Зборот ми беше за објавувањето. Не знам која година си ама јас кога бев прва сите почнуваа на 15ти а нашиот ни мил факултет почна на 13ти со предавања и за тоа дека тогаш почнале објави дури на 15ти (среда се паѓаше), ние како бруцоши немавме никаков распоред на часови ни во која група сме а они веке 2 предавања завршиле.-Ова го викаш организација?
Кога ја спомни веке организацијата, каква е таа организација кога списоците за полагање ги објавува во 2 саат по полноќ а полагањето почнува од 8 сабајле? Дали јас да се наспијам или да дежурам цела вечер за да видам кога полагам? Најстрашното се случи исто во прва година вториот семестар кога требаше од 8 и 30 да сме на факултет а пошто имаше 3 испити таа сесија, секој ден чекавме од 8 и 30 да полагам во 11 и 30. Ова не е некој проблем само за тие што живеат на 5 мин од факултетот, за другите ние си знаеме (секоја чест за вторите колоквиуми од летниот семестар годинава што беа, тоа беше ОРАГАНИЗИРАНО).
Друга работа за организираното-земање на оценки. Соопштението најкратко на цел свет: “Оценки по предметот тој и тој во тој ден во толку саатот“ и кога ке појдеш цел стадион луѓе таму и чекај за оценка до 6 вечерта (лани за стварно чекав до 7 и 15 ама да не претерувам, 2 пати се дешава тоа па ке опростам).
Друго моментално не ми текнува ама верувај дека има уште пропусти кои се далеку од поимот ОРГАНИЗАЦИЈА