Кој е најефтин факултет?

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Зараво дечки да ве прашам знаете ли кој е најефтин факултет (во Скопје) без разлика дали е државен- приватна квота (ваљда е) или приватен. Битно ми е да е многу ефтино и да може како редовен студент да се запишам. Потребен ми е статусот редовен студен! Ајде понудете ми некои опции ако имате, нема разлика за што е тој факултет!

B

BrunoFresh

Гостин
За во Скопје детално незнам, али мислам дека општо во факултетите во МКД 200евра е минимун од година на државна квота ако си запишан. Поефтино не сум слушнал. Али како и да е, каде и да се запишиш ако одиш на поздипломски, 1000 евра од година не ти бега :)

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
За во ск ми е, еве нека е 200 евра ама сигурно да ме примат во државна знае некој на кој факултет или смер може така?

B

BrunoFresh

Гостин
Секој факултет си има листа на работи кои треба да ги поседуваш за да можеш да се запишеш. А факултети има за што сакаш :)

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
абе друже дали сега се прашува????? па помина и вториот уписен рок а ти сега прашуваш ......иначе 200 евра е најевтин ако си во државна квота а 400 евра е во приватна т.е со кофинансирање ти кажувам за државните факултети ск бт

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
па ми треба за следната година си прашувам со време, битно ми е да ме примат во државна квота, па да ми кажете каде никој не се запишува, ми треба статус на редовен студент за виза ако одлучам да барам работа во странство (боље него да вадат бг пасош)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Електро, енергетските смерови се речиси празни секогаш. Технолошко - металуршки ич да не правиме муабет. Тоа е се празно во 3 уписни рокови.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Najeftini se disperziranite studii na UGD - 100 Evra godishna participacija, ako vlezesh u drzavna kvota kako redoven student. E sega ne znam sho ti e zelba da studirash. Vo Skopje znam deka UGD ima otvoreno disperzirani, ama ne znam koi fakulteti se opfateni.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Najeftini se disperziranite studii na UGD - 100 Evra godishna participacija, ako vlezesh u drzavna kvota kako redoven student. E sega ne znam sho ti e zelba da studirash. Vo Skopje znam deka UGD ima otvoreno disperzirani, ama ne znam koi fakulteti se opfateni.
sto e toa UGD aj pusti link ako imaat :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
па ми треба за следната година си прашувам со време, битно ми е да ме примат во државна квота, па да ми кажете каде никој не се запишува, ми треба статус на редовен студент за виза ако одлучам да барам работа во странство (боље него да вадат бг пасош)
Ако си постар од 26, бг пасош ти е опција. Визата за странство заборавија преку факс на постара возраст... во амбасадите нафта не пијат.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Зараво дечки да ве прашам знаете ли кој е најефтин факултет (во Скопје) без разлика дали е државен- приватна квота (ваљда е) или приватен. Битно ми е да е многу ефтино и да може како редовен студент да се запишам. Потребен ми е статусот редовен студен! Ајде понудете ми некои опции ако имате, нема разлика за што е тој факултет!
Машински.

Плус и да се појавуваш еднаш неделно ќе го завршиш во рок и ќе си додадеш факултет на резиме.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Kako bre shto e !? - Univerzitet Goce Delcev :ROFLMAO:

http://ugd.edu.mk/index.php/mk/
па има во ск? или мора во штип
--- надополнето: 6 септември 2012 во 01:30 ---
Електро, енергетските смерови се речиси празни секогаш. Технолошко - металуршки ич да не правиме муабет. Тоа е се празно во 3 уписни рокови.
озбилно а има државна квота? за кој факултети збориш, машински?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
па има во ск? или мора во штип
--- надополнето: 6 септември 2012 во 01:30 ---
http://ugd.edu.mk/index.php/mk/rezultati-od-upisi-2012-2013

Tuka gi imash site fakulteti i nasoki niz gradovite. Ako se zapishesh vo Skopje, znachi se zapishuvash na disperzirani studii (nadvor si od sedishteto na Univerzitetot) i plakash 100 Evra godishno participacija. Ako odish vo Shtip, toa ne se disperzirani studii i 200 Evra iznesuva participacijata.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
озбилно а има државна квота? за кој факултети збориш, машински?
За државна квота зборам. За ФЕИТ и ТМФ во Карпош. На ТМФ речиси сигурно остануваат повеќе од 60% празни места после сите 3 уписни рокови.

Kajgana Shop

На врв Bottom