leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Ти зборам јас колку сум направил, значи да нацртам. Една типла 1,4 денари 10 000 типли најмалку на еден објект инвестиција 14 000 денари типлата се продава за 4,5 денари 45 000 денари, 32 000 денари имаш ќар тука , па иде ваков материјал онаков ова она значи се работи на количини, проблемот е што јас немам да ги инвестирам тие пари ниту пак можам да го чекам муштеријата 60 дена да ми плати, банкрот сум одма нити имам пари да купам други материјали ниту бутур.
На шлепер ќарот ти е од 500 до 2000 евра зависи што и каква роба, квалитет име и се бара.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 23:28 ---
Ништо не правиш ни со 100 000 евра не можеш асално ни да зпочнеш, една две порачки за третата нема веќе, нека ти закасни еден со плаќање и готов си те блокира тотално.
Туку дај да се вратиме на робовладетелството љандра се обидува да ја пренасочи темата на друга страна, гледам ја овде ова крлеживе капиталистички што прават ајти
Сериозно на кого му се неверојатни бројките не мора да верува, слободно нека ме смета за лажго не е проблем,си кажав што како стои понатака немам намера да објаснувам и преобјаснувам.
500 до 2000 евра на шлепер. Математички ти три шлепера дневно си продал (6000евра). Или во најмала рака дневно по 12 шлепери роба (по 500евра чист профит). Таков обем на увоз во Македонија нема.
Друга работа, давал на одложено на 60 дена, зошто и тебе платата не ти ја давал на одложено на 60 дена?