Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Windows Firewall-от ми е секогаш уклучен а и колку што знам треба да биде за MSE, ама не треба да биде уклучен Windows Defender (или грешам :unsure:)
Грешиш!
При самата инсталација на МЅЕ излегува прозорец кој те предупредува дека Windows Firewall-от треба да ти е исклучен.
МЅЕ ги презема т.е. ги обединува активностите околу фајрволот и дефендерот.

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Имам еден проблем па ако знаете решение пишете ....

Брат ми инсталирал некое програмче Ardamax Keylogger 3.9 и од кога го инсталира со ПЦ имам проблеми често се укочува и не ми дава ништо да отворам кога ке отворам гооглехром ме гаси автомацки и ме префрла на интернет ехплолер и потоа се укочува го избришав и програмот од секаде ама ми имаат кажано дека само со формат се бришел... некое решение или мора формат да правам

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имам еден проблем па ако знаете решение пишете ....

Брат ми инсталирал некое програмче Ardamax Keylogger 3.9 и од кога го инсталира со ПЦ имам проблеми често се укочува и не ми дава ништо да отворам кога ке отворам гооглехром ме гаси автомацки и ме префрла на интернет ехплолер и потоа се укочува го избришав и програмот од секаде ама ми имаат кажано дека само со формат се бришел... некое решение или мора формат да правам
Пробај со ова

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Мене ми било поради AdBlock екстензија за Хром, откако го избришав ми се нема појавено.
Неможе да биде таа екстензија пошо јас ја немам а го имам истиот проблем, иако деновиве се нема појавено исто како кај тебе? Нешто друго е? А вчера имаше update сега сум на верзија 21.0.1180.89? Да не имаш Internet Download Manager инсталирано?

H

HoT IcE

Гостин
Неможе да биде таа екстензија пошо јас ја немам а го имам истиот проблем, иако деновиве се нема појавено исто како кај тебе? Нешто друго е? А вчера имаше update сега сум на верзија 21.0.1180.89? Да не имаш Internet Download Manager инсталирано?
Јок, е на Гугл Хром му го немам направено последниот апдејт, може и да е до тоа, али еве откако го избришав АдБлок па тоа не ми се појавува.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Јок, е на Гугл Хром му го немам направено последниот апдејт, може и да е до тоа, али еве откако го избришав АдБлок па тоа не ми се појавува.
Не е Skype Click to Call, Speed Dial, Adblock, Internet Download Manager и не е новиот update. Јас немам други екстензии значи веројатно некој од Plugins.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Имам проблем со канон i-sensys LBP2900B. Можеби е софтверски можеби хардверски ама го ставив тука. Кога ќе го приклучам ми дава Usb Device not recognized. Неможам да инсталирам драјверот зошто кога го инсталирам со самото инталирање има еден дел кај што треба да биде пронајден принтерот за да се продолжи со инсталацијата иначе неможи. Пробав и преку дивајс менаџер и од таму неможи. Пробано е на вин 7 и на хп на два различни компјутери.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Имам проблем со канон i-sensys LBP2900B. Можеби е софтверски можеби хардверски ама го ставив тука. Кога ќе го приклучам ми дава Usb Device not recognized. Неможам да инсталирам драјверот зошто кога го инсталирам со самото инталирање има еден дел кај што треба да биде пронајден принтерот за да се продолжи со инсталацијата иначе неможи. Пробав и преку дивајс менаџер и од таму неможи. Пробано е на вин 7 и на хп на два различни компјутери.
Принтерите знаат малку да заебаваат при нивнито инсталирање!
Сега пробај вака... извади го УСБ кабелот од компјутерот... т.е. принтерот да не биде поврзан со компјутерот, потоа почни ја инсталацијата на драјверите, кога ќе ти се појави прозорецот кога ќе го побара принтерот тогаш бутни го УСБ кабелот во компјутерот (принтерот предходно приклучи го во струја и уклучи го)... понатаму... следи ги инструкциите од екранот.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Принтерите знаат малку да заебаваат при нивнито инсталирање!
Сега пробај вака... извади го УСБ кабелот од компјутерот... т.е. принтерот да не биде поврзан со компјутерот, потоа почни ја инсталацијата на драјверите, кога ќе ти се појави прозорецот кога ќе го побара принтерот тогаш бутни го УСБ кабелот во компјутерот (принтерот предходно приклучи го во струја и уклучи го)... понатаму... следи ги инструкциите од екранот.
Ништо од бизнисот не сака ни така. нешто друго да пробам? Само да напоменам УСБ каблето го менав не е до него. Значи тоа старото што ми беше ми правеше проблеми и сега со ова е добро новото ама не е до него зошто секогаш кога ќе го исклучам/вклучам ми го јавува дека сум го вклучил. :P

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Ништо од бизнисот не сака ни така. нешто друго да пробам? Само да напоменам УСБ каблето го менав не е до него. Значи тоа старото што ми беше ми правеше проблеми и сега со ова е добро новото ама не е до него зошто секогаш кога ќе го исклучам/вклучам ми го јавува дека сум го вклучил. :P
У Биос пробај смени USB Legacy support Enable/Disable

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Дечки,имам еден многу гаден проблем,и мноооогу ме нервира.
Имено,не можам да го затворам цд-ромот.Само што ќе го затворам,2-3 секунди потоа се отвара :D
Како да го средам?

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.360
Поени од реакции
5.482
Купив лаптоп и сега не можам да инсталирам windows 7, се правам како што треба одам boot from cd но послем тоа ми се појавува црн екран и горе една цртка што трепка и тоа веќе не се трга. Да не треба пред тоа нешто да се инсталира зошто со истото цд инсталирам на комјутерот и се си е ок :)

Kajgana Shop

На врв Bottom