Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Сместувањето во домовите почнува од утре (за тие што прашуваа дали е утре или понеделник). Поздрав

Информацијата е од секаде

Со сигурност од 3ти.

Во Пелагонија ми рекоа дека од понеделник ќе сместуваат, така да да не се излажите утре да појдете.:)

Ахам. Сега веќе ми е јасно. Not.

дали може еден од родителите да биде жирант и дали треба копии од нивните лични карти(мислам на жирантите)

сеа прашав едно девојче ми кажа дека вториот жирант и била мајка и веќе две години сеа незнам дали ја кажува вистината
--- надополнето: 1 септември 2012 во 21:03 ---
а ако не однесам копии од личните карти на жирантите дали ќе ми прават проблем демек не се сите потребни документи на број и сл.

Не гледајте за други и вие носете си ги сите документи што се потребни.
И да имате врски не вреди за таква ситница да ги масирате луѓето.

Дали во студентски дом можам да најдам меница или мора да одам во банка?

Што друго треба документи при вселување освен меница и жиранти? Треба да се уплати нешто прва рата? Кај има потребни документи?

Што друго треба документи при вселување освен меница и жиранти? Треба да се уплати нешто прва рата? Кај има потребни документи?

Ти треба и копија од личните карти на жирантите.
Треба да се плати и станарина за првиот месец во домот .
И сега во зависност во кој дом седиш можно е да треба да се плати и за :

za opsta steta -250 denari
za КЗЖ -250 denari
za dokumenti -200 denari
^ ова цитираново важи за во Пелагонија ама не знам дали и во другите домови се плаќа.

Толку ве мрзи некоја страна поназад да прочитате?
Одговорено е што треба

Мора ли лично да се подигне собата или може и некој друг да го стори тоа ?

Ова е листот со обврска за жирантите и ти требаат фотокопии од нивните лични карти и не сум сигурна дали требаше и фотокопија од твојата лична карта, исто така ти требаат и 3 сликички :)
http://dsdpelagonija.mk/dokumenti/Ziranti_Smestuvanje.pdf

Овај лист важи за сите студентски или само за во Пелагонија? Исто кој треба да го пополни, од претпријатието каде се вработени или лично од нас или од жирантите?

А во врска со уплатниците, дали има некаде податоци за сметките на кои треба да се уплаќа или треба на лице место во студентскиот да се види сметката?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom