба која е спротивна на неговата волја, и поради тоа да страда, тогаш и заслужува да страда.
Вистината е дека светот е токму онаков каков што треба да биде, единствено кукавиците гледаат зло, бидејќи мивниот ментален склоп функционира на начин на кој е потребен некој да ги спасува, наградува и казнува. Премногу детски, премногу патетично.....

Kajgana Shop

На врв Bottom