Пијан багерист претепан

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.827
Со оглед на тоа дека ова е Русија, не Бугарија и полесно си помина. И со цел памет дрво направен, не може да оди, влезе во багеров и направи огромна штета која прашање е дали ќе може да ја плати, мислам дека си заслужи ќотек.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.928
Поени од реакции
73.360
Ја само по соседства и кај нас го иам видено ова, вака да се деси во некоја постабилна држава, на пример Швајцариа, првенственост ќе им биде да не се повреди багеристот и да му биде укажана помош. Ебаве то ебаве....
Абе што ги направи ти Швајцарциве, дева Марии ебате...
Имам братучеди во Швајцарија, кај нив кога роднини ти одат на гости, треба да се најават еден месец унапред, и ако неможеш да ги примиш никому ништо. Па така роднините на нивните комшии Швајцарци иако немале кај да спијат, пошто им ја реновирале куќата пољубиле врата, и еден месец спиеа во куќата на моиве роднини. Ги боли курац за хуманост, а ти ги правиш божем да се од рајот излезени :LOL:

Секој би постапил вака, кај оди ќор пијан, можеше и да прегази некого...
Пристојно е само да пријавиш и да чекаш оштета со оглед што нема повредени, ама неможеш ни да го осудиш некој што постапил вака.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Абе што ги направи ти Швајцарциве, дева Марии ебате...
Имам братучеди во Швајцарија, кај нив кога роднини ти одат на гости, треба да се најават еден месец унапред, и ако неможеш да ги примиш никому ништо. Па така роднините на нивните комшии Швајцарци иако немале кај да спијат, пошто им ја реновирале куќата пољубиле врата, и еден месец спиеа во куќата на моиве роднини. Ги боли курац за хуманост, а ти ги правиш божем да се од рајот излезени :LOL:

Секој би постапил вака, кај оди ќор пијан, можеше и да прегази некого...
Пристојно е само да пријавиш и да чекаш оштета со оглед што нема повредени, ама неможеш ни да го осудиш некој што постапил вака.
Нив ги зедов само за пример, ама ко шо кажуваш то ми мириса како понова верзија на наше Теарце.
Ако не ве мрзи, ајде покажете ми ја таа држава со закон кој шо налага: Ако пијан ќор некој ви направи штета, без разлика дали материјална или телесна, да му вратите со физичка пресметка?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Нив ги зедов само за пример, ама ко шо кажуваш то ми мириса како понова верзија на наше Теарце.
Ако не ве мрзи, ајде покажете ми ја таа држава со закон кој шо налага: Ако пијан ќор некој ви направи штета, без разлика дали материјална или телесна, да му вратите со физичка пресметка?
Ти нормален ли си бе ? Иди лечи се.

Секоја нормална држава го има тој закон.

Секое суштество има право на самообдрана на себе и својот имот.Тоа е ОСНОВНО ЧОВЕКОВО ПРАВО.

Оној што го тепаше едноставно пробуваше да го онеспособи за да не продолжи со возење на багерот и со тоа да направи додатна штета или да повреди некого.

Ако некоја пијаница или наркоман ти влезе дома и ти силува мајка,жена,ќерка кога ќе се вратиш дома што ќе правиш,да не ќе му викнеш помош состојба за да не умре од предозираност или труење со алкохол ?

Во таков случај од кај мене дома или јас или он ќе излезе жив двајцата сигурно нема.

.

.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Не постои држава што има закон што налага такво нешто..Едноставно тоа ти доаѓа одвнатре само по себе,и ебеш матер..

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не постои држава што има закон што налага такво нешто..Едноставно тоа ти доаѓа одвнатре само по себе,и ебеш матер..
Како нема САД има и не само што има туку можеш да го ликвидираш на место и ти си невин комплетно.Пола свет го има истиот закон тип на закон во различни варијатни.

Човеково право на самоодбрана е и заштита на свој имот.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не е Бугарија, според говорот и таблиците на коли = (Бело)Русија.Според рефлекси и движења, изгледа кретениве тепале аквариум со водка.
А лесно е да тепаш ептен начукан некој, па уште и група 6 на 1.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Ти нормален ли си бе ? Иди лечи се.

Секоја нормална држава го има тој закон.

Секое суштество има право на самообдрана на себе и својот имот.Тоа е ОСНОВНО ЧОВЕКОВО ПРАВО.

Оној што го тепаше едноставно пробуваше да го онеспособи за да не продолжи со возење на багерот и со тоа да направи додатна штета или да повреди некого.

Ако некоја пијаница или наркоман ти влезе дома и ти силува мајка,жена,ќерка кога ќе се вратиш дома што ќе правиш,да не ќе му викнеш помош состојба за да не умре од предозираност или труење со алкохол ?

Во таков случај од кај мене дома или јас или он ќе излезе жив двајцата сигурно нема.

.

.
Без навреди ако може, ја разбирам јачината на тастатурите.
Кај виде ти сопствен имот на клипов? Нели глеаш дека некој „нелегален“ паркинг е. А и мора да го тепа за да го онеспособи, го глеаш ли човеков, да го дувнеш ќе падни. Ај а тој шо го мава со вратата? И тука да го онеспособи? И ситуацијава од дома и паркинг со автомобили има разлика. А за тоа да, знаеме дека ќе го истепаш, сигурни сме.

Е ебеш кај шо е послабо.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Без навреди ако може, ја разбирам јачината на тастатурите.
Кај виде ти сопствен имот на клипов? Нели глеаш дека некој „нелегален“ паркинг е. А и мора да го тепа за да го онеспособи, го глеаш ли човеков, да го дувнеш ќе падни. Ај а тој шо го мава со вратата? И тука да го онеспособи? И ситуацијава од дома и паркинг со автомобили има разлика. А за тоа да, знаеме дека ќе го истепаш, сигурни сме.
Прво не ме зафркавај со нелегален паркинг пред згради се случува истото.

Второ во каква состојба е возачот е занемарливо и неревантно зошто он е причината за сите случувања.Типот со своето возило почна да оштетува туќ приватен имот во тој момент секој кој може го има правото да го онеспособи.

Да не го терал некој да вози пијан? Што не застана после првата удрена кола ? Он си ги направил одлуките и заради тоа ќе си ги сноси и последиците.

А за таа последната саркастична реченица дали ќе го истепам или не, е релативно.Може и да изедам ќутек може и не али во ниеден случај нема да си иде од таму без ништо.

Толку од мене тролче и иди побарај си помош додека има време.

.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Прво не ме зафркавај со нелегален паркинг пред згради се случува истото.

Второ во каква состојба е возачот е занемарливо и неревантно зошто он е причината за сите случувања.Типот со своето возило почна да оштетува туќ приватен имот во тој момент секој кој може го има правото да го онеспособи.

Да не го терал некој да вози пијан? Што не застана после првата удрена кола ? Он си ги направил одлуките и заради тоа ќе си ги сноси и последиците.

А за таа последната саркастична реченица дали ќе го истепам или не, е релативно.Може и да изедам ќутек може и не али во ниеден случај нема да си иде од таму без ништо.

Толку од мене тролче и иди побарај си помош додека има време.

.
Абе ајде, ако ти напраи некој онака на паркинг и ти го истепаш, он потоа те тужи и ти ќе се браниш со тоа што ќе кажеш: Човеково право на самоодбрана е и заштита на свој имот :icon_lol:
И да те прашам, си осетил ти никад колку е слатка водата наутро?

BloodyJesus
тебе да ти ја срдат вака колава како ке реагираш? да не му дадеш аплауз на човекот?
Искрено?

Ќе го глеам да подзастане, ќе го извадам смирено, ќе го прашам дали може да збори, име презиме. Ако нејќе да збори ќе му зеам лична карта. Ќе свртам полиција и ќе си доат они поштено и ќе си плати и за оштетата и за вознемирување. Јас пред 2 години коа имав голф 4, се молев некој да ми ја собере вака.

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
а шо треба, со локум и кафе да го почестат? секоја чест за ќотекот бе.така и овде треба.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
а шо треба, со локум и кафе да го почестат? секоја чест за ќотекот бе.така и овде треба.
Да де, секоја им чест. Иначе и овде така праат, згора на тоа и полошо, фрчат пиштоли.
Зато немаш да си платиш некој килобајт повеќе да си аплоадираш слика.

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
Да де, секоја им чест. Иначе и овде така праат, згора на тоа и полошо, фрчат пиштоли.
??? ај сеа изјасни се ќе те молам???

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Колку мерак ми направи кога го затепаа, иако очекував повеќе ќотек и крвој.

Една случка пред Х години во Македонија, исто вакво пијано говедо со багер имаше убиено двајца луѓе на отворен пат. Језиво, ама возачот на колата беше исечен на пола кај градниот кош, а сопатникот поминал со отсечена глава од корпата на багерот, покривот на колата беше откорнат скоро цел. Багеристот сеуште е во затвор (колку што знам) ама што фајде од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom