Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Едно ќе ти кажам. Не ме бива за совети, но ајде ќе се обидам да помогнам.
Сега нема да сака да ти се смири и да прозбори со тебе некое време.
Нема да сака поради нашето машко ебано его, тоа нема да му дозволи. Ти како по навика ќе идеш по него и ќе го молиш да ти се смири, бидејќи и ти си виновната. Немој многу да напињаш, бидејќи тоа може уште повеќе да го разлути, туку смирено со разговор ако иде иде ако не тоа е тоа.
Секој почеток има и свој крај.

Јас навистина неможам да ве разберам зашто правите вака, али ете.....
Стави се ти на негово место, како ти би се чувствувала кога он би те изневерил.

И ако ти прости, значи дека многу те сака и дека му значиш, а ако се случи тоа немој уште еднаш да си дозволила да се случи вакво нешто.

Ајде со среќа.

S

Stef Bachatero

Гостин
Нова сум на страната па ќе ве замолам за совет, имам долга врска од 11 години, го изневерив дечко ми со едно момче со кое долго време разменувавме погледи, го сакам дечко ми најмногу на свет ама се случи што се случи го изневерив само со бацување со ништо друго, ама ме гризе совеста, долга врска доаѓаат периоди на монотонија, караници и сл, што беше пресудното тоа да се случи не знам затоа ве молам за совет, би благодарам
Нема спас ако признаеш ќе го изгубиш или ќе си молчиш или ќе зборите отворено за проблемите во врската.Пред да си го направила ова требало да сте муабетите.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ana-anica После је*ење нема каење

Тоа што го имаш направено го имаш направено не е ок :) Замисли он тебе да ти направи така? какво е чуството запрашај се себе си па ќе видиш и зошто викам дека не е ок. а и за другите... Некого кого сакаш не треба да го изневеруваш но сепак треба да го задржиш тоа во себе си... зошто затоа што и да ти прости дечкоти... по друга ќе ви биде врската а можеби и ќе изгуби доверба во тебе ипак твое право како сакаш... според годините не ти давам повеќе до 15-16 год. иако на профилот ти пишува 34 -.-. Млада си и не треба толку долги врски да се има уште од 11 год. но сепак кога веќе има започнато со врската терај си ја а тоа што го имаш изнверено нека ти биде за памет дека друг пат заради некој си 3та личност поради погледи не се изнверува. Ако веќе сакаш да шараш да се влетуваш во такви авантури поубаво прекини ја врската него ли да стане поболна врската. Затоа имај памет за друг пат и едноставно заборави си го на некој начин тоа, тој момент не се сеќавај на него и што друго ми останува да ти кажам само да размислуваш малце повеќе и да не бидеш толку залетана.

И кога некого сакаш искрено се сака со сето срце и не се помислува на друг. Ама јбг вие деца мислите дека сакање е ти се свиѓа премногу а и добар е кон тебе.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Е алал ти вера девојко, 11 години си изгурала и сеа ти текнало да шантраш...

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ana-anica После је*ење нема каење

Тоа што го имаш направено го имаш направено не е ок :) Замисли он тебе да ти направи така? какво е чуството запрашај се себе си па ќе видиш и зошто викам дека не е ок. а и за другите... Некого кого сакаш не треба да го изневеруваш но сепак треба да го задржиш тоа во себе си... зошто затоа што и да ти прости дечкоти... по друга ќе ви биде врската а можеби и ќе изгуби доверба во тебе ипак твое право како сакаш... според годините не ти давам повеќе до 15-16 год. иако на профилот ти пишува 34 -.-. Млада си и не треба толку долги врски да се има уште од 11 год. но сепак кога веќе има започнато со врската терај си ја а тоа што го имаш изнверено нека ти биде за памет дека друг пат заради некој си 3та личност поради погледи не се изнверува. Ако веќе сакаш да шараш да се влетуваш во такви авантури поубаво прекини ја врската него ли да стане поболна врската. Затоа имај памет за друг пат и едноставно заборави си го на некој начин тоа, тој момент не се сеќавај на него и што друго ми останува да ти кажам само да размислуваш малце повеќе и да не бидеш толку залетана.

И кога некого сакаш искрено се сака со сето срце и не се помислува на друг. Ама јбг вие деца мислите дека сакање е ти се свиѓа премногу а и добар е кон тебе.
Врската и трае 11 години.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Чеј 11 години идете заедно а ти (да ми извиниш) се однесуваш како да имаш 17. На колку години почнавте да идете? на 6? ај не ме смеј. Мислам ако сте иделе 11 години, имаш далеку повеќе искуство. Превише наивно.
Како и да е....
Заборави го новиот, види се со дечко ти, разговарај сериозно. Ако има разбирање - (а има, он сигурно е разбран со толкуте години искуство), ќе биде се` во ред. И друг пат памет во глава.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Ана-аница. оправдај се сама себе си со наоаѓање негова мува на капа ако ме разбираш;)
Има гарант некои ситуации каде он може флертувал со некоја искачал или така некоја случка со друга девојка.Или бил груб со тебе лошо се испонашал многу......И речи си- Па ете он можеше да иде на кафе и да праи муабет со таа и флертува можам и ја па што...иди по линија мило за драго:icon_lol: Така ке ти биде полесно и нема да имаш грижа на совест:)
А ако е он чист и не шврљал на страна до сеа као тебе и ти нема згрешено незнам колку многу. онда откачи го затоа што ти девојко не го сакаш....
Девојките најчесто муваат дечки коа се во врска, да се одмаздат на дечкото и му покажат ЕТЕ МИ СЕ МОЖЕ бе.можам и јас ако можеш и ти!:);) Така ке ти биде полесно;)

S

Sagan

Гостин
Мој совет: за едно бацување нема потреба да ризикуваш долгогодишна врска.
Навикни да живееш со тоа што си го направила.

Да ме чита бц каков прагматик сум станал, одма за советник ќе ме кладе.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Оправдај се сама себе си со наоаѓање негова мува на капа ако ме разбираш;)
Има гарант некои ситуации каде он може флертувал со некоја искачал или така некоја случка со друга девојка.Или бил груб со тебе лошо се испонашал многу......И речи си- Па ете он можеше да иде на кафе и да праи муабет со таа и флертува можам и ја па што...иди по линија мило за драго:icon_lol: Така ке ти биде полесно и нема да имаш грижа на совест:)
А ако е он чист и не шврљал на страна до сеа као тебе и ти нема згрешено незнам колку многу. онда откачи го затоа што ти девојко не го сакаш....
Девојките најчесто муваат дечки коа се во врска, да се одмаздат на дечкото и му покажат ЕТЕ МИ СЕ МОЖЕ бе.можам и јас ако можеш и ти!:);) Така ке ти биде полесно;)
Ано, прочитај убаво што те посоветувала куклава, и не го прај тоа у никој случај..
Ама, у НИКОЈ. Најсериозно.

Член од
6 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Мој совет: за едно бацување нема потреба да ризикуваш долгогодишна врска.
Навикни да живееш со тоа што си го направила.
само бацување и ништо друго али сепак неверство е
--- надополнето: 7 септември 2012 во 00:27 ---
а каде ми е префрлена темата?

L

.Lost Angel.

Гостин
Kuklickaaa брееј што јак совет даде секоја чест (n)
--- надополнето: 7 септември 2012 во 00:29 ---
само бацување и ништо друго али сепак неверство е
--- надополнето: 7 септември 2012 во 00:27 ---
а каде ми е префрлена темата?
Во љубовни проблеми !

Член од
6 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Како прво не ми е јасно како ти се случило тоа после цели 11 години, нели го цениш тоа тој што го прави за тебе, твое е дали ќе му кажеш или не ама во секој случај ич не си фер спрема него не само со мувањето туку и со тоа што разменуваш погледи. И ако толку многу го сакаше, немаше да ти се допаѓат други момци а и не би се мувала со некои. Инаку ме интересира која беше причината за твојата глупост :confused:
и мене ме интересира ама не знам да ти кажам долга врска монотонија караници

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Ано, прочитај убаво што те посоветувала куклава, и не го прај тоа у никој случај.
Ама, у НИКОЈ. Најсериозно.
Па она праша како да нема грижа на совест;) Мора некако да се оправда пред сама себеси:) ....И она сама рече монотонија караници во врска... ...значи не е идеален дечко и;) И посакала друг многу нормално кога не ти пружа тој што е до тебе иди кај друг и така......;):D

Kajgana Shop

На врв Bottom