“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.469
Колку народ има Нигерија ???! 20 милиони ????:pos:хах, абе 160 милиони е Нигерија од кои ~49 се христијани и ~ 50 се муслимани, така да ептен си ја погодил Нигерија со тоа населеноста:D ... ха хах
Прочитај поназад се изјаснив како ја направив грешката..

Член од
30 август 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2
ne znam jas za vasite drugarki komsii i poznanicki ama jas mozam da vi zboruvam od licno iskustvo.jas sum del od mesan brak,ne so torbes tuku so bosanec(logicno neli jas sum makedonka-hristijanka).toj sto si ja pocituva svojata veroispoved ke ja pocituva bez razlika sto e ili vo kakov brak e.a za ovie sto odele vo crkva i palele sveki ne znam kako mozete da kazete deka se muslimani.terminot torbes e religiska odrednica a ne teritorijalna,ako e nekoj torbes znaci treba da e musliman.a za toa kako se zivee so muslimani sto jadat dali odat vo dzamija i slicno toa e individualno.kaj mene doma sekoj si gi praznuva svoite praznici i gi pocituva tugjite,mojot sin raste i uci deka ednata religija ne ja isklucuva drugata.jas porasnav vo crkva-bukvalno,dedo mi bese pop,mnogu raboti sum naucila od nego megju koi i toa deka samo bog moze da im sudi na lugjeto,nie megju sebe ne smeeme da im sudime na drugite za nisto(vklucuvajki go i izborot na religija),nasiot Isus propoveda ljubov prostuvanje blagonaklonost i trpenie.a vo nekoj komentar procitav demek nesto muslimani od pred tri veka...ne me zezaj,ako isus se rodil pred dva i nekoja godina pred da voskresne predvidel deka kje se pojavi prorok koj denes go znaeme kako muhamed(a so nego pocnuva islamot) od kade togas pred tri veka?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.859
ne znam jas za vasite drugarki komsii i poznanicki ama jas mozam da vi zboruvam od licno iskustvo.jas sum del od mesan brak,ne so torbes tuku so bosanec(logicno neli jas sum makedonka-hristijanka).toj sto si ja pocituva svojata veroispoved ke ja pocituva bez razlika sto e ili vo kakov brak e.a za ovie sto odele vo crkva i palele sveki ne znam kako mozete da kazete deka se muslimani.terminot torbes e religiska odrednica a ne teritorijalna,ako e nekoj torbes znaci treba da e musliman.a za toa kako se zivee so muslimani sto jadat dali odat vo dzamija i slicno toa e individualno.kaj mene doma sekoj si gi praznuva svoite praznici i gi pocituva tugjite,mojot sin raste i uci deka ednata religija ne ja isklucuva drugata.jas porasnav vo crkva-bukvalno,dedo mi bese pop,mnogu raboti sum naucila od nego megju koi i toa deka samo bog moze da im sudi na lugjeto,nie megju sebe ne smeeme da im sudime na drugite za nisto(vklucuvajki go i izborot na religija),nasiot Isus propoveda ljubov prostuvanje blagonaklonost i trpenie.a vo nekoj komentar procitav demek nesto muslimani od pred tri veka...ne me zezaj,ako isus se rodil pred dva i nekoja godina pred da voskresne predvidel deka kje se pojavi prorok koj denes go znaeme kako muhamed(a so nego pocnuva islamot) od kade togas pred tri veka?
Исус никаде не го прорекнал Мухамед, напротив, предупредил на многу лажни пророци...
Ако ти навистина го почитуваш Христијанството, нема да шириш вехабијска пропаганда.
Ти тука тропаш муслиманска пропаганда, но затоа маж ти сигурно не збори дека Исус е Господ.
Све друго ти е ок у постот, али двојниве аршини ме нервираат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Девојко ти ептен си попримила од религијата на маж ти дефинитивно.

Каде тоа Исус го пророкнал Мухамед:confused:

Такво нешто не е точно.

Тоа е една голема лага на муслиманите, да некако с енадоврзат на вистината, односно Христос и хриситјанството и се оправдааат пред самите себе, дека сепак се дел од Бога.

Се друго е невидена лага и манипулација.

п.с Ја заборави ли кирилицата откако си у брак?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226

Такво нешто не е точно.

Тоа е една голема лага на муслиманите, да некако с енадоврзат на вистината, односно Христос и хриситјанството и се оправдааат пред самите себе, дека сепак се дел од Бога.

сигурно
--- надополнето: 31 август 2012 во 20:41 ---
Исус никаде не го прорекнал Мухамед, напротив, предупредил на многу лажни пророци...
Ако ти навистина го почитуваш Христијанството, нема да шириш вехабијска пропаганда.
Ти тука тропаш муслиманска пропаганда, но затоа маж ти сигурно не збори дека Исус е Господ.
точно
--- надополнето: 31 август 2012 во 20:42 ---
а твоето дете е муслиман предпоставувам?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Кога самиот Исус никаде за себе не зборел дека е Бог, зошто мажот и да зборува? Впрочем 80% од христијаните негираат дека Исус е Бог. И да, респект до госпоѓата, навистина знае убаво да резонира, па макар и да не им се допаѓа тоа на исламофобите.:P
--- надополнето: 1 септември 2012 во 12:07 ---
а твоето дете е муслиман предпоставувам?
Фала Богу дека е.:cuc:

Член од
30 август 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2

Такво нешто не е точно.

Ne sum ja zaboravila kirilicata,samo onaka pocnav da pisuvam i voopsto ne mi padna na pamet deka toa ima tolku vrska.
za ova so prorostvoto vie skroz ste go izvadile od konotacija,toa e tocno i go kazav samo kako dokaz deka HRISTIJANSTVOTO E DALEKU POSTARA RELIGIJA OD ISLAMOT.deka pogresno se tolkuvaat nekoi raboti od svetite knigi i so toa se vrsi propaganda-negativna i toa stoi,jas ne poreknuvam.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 00:44 ---

jas ne znam so se nerviras ti tolku,i stvarno ne mi e jasno so ste se fatile za soprugot,on nisto ne zbori.vie samo sakate da mrcite bez veze izgleda.jas ubavo si napisav deka jas si go slavam moeto a toj svoeto ,ama go pocituvame i tugjoto.ako ne mi veruvas mene mi e slava na mitrovden pa poveli.a ova demek dvojno toa e samo tolerancija barem za mene.a tie vehabii - te molam ama stvarno te molam nemoj da me stavas vo ista recenica so niv.pozdrav
--- надополнето: 2 септември 2012 во 00:51 ---
Кога самиот Исус никаде за себе не зборел дека е Бог, зошто мажот и да зборува? Впрочем 80% од христијаните негираат дека Исус е Бог. И да, респект до госпоѓата, навистина знае убаво да резонира, па макар и да не им се допаѓа тоа на исламофобите.:P
--- надополнето: 1 септември 2012 во 12:07 ---

Фала Богу дека е.:cuc:
Па нормално, заради добар и успешен брак:pos:
ne odgovarajte vo moe ime,ako nisto drugo od kultura.i ne mi go pipajte deteto.a inaku nie go ucime i na toa i na toa on e krsten vo crkva a posle toa i napraven mu e sunet,a koga ke porasne sam ke si odluci.
e i ako moze da ve zamolam da ne me vikate gospogja,znam deka taka ide ama nekako mi pravi da se osekjam kako onie tetkine so golemi pundji sto ziveat sami so svojata macka i imaat 70 godini...:D sala

M

Muranyi

Гостин
ne odgovarajte vo moe ime,ako nisto drugo od kultura.i ne mi go pipajte deteto.a inaku nie go ucime i na toa i na toa on e krsten vo crkva a posle toa i napraven mu e sunet,a koga ke porasne sam ke si odluci.
e i ako moze da ve zamolam da ne me vikate gospogja,znam deka taka ide ama nekako mi pravi da se osekjam kako onie tetkine so golemi pundji sto ziveat sami so svojata macka i imaat 70 godini...:D sala
Јас мислам тоа дете,кога ќе потпорасне и ќе сфати некои работи во животот,што ќе биде резултат на вашите наметнувања,ќе стане атеист.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас мислам тоа дете,кога ќе потпорасне и ќе сфати некои работи во животот,што ќе биде резултат на вашите наметнувања,ќе стане атеист.
Ако стане атеист ќе биде реакција на индоктринацијата, а не затоа што сватил.....ќе отиде во друга крајност. Додека вистината е негде на средина.

M

Muranyi

Гостин
Ако стане атеист ќе биде реакција на индоктринацијата, а не затоа што сватил.....ќе отиде во друга крајност. Додека вистината е негде на средина.
Без разлика,може и агностик да стане.Небитно,важно ми ја сфати поентата.Сиротото дете,кога ќе треба да со соочи со меѓусебните контрирања на христијанството и исламот.
За вистината,можеме само да нагаѓаме каде е.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Без разлика,може и агностик да стане.Небитно,важно ми ја сфати поентата.Сиротото дете,кога ќе треба да со соочи со меѓусебните контрирања на христијанството и исламот.
Вистината е во патот, камила па лав па дете што би рекол Ниче. Или што би рекол Исус, само децата ќе влезат во рајот. :)

Член од
30 август 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2

jas mislam deka ubavo ve zamoliv da ne mi go pipate deteto,i moeto dete sigurno ne e "siroto".a jas mislam deka poubavo e da se sooci so megusebnite kontriranja na dvete religii kako sto vikas ti otkolku da go vospituvam slepo da veruva vo edna religija.koga e vekje vo takva sredina podobro e da bide otvoren i toleranten otkolku poln so predrasudi kon se sto e porazlicno od nego.a i temava ne bese kako la linea go vospituva svoeto dete,jas fino si izraziv mislenje a na vas ako ne vi se svigja vospituvajte si gi vasite deca na drug nacin toa e vase,pozdrav.

Kajgana Shop

На врв Bottom